Başakşehir-Fenerbahçe: 2-1

Başakşehir-Fenerbahçe: 2-1

Başakşehir-Fenerbahçe: 2-1 Spor Toto Süper Lig 25. hafta karşılaşmasında lider Medipol Başakşehir sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Başakşehir 19. dakikada Robinho'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0 Başakşehir'in üstünlüğü ile sona erdi....

Spor Toto Süper Lig 25. hafta karşılaşmasında lider Medipol Başakşehir sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Başakşehir 19. dakikada Robinho'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0 Başakşehir'in üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe 73. dakikada Attamah'ın hatasını değerlendiren Soldado ile skoru 1-1'e getirdi. Ancak Başakşehir Stefano Napoleoni'nin 83. dakikada attığı golle öne geçerek sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

1' Başakşehir'de Clichy, Demba Ba, Epureanu ve Alparslan Erdem bugün sakatlıkları sebebi ile kadroda bulunmuyor.

9' Robinho'nun pasında orta alanda topla buluşan Visca, sol çaprazdan ceza alanına girdi ve sol ayağı ile şutunu çekti facat top savunmadan döndü.

18' GOL! Sol kanatta rakibinden sıyrılan İrfan Can'ın ortası kaleye yöneldi ve Volkan'ın istediği gibi uzaklaştıramadığı top altı pas içine düştü. Boşta kalan topa Robinho kale ağzında vuruşunu yaptı ve Başakşehir 1-0 öne geçti.

29' Mücadelenin geride kalan bölümünde Başakşehir, %41 ile topa hakim durumda ve Fenerbahçe kalesine gönderdiği 4 şutun 2'si isabetli oldu.

Mücadelede tempo 30. dakikada bir hayli düştü. Özellikle Başakşehir cephesi pas yaparak Fenerbahçe'yi yormaya çalıştı.

Maçın ilk sarı kartı 41. dakikada Fenerbahçe'den Tolgay Arslan'a çıktı.

41' Başakşehir'in sol kanattan kazandığı duran topu Visca kullandı ve direkt kaleye göndermek istediği sert şutu Fenerbahçe savunmasından döndü.

45' Mücadelede ilk yarı sona erdi.

İKİNCİ YARI

Fenerbahçe maçın 2. yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. Mehmet Ekici, ilk yarıda fazla top kaybı yapan Eljif Elmas'ın yerine oyuna dahil oldu.

Zajc uygun durumda yararlanamadı

Maçta dakikalar 51'i gösterdiğinde Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı. Moses'ın pasında savunma arkasına sarkan Isla'nın ortasında Zajc'ın müsait pozisyonda kafa vuruşu auta gitti.

53. dakikada sağ kanattan Başakşehir ceza alanına gönderilen ortada ceza alanı dışına sarkan topa Hasan Ali gelişine vurdu ve altı pas dışında Zajc bu şuta istediği kafa dokunuşunu yapamayınca top ters kanattan auta çıktı.

66' Sağ kanttan Zajc'ın kullandığı köşe vuruşunu Mossoro uzaklaştırdı ve Başakşehir kontra atağı başladı. Geriye hızlı dönen Fenerbahçe savunması sonrasında Başakşehir atağı set hücumuna döndü.

73' GOL! Fenerbahçe eşitliği sağlıyor.

83' GOL! Stefano Napoleoni. Başakşehir yeniden öne geçiyor.

Visca'nın savunma arasına gönderdiği pasta Mossoro sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Volkan'ı geçen topu kale önünde Stefano Napoleoni tamamladı. Başakşehir bir kez daha öne geçti.

Fenerbahçe'de 70. dakikada oyuna giren Valbuena, 85. dakikada sakatlanarak yerini Michael Frey'e bıraktı.

Karşılaşmanın 86. dakikasında Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Tolgay Arslan'a yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü. Başakşehir'de sarı kart gören Emre Belözoğlu, gelecek hafta Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

Bir oyuncu değişikliği de Başakşehir cephesinden geldi. Mossoro yerine oyuna giren isim Adebayor oldu.

90+3. dakikada Mehmet Ekici'nin sol kanattan yaptığı ortaya altı pas dışında Kudryashov'a rağmen kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak direk dibinden az farkla auta çıktı.

Az farkla top auta çıktı

Maçın son anlarında Başakşehir daha atak bir görüntü sergiledi. 90+4. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Visca'nın sağdan altı pas içine gönderdiği ortasına kale ağzında Robinho dokundu ancak bu GOL girişimi üst direği yalayarak auta çıktı.

Hakem Hüseyin Göçek maçı bitiren düdüğü çaldı ve Başakşehir sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

***

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında yarın deplasmanda lider Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Süper Lig’deki son iki maçında Beşiktaş’la deplasmanda berabere kalıp sahasında Çaykur Rizespor’u yenerek iki maçta 4 puan alan sarı-lacivertliler, haftaya 28 puanla 14. sırada girdi. Sarı kart cezalısı Andre Ayew, maçta forma giyemeyecek.

Başakşehir – Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Bu akşam 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 19.00’da oynanacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. beIN SPORTS 1’den canlı yayınlanacak maçın skor takibi ve detaylar

Başakşehir – Fenerbahçe ilk 11’ler

Başakşehir: Mert Günok, Junior Caiçara, Mahmut Tekdemir, Serdar Taşçı, Fedor Kudriashov, Emre Belözoğlu, Edin Visca, İrfan Can Kahveci, Marcio Mossoro, Arda Turan, Robinho

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mauricio Isla, Martin Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Jailson, Tolgay Arslan, Miha Zajc, Moses, Eljif Elmas, Roberto Soldado.

Tek eksik Ayew

Fenerbahçe’de sarı kart cezalısı olan Andre Ayew, Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek. Ayew dışında eksiği bulunmayan sarı-lacivertlilerde, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Serdar Aziz, Roberto Soldado, Eljif Elmas, Nabil Dirar ve Roman Neustaedter, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler Medipol Başakşehir karşısında sarı kart görmesi durumunda Demir Grup Sivasspor maçında oynayamayacak.

Deplasmanda kayıp

Fenerbahçe, Süper Lig’de deplasmanda yaklaşık 6 aydır galip gelemiyor. Bu sezon 12 maçta tek galibiyet yaşadığı dış sahada sarı-lacivertliler, 5 beraberlik, 6 yenilgi aldı. Ligdeki ilk ve tek deplasman galibiyetini 16 Eylül 2018’de alan Fenerbahçe, daha sonraki 9 dış saha maçında da galip gelemedi.

Başakşehir 8 puan fark attı

Ligde geride kalan 24 maçta 54 puan toplayan turuncu-lacivertli ekip en yakın rakibi Galatasaray’ın 8 puan önünde haftaya lider giriyor.

Üç maçlık galibiyet özlemine geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor’u yenerek son veren Fenerbahçe ise 28 puan ve averajla 14. sırada yer alıyor.

Clichy’nin sakatlığı sürüyor

Ligdeki son 10 maçını kaybetmeyen İstanbul ekibinde Fransız sol bek Gael Clichy’nin sakatlığı sürüyor. Sol diz iç yan bağında ikinci derece esneme nedeniyle tedavisi devam eden Clichy, bu mücadelede de forma giyemeyecek.

Emre Belözoğlu sarı kart ceza sınırında

Medipol Başakşehir’de Fenerbahçe mücadelesi öncesinde Emre Belözoğlu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Deneyimli futbolcu, Fenerbahçe karşısılaşmasında da sarı kart görmesi halinde turuncu-lacivertli takımın 26. haftada deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, en çok zorlandığı deplasmanda

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında konuk olacağı lider Medipol Başakşehir’i deplasmanda yenmekte oldukça zorlanıyor. Sarı-lacivertliler, rakibiyle deplasmanda yaptığı 10 lig maçından sadece 2’sini kazanabildi. Deplasmandaki 7 müsabakayı yitiren sarı-lacivertliler, birinde ise berabere kaldı. Rakibiyle Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 6, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ise 4 maça çıkan sarı-lacivertliler fileleri 9 kez havalandırdı, kalesinde 16 gole engel olamadı.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir karşısında deplasman galibiyetlerini 2010-2011 sezonunda 1-0, geçen sezon da 2-0’lık skorlarla aldı.

Ligde 22. randevu

Fenerbahçe ile eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, Süper Lig’de yarın 22. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 21 maçta Fenerbahçe 10, Medipol Başakşehir 8 galibiyet aldı, 3 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin 28 golüne, turuncu-lacivertliler 24 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde Kadıköy’de yapılan maç 0-0 tamamlandı.

"Başakşehir-Fenerbahçe: 2-1" haberi, 09 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Başakşehir-Fenerbahçe: 2-1 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başakşehir-Fenerbahçe: 2-1 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  7. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  8. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  9. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  10. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  11. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  12. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  13. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  14. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  15. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  16. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  17. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  18. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  19. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  20. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
Spor Haberleri