Başkan Yüksel: "Ülkenin en pahalı suyunu Tekirdağ'da satıyorlar"

Başkan Yüksel:

Başkan Yüksel: "Ülkenin en pahalı suyunu Tek... Başkan Yüksel: "Ülkenin en pahalı suyunu Tekirdağ'da satıyorlar" CHP'li Başkan, depremzede vakasından dolayı AK Partili Başkana küsmüş Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel: "Kadir Albayrak asfalt vermiyor.

Başkan Yüksel: "Ülkenin en pahalı suyunu Tekirdağ'da satıyorlar"

CHP'li Başkan, depremzede olayından dolayı AK Partili Başkana küsmüş

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel:

"Kadir Albayrak asfalt vermiyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten Recep Tayip Erdoğan'ın buradaki belediye başkanıyım, kusura bakma sana kadar düşmedik"

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da basınla buluşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ülkedeki en pahalı suyu vatandaşlara sattığını ifade etti. Ayrıca CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin AK Partili ilçe belediyesine asfalt vermeyeceği iddiasına karşılık Başkan Yüksel, "Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten Recep Tayip Erdoğan'ın buradaki belediye başkanıyım. Kusura bakma sana kadar düşmedik" ifadelerini kullandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 57. Uluslararası Kiraz Festival öncesinde gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Kiraz Festivali ile ilgili konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini ayrı tutuyorum. 1 Kuruş katkısı olmadı. Bir kere bile arayıp bir şey lazım mı diye sormadı. Çokta lazım değil ihtiyacımızda yok. Ama gönül isterdi ki Tekirdağ'ı anlatan bir festival olsun. İlin tamamını kapsayan bir festival yapmadıkları gibi bizi de burada yalnız bıraktılar" dedi.

Şehrin problemlerinin de konuşulduğu toplantıda Başkan Yüksel, Tekirdağ'daki suyun ülkenin en pahalı suyu olduğu konusundaki sorulara da cevap verdi.

Ülkenin en pahalı suyunu satıyorlar

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin alt kuruluşu olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin ülkedeki en pahalı suyu sattığını söyledi. Yüksel, TESKİ'nin aynı zamanda sayaçları geç okumasından dolayı 12 metreküpün üzerine çıkıldığı zaman 2 kat bedelden fatura ücreti ödenmek zorunda bırakıldığını ifade etti. Başkan Yüksel, "Ben kendi sosyal medyasında da cevap verdim. 'İnsanların yüzüne baka baka nasıl yalan yanlış bilgi verdiğinizi anlamıyorum' dedim. Cevapta vermedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi 12 metreküpte 1 barem değiştirtiyor. 12 metreküpten sonra devam ediyor. 23 metreküplere kadar 1 barem, 2. Barem, 3. Barem diye devam ediyor. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı Türkiye birinciliklerini kaptırdı diye 3'ülüğe düştük diye paylaşım yapacak hale gelmiş. Sakarya'da 1 metreküp su bedeli 0.86 TL'ye geliyor. Yani 25 metreküpe kadar aynı baremden götürüyor. Büyükşehir Belediyesi ise 12 metreküpe kadar 1.80 TL'den veriyor. Neredeyse Sakarya'nın 2 katından daha pahalıya su satıyor. Türkiye'nin de en pahalı suyu" ifadelerini kullandı.

"Bunlar 35-40 günde okuduğunda 12 metreküpten sonraki bedeli 2 kat bedelden fatura ödüyorsunuz"

Dikkat edin su faturalarınıza normalde 30 günü altında okumaları gerekir. Neden 12 kademeyi geçmeden millet parasını ödesin diye. Ne yapıyorlar 35-40 günde su faturalarını okuduklarında bir ailenin ortalama 15 metreküp su tüketmesi gerekiyor. Bunlar 35-40 günde okuduğu an sizin su metreküpünüz 20 metreküp olarak geliyor. Bu ne demek, 12 metreküpe kadar olanı bir bedelden, 12 metreküpten sonraki bedeli 2 kat bedelden fatura ödüyorsunuz. veya fatura ödetiliyorsunuz. Resmen milletimizle dalga geçiliyor. Kaldı ki doğru olsun yahu ben Türkiye'nin en pahalı suyunu veriyorum demek bir adama yakışır mı?" dedi.

CHP'li Başkan, AK Partili Başkana küsünce mesaj atmış

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'tan randevu talep ettiğini fakat olumlu geri dönüş alamadığını da dile getiren Başkan Yüksel, "Ben asla Kadir Albayrak'a saygısızlık etmedim. Ettirmedim de. Kadir Başkanın özel kalemi hanımefendiyi aradım. Kadir Başkan müsaitse davetiyesini takdim edeyim dedim. Hayrabolu'da olduğunu söylediler. Öğlen bir daha aradım. Özel kalemin ses tonundan Kadir Başkan'ın sanki görüşmek istemiyor algısı içerisine düştüm. Bir saat sonra Kadir Başkan'dan bir mesaj geldi aynen okuyorum. 'Sayın başkan bundan sonra sizinle resmi programlar dışında bir arada olmayacağım. Allah yardımcınız olsun. Ben de cevap yazdım sayın başkanım bulunduğumuz makamlar şahsımıza emanet edilen makamlardır. Yani bulunduğumuz makamların gerçek sahibi milletimizdir. Ben Süleymanpaşa Belediye Başkan olarak yıllardır geleneksel hale gelen, 57. Uluslararası Kiraz Festivalimizin davetiyesini arz etmek için randevu talep ettim.. Sizden bir beklentim, talebim olmadı olmayacak. saygılarımla' Yani böyle bir mesaj yakışmadı. Bu Cüneyt Yüksel'in düğünü değil ki bu senin ilinin düğünü. En azından kendi hatalarının faturalarını başkasına kesme. Ben mi sana depremzedeleri kapı dışarı çıkar dedim. Bu konuda kendi hatan. Allah'ta şahit bu konuda iki defada aradım. Açmadın telefonlarımı ben ne yapayım. Sen düştün basına, sen bu konuda Tekirdağ'ı rezil ettin. Bunun faturasını, o kararı sana imza atanlara keseceksin. Bundan sonra Cüneyt Yüksel'e zırnık vermem demişsin. Ne verdin ki bundan sonra vermeyeceksin. Bana değil Süleymanpaşa halkına zulüm yapıyorsun" şeklinde açıklamada bulundu.

"Sana kadar düşmedik"

Başkan Yüksel açıklamasının devamında, "Bu arada asfaltta vermiyor. ya sen ben bununla mı korkutacaksın. Kadir Albayrak asfalt vermiyor eyvah ne yapacağım, yandım. Yalvarıyorum sana diyeceğim mi sanıyorsun. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten Recep Tayip Erdoğan'ın buradaki belediye başkanıyım. Kusura bakma sana kadar düşmedik" diyerek açıklamasını noktaladı.

"Başkan Yüksel: "Ülkenin en pahalı suyunu Tekirdağ'da satıyorlar"" haberi, 07 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Başkan Yüksel: "Ülkenin en pahalı suyunu Tekirdağ'da satıyorlar" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başkan Yüksel: "Ülkenin en pahalı suyunu Tekirdağ'da satıyorlar" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Ekonomi Haberleri