Başkan Dursun Özbek'ten Transfer ve Tesis Açıklamaları

Başkan Dursun Özbek'ten Transfer ve Tesis Açıklamaları

Başkan Dursun Özbek'ten Transfer ve Tesis Aç... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Puma ile forma sponsorluğu anlaşmasının ardından transfer stratejilerini anlattı. Özbek, "En iyi transferleri yaparken kulübün ekonomik durumunu göz önünde bulunduruyoruz. Şampiyon kadroyu bozma niyetimiz yok," dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Puma ile imzalanan forma sponsorluğu anlaşmasının ardından transfer ve kulüp stratejilerini basın mensuplarıyla paylaştı. Özbek, transfer çalışmalarının kulübün ekonomik durumunu gözeterek sürdürüldüğünü vurgularken, "Şampiyon kadromuzu bozma niyetimiz yok. Takımımızı daha da güçlendirmek istiyoruz," dedi. Ayrıca, Florya'nın boşaltılarak Kemerburgaz Tesisleri'ne geçileceğini duyurdu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Puma ile imzalanan forma sponsorluğu anlaşmasının ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Başkan Özbek, Galatasaray’ın transfer çalışmalarını kendi stratejisi doğrultusunda sürdüreceğini vurgulayarak, "Sponsor firmamızla maddi olarak transfer kaynağı anlamında bir görüşmemiz veya talebimiz olmadı. Bu sezon benim 5 veya 6. transfer dönemim. Galatasaray yarışmacı bir takım ve Avrupa’da başarıyı amaçlayan bir kulüp. En iyi transferleri yapmak zorundayız. Çok iyi incelenip doğru kararların alınması gereken bir konu. En iyi futbolcuyu transfer etmek isterken kulübün ekonomik durumunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. 'Başkan transfer yapmak istemiyor' gibi algılanmasını istemiyorum. Kulübün başarılı olmasına katkı sağlayacak en iyi ekibi kurmayı amaçlıyoruz. Ancak ekonomik açıdan da camiamızı özenli bir şekilde yönetmek istiyoruz. Transfer döneminde yapılan açıklamalar ve konuşulan rakamlar genel anlamda bu sürece zarar veriyor. Gece gündüz demeden çalışmalarımız devam ediyor. Camiamız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz," dedi.

"Şampiyon olan takımın kadrosunu bozma niyetimiz yok"
A Milli Futbol Takımı ile EURO 2024’te başarılı bir performans sergileyen Barış Alper Yılmaz hakkında konuşan Başkan Özbek, "Barış bizim değerli bir oyuncumuz. Şampiyon olan takımın kadrosunu bozma niyetimiz yok. Takımın omurgasını korumak istiyoruz. Herhangi bir oyuncumuzla ilgili teklif gelmiş değil. Bu sezon Süper Lig’de ve Avrupa’da çok çetin bir yarış geçeceğini düşünüyorum. Bırakın oyuncularımızı satmayı, takımımızı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz sezonu 102 puanla tamamlamış iyi bir ekibimiz var. Gerekli bölgelere nokta transferler yapmak istiyoruz. Bu konuda çalışan scout ekiplerimiz var," ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın transfer gündeminde yer aldığı iddia edilen Alanyasporlu oyuncu Oğuz Aydın hakkında açıklama yapan Özbek, "Oğuz Aydın, Türkiye’nin iftihar ettiği bir oyuncu. Uzun yıllar milli takıma ve Türk futboluna hizmet edeceğini düşünüyorum. Biz de bütçemizin el verdiği ölçüde görüşmelerimizi yapacağız. Gündemimizde olabilecek bir futbolcu. Şimdilik bu kadarını söyleyebilirim," dedi.

"Florya’yı artık boşaltmamız gerekiyor"
Sezonu Kemerburgaz Tesisleri’nde açacaklarını belirten Başkan Özbek, "3 Temmuz’da yeni yerleşkemizde sezonu açacağız. Sezonun devamında yine Kemerburgaz Tesisleri’nde olacağız. Milli takımlarda olan oyuncularımızdan dolayı hepsi hemen bir araya gelemeyecek. Transferi yetişecek olan yeni futbolcu arkadaşlarımız olursa onlar da katılacak. Florya’yı artık boşaltmamız gerekiyor. Bu vesileyle 6 Temmuz’daki genel kurulumuza tüm üyelerimizi bekliyoruz. Çünkü bu kurulda kendilerinden yetki isteyeceğiz. Bankalar Birliği'nden çıkma isteğimiz yeni değil. Bunun için de projeler yaptık. Riva’dan başladık, Mecidiyeköy ve Kemerburgaz projelerimizi sırasıyla yapıyoruz. Florya bunlar arasında önemli bir proje. Bu alanı boşalttıktan sonra imar ettirmemiz gerekiyor. Projelerimizden elde edeceğimiz maddiyat ile Bankalar Birliği'nden çıkacağız. Bu, her yerde söylediğimiz ve çok önem verdiğimiz bir proje. Galatasaray’ın finansal yapısının uzun süre sürdürülebilmesi için bu projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor," ifadelerini kullandı.

"Geçen sezonun rakamlarının üzerine çıkmamız gerekiyor"
Her sponsorluk gelirini artırarak ilerlemek zorunda olduklarını belirten Başkan Özbek, "Sponsorluk geliri olarak geçen seneden geride kalmamamız gerekiyor. Görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefimiz bu geliri artırarak devam ettirmek. Takımımız Avrupa’da da başarı ile yoluna devam edecektir. Geçtiğimiz yıl da öyle oldu. Bu sezon da bu sayıları yakalayıp daha da üzerine çıkmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Galatasaray’ın hedeflerini büyütmek için geçen senenin rakamlarının altında kalmamamız gerekiyor," dedi.

Tete’nin transferindeki dava süreciyle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Özbek, "Dava aslen 27 Haziran’daydı. Bugün 11 Temmuz’a ertelendiğini öğrendik. Konu ile ilgili takibimizi sürdüreceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

"Başkan Dursun Özbek'ten Transfer ve Tesis Açıklamaları" haberi, 28 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Başkan Dursun Özbek'ten Transfer ve Tesis Açıklamaları haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başkan Dursun Özbek'ten Transfer ve Tesis Açıklamaları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 30 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:15 Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!
  2. 19:11 Suudi Arabistan’dan Mauro Icardi’ye 50 Milyon Euro’luk Teklif!
  3. 19:08 Çin'in Uçak Gemisi Güney Çin Denizi'nde Gerilimi Artırıyor
  4. 19:03 İsrail'in Yakıt Engelini Aşamayan Gazze Hastaneleri Krizle Karşı Karşıya
  5. 18:52 Illinois’de Futbol Sahasında 30 Metre Çapında Dev Obruk Meydana Geldi
  6. 18:42 Fenerbahçe, Cenk Tosun’u EURO 2024 Sonrasında Kadrosuna Katmayı Planlıyor!
  7. 18:37 Russell, Avusturya Grand Prix'sini Kazandı!
  8. 18:33 Eskişehir’de Kurye, Trafik Cezasına Tepki Gösterdi: Polis Tarafından Gözaltına Alındı
  9. 18:26 Bursa'da anız yangını çıktı!: Yangın Uludağ Üniversite'si kampüsüne de sıçradı!
  10. 18:19 Suudi Arabistan, Lübnan’daki Gerginlikler Sebebiyle Vatandaşlarını Uyardı
  11. 18:13 SGK, 2023'te 88.455 Düzmece Sigortalılığa Son Verdi
  12. 18:04 İsviçre'de Sel ve Heyelan Meydana Geldi
  13. 18:03 Antalya’da Sıcak Havadan Kurtulmanın Yolu Denize Girmek Oldu
  14. 17:40 Beşiktaş’ın Giovanni van Bronckhorst Dönemi Başladı!
  15. 17:33 Bandırmaspor'dan Transfer Atağı: Dört Yeni İsim Kadroya Katıldı
  16. 17:27 Google, I/O 2024'te Yapay Zeka Destekli Gemini Yan Panelini Tanıttı
  17. 17:09 Kırklareli Pınarhisar'da Buğday Tarlasında Yangın: Kamyon Kullanılamaz Hale Geldi
  18. 17:07 Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe'de Kaldı: 9 Milyon Euro + Bonuslar Karşılığında Anlaşma Sağlandı
  19. 15:43 Bursa’daki yangın ormana sıçramış oldu
  20. 15:39 Ankaragücü vefat eden İskoç taraftarı Chalmers için anı defteri yaptı
Spor Haberleri