Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine Anayasaya aykırı Şentop imzası

Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine Anayasaya aykırı Şentop imzası

Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği tek... AK Parti'li Zengin, teklifte ilk imzacıların TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici olduğunu söyledi.

AK Parti ve MHP’nin başörtüsüne dair anayasa değişikliği teklifini imzalayanlar arasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop da var.

Anayasa’nın 94. ve TBMM içtüzüğünün 64. maddesinde TBMM Başkanı’nın partisinin faaliyetlerine katılamayacağı ve mecliste oy kullanamayacağı yazıyor

c91867f2-2405-447b-8cc0-a83cf67ec8e0.jpeg
 

AK Parti, MHP ve BBP'den 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, AK Parti ve MHP milletvekilleri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Zengin, "Biz uzun bir yoldan geliyoruz. Bugüne gelene kadar arkadaşlarımla beraber bu anayasa değişikliğine çalışırken geçmişte biriktirdiğimiz ne kadar hatıra varsa her şey canlandı. Doğruyu söylemek gerekirse ben çokça ağladım. Düşündüm 'Bugüne bizi getiren nedir' diye, bu kadar uzun yıl. 50 yılı aşan bir tarihsel yaradan bahsediyoruz. Bizi bugüne getiren inancımıza dayanan ümittir. Başörtüsü yasaklarının çözümü için sadece ve sadece hukuka, sivil hayata itimat ettik" dedi

'ŞENTOP, BAHÇELİ, DESTİCİ İLK İMZACI OLDU'

AK Parti'li Zengin, teklifte ilk imzacıların TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici olduğunu söyledi. Zengin, bağımsız İstanbul Milletvekili Mehmet Fatih Şeker ile birlikte teklifte 336 vekilin imzası olduğunu kaydederek, "Başörtüsüne 'bez parçası' diyenler bu konuyu hiç anlamamışlardır. Bunun nasıl bir travma olduğunu asla anlayamamışlardır. Eğer anlamış olsalardı, bugünkü çözümleri de konuyu anlatma şekilleri de çok farklı olurdu. AK Parti ve MHP'nin temel konularda fikri anlamda birlikteliği var. 2008 yılında biz bir araya gelerek bir anayasa değişikliği yaptık. Hatırlayınız şu malum '411 el kaosa kalktı'; şimdi bunu yazan kişiler gezi yazıları, gastronomi yazıları yazıyorlar ama o zaman bence Türkiye tarihinin en utanç verici manşetini atanlardı. Cumhuriyet mitingleri yaptılar. Özgürlük ve bağımsızlık üzerine kurulmuş cumhuriyete hakarettir yasaklar üzerine toplaşmak" diye konuştu.

'ŞUBATTA GENEL KURUL'A GELECEK'

Ayrıca teklifin TBMM'den halk oylamasına gitmeden çözülmesi çağrısında bulunan Zengin, "Diyorum ki geliniz, bu anayasa değişikliğine destek veriniz. Bu, TBMM'de çözülmelidir. 400 milletvekilini geçerek referanduma ihtiyaç olmadan TBMM'ye yakışan budur" dedi.

Zengin, teklifin ne zaman Meclis Genel Kurulu'na geleceğiyle ilgili soruya, "Sayın başkanımız Anayasa Komisyonu'muza yönlendirecektir. Nihayetinde ocak ayı sonunda görüşülüp, şubatta Meclis'e gelecektir. Daha evvel olduğu gibi 400'ün üzerinde rey alarak referanduma gitmeden, Meclis'in onuru olarak Meclis'ten çıkmasıdır temennimiz. Zaten biliyorsunuz, 360 ile 400 oy almanız halinde mecburen referanduma gitmesi gerekiyor. Bizim amacımız 400 oyu aşması ve referanduma gerek kalmadan Meclis'in hep beraber bu tarihi yaraya noktayı koymasıdır" dedi.

6 YAŞINDA EVLENDİRİLMEYE ARAŞTIRMA KOMİSYONU 

Özlem Zengin, vakıf yöneticisinin 6 yaşındayken kızını evlendirmesiyle ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulup kurulmayacağı yönündeki soruya "Hem grup başkanımız İsmet Yılmaz bey hem de Sayın Cumhurbaşkanı'mızla görüştüm. Onların görüşlerini de alarak bu araştırma komisyonunu kurmaya karar verdik" diye konuştu. 

"Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine Anayasaya aykırı Şentop imzası" haberi, 09 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine Anayasaya aykırı Şentop imzası haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine Anayasaya aykırı Şentop imzası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  2. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  3. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  4. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  5. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  6. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  7. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  8. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  9. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  10. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  11. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  12. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  13. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  14. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  15. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  16. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  17. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  18. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  19. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  20. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
Politika Haberleri