Başakşehir - Hatayspor maçından sonra!

Başakşehir - Hatayspor maçından sonra!

Başakşehir - Hatayspor maçından sonra! Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu karşılaşmasında Hatayspor'u sahasında ağırladı. 1-1 biten maçta penaltılar da oldu. Başakşehir ve Hatayspor karşılaşmasında skor berabereyken penaltılar ile skor değişti!

 

Başakşehir, Türkiye Kupası son 16 turunda Ziraat Hatayspor'u normal süre sonunda  1-1 berabere kaldıktan sonra penaltı atışları oldu. Penaltılar sonucunda Başakşehir; Hatayspor'u 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ve Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek konuşmasına başlayan Atan, şöyle konuştu: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Depremi yaşayanlara başsağlığı ve sabır diliyorum.  Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Maç öncesinde çok duygusal anlar yaşadık. Bu bakımdan Volkan Hoca'ya meslektaşı, dostu ve Türk vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Oradaki durumu çok güzel anlattı. Bizi ve insanları önemli ihtiyaçlar konusunda uyardı. Tutumu ve gösterdiği karakter takdiri hak ediyordu. Bu yüzden kendisine ve sevgili eşine teşekkür ediyorum. Hatayspor'un oyuna girmesi zordu. Bugün pek oyuna girmek istemedim ama biraz bahsetmek gerekirse iyi bir maç olduğunu söyleyerek başlayacağım. İlk yarıyı tamamen kontrol ettiğimiz bir oyun oynadık ve ikinci golü de atmayı başardık. İlk yarıdan çok memnunum. İkinci yarıda topa fazla hakim olamadık. Hatayspor uzun toplarla takımımızın çıtasını yükseltmeye çalıştı. Sonuç olarak bir gol attık. Çok fazla pozisyon yememize rağmen 90 dakika beraberlikle sonuçlandı. Uzatmalarda da pozisyonlarımız vardı ama son dakikalarda Hatayspor'un gole çok yaklaştığı bir durum ortaya çıktı. Genç kalecimiz Deniz penaltı atışlarında bizi bir üst tura taşıdı. Önce oyuncularımı, sonra Hataysporlu futbolcuları ve Volkan'ın teknik direktörünü tebrik ediyorum. - Kendilerine bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. dedi.

"DAVIDSON BİZİM TARZIMIZ OLAN BİR OYUNCU"

Bugün takıma kattıkları Davidson transferini değerlendiren Atan, şunları söyledi: "Kış transferi çok zor.  Davidson sezon başında ve sezon ortasında ilgilendiğimiz oyunculardan biriydi. Bizim için bilinen bir oyuncu bir avantajdır. Alanyaspor'da 1 yıl artı 3-4 hafta birlikte çalıştık. sonra ayrıldım Türkiye Ligi'nde yaptığı belli, Çin Ligi'ndeki ilk sezonunu şampiyonlukla tamamladı ve 18 gol attı. Çok iyi çalıştı. Davidson tanıdığımız ve oyun tarzımıza uyan bir oyuncu. Dayanıklı, tecrübeli ve yetenekli bir oyuncu. Orada alternatif yaratmamız gerekiyordu. Diğer kanatta Deniz ve Serdar varken, o tarafta Figueiredo ve Davidson ile şans yarattık. Bizim için en önemli hamlelerden biriydi. Kendisinden beklentilerimiz çok yüksek. İstediğim ve üzerinde çalıştığım hamle bu olduğu için çok fazla baskı altındayız. Ondan ihtiyacımız olan performansı alıp yolumuza devam etmek istiyoruz." 

Genç kaleci Deniz Dilmen'in penaltı atışlarındaki performansı ve potansiyeli sorulduğunda Atan şu yanıtı verdi:

"Öncelikle 3 çok iyi kalecim var. İlk geldiğimizde Muhammet sakatlandı. O da yanımızda değildi. Çünkü" Yaklaşık 4 ay.. Sonrasında Volkan ve Deniz'le oynadık. Artık en üst seviyede oynamaya hazır bir kalecim var. Deniz'in genç olması ve iyi bir fiziğe sahip olması nedeniyle onu Donnarummaan'a benzetiyorum. Gerçekten çok büyük, penaltı atışlarında da gördünüz. Önceki iki kupa maçında çok iyi oynadı. Bugün topla iyi bir bağlantı kurdu, topu iyi oyuna soktu. Ama kalede ondan beklentilerimiz daha yüksek. Burada bir şey daha var. Ancak geçen hafta babasının bir sağlık sorunu vardı. Maç sırasında dikkatinin dağıldığını ve konsantre olamadığını düşünüyorum. Deniz benim bildiğim kadarıyla o hedefi tutturamazdı. Şutlarda harika bir iş çıkardı ve bizi çeyrek finale taşıdı. Emirhan'da henüz 19 yaşında. Bakarsanız Konyaspor maçında Berkay ile karşılaştık. Oda 19 yaşında. Altyapıda Hamza ve Batuhan var. Genç oyuncularımızı hazırlamaya çalışıyoruz. Havuz oluşturmaya çalışıyoruz. Kulübün oyuncu geliştirebilmesi ve satabilmesi çok önemli. Yönetimimiz futbol akademiye çok önem veriyor. Öğretmenlerin İlyas ve Ege olduğu biliniyor. Onlarla çok iyi çalışıyoruz. Buradan itibaren amacımız oyuncuları mümkün olduğu kadar çabuk eğitmek, uzun süre oynamalarını sağlamak, maliyetleri düşürmek veya bu oyuncuların performansını arttırmak ve satmaktır. Bir sonraki adımımız bunu hedefliyor.''

"BİZİM İÇİN HER MAÇ FİNALDİR"

Ligde bu hafta sonu oynadıkları Galatasaray maçına ilişkin düşüncelerini dile getiren Çağdaş Atan, şunları söyledi: "Bizim için her maç finaldir. 10-12 maç için bunu söylüyoruz. Her maça haftalar kala, hafta sonu çok önemli bir maç oynuyoruz çünkü şu anda Trabzonspor'la aramızda 4 puan fark var. Son 12-13 haftadır iyi çalışıyoruz. Oyun olarak gerçekten belli bir seviyeye ulaştık. Beni en çok sevindiren şey 22 oyuncuyla oynamamıza rağmen oyuna reaksiyon verebilmeleri. Bu hafta sonu bizim için son maçlarımızdan biri olacak bir lig maçı oynayacağız. Galatasaray ile oynanması ve şampiyonluk maçı olması nedeniyle farklı hikayesi olan bir maç. Tek düşüncemiz kendi durumumuzdur. Lig ve kupa serilerinde yer alıp Avrupa'ya gelmek. Bir açıklama yaptı.

VOLKAN DEMİREL: NASIL OYNAMALIYIZ

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, her iki takımın oyuncularını tebrik ederek şunları söyledi: "Uzun bir maçtı. İlk yarıyı onlar kazandı, ikinci yarıda biz kazandık. Her iki takımın oyuncuları da şunları söyledi: "Uzun bir maçtı. yapmamız gereken şekilde. Maçı uzatmalara aldık. Son dakikada serbest vuruşla beraberlik sağlanacağını düşünüyorum. Televizyonda izlediğinizde farklı yorumlayabilirsiniz. Eli yumuşatan bir toptur. Hakem doğru gördü ama VARka hakemleri yanlış yorumladı. Saygı duymak gerekir. Deniz'i tebrik etmek istiyorum; Yetenekli kaleci Türk milli takımına katılmak üzere. Daha önce takip ediyordum. Turu ekibine taşıdı. Kendisine futbol hayatı boyunca başarılar diliyorum. dedi.

Demirel, transferin bitimine 2 gün kala görüştükleri oyuncular olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "1-2 oyuncuyla daha görüşeceğiz. İstediğimiz oyuncuları almak istiyoruz. Kendimizi yormak istemiyoruz." İstediğimiz oyuncuları alırız, teslim ederiz" dedi.

6 Şubat 2023 depreminin ardından geçen yıla ilişkin düşüncelerini dile getiren; Demirel, "Hepimiz için iyi bir süreç olmadı. Hayat devam ediyor. Yaşananları unutmadan hayatımıza devam ediyoruz. Umarım bir daha böyle acıları yaşamayız. Zamanla o noktaya geleceğiz." diyerek sonlandırdı.

"Başakşehir - Hatayspor maçından sonra!" haberi, 07 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Başakşehir - Hatayspor maçından sonra! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başakşehir - Hatayspor maçından sonra! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Spor Haberleri