BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan!

BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan!

BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet derse... ABC Haber MerkeziBüyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Saray'la görüştükten 3 gün sonra referandumda 'Evet' diyeceklerini açıklamış, BBP'de büyük bir tartışma kopmuştu. Partinin üst düzey yöneticileri,...

ABC Haber Merkezi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Saray'la görüştükten 3 gün sonra referandumda 'Evet' diyeceklerini açıklamış, BBP'de büyük bir tartışma kopmuştu. Partinin üst düzey yöneticileri, referandumda 'hayır' diyeceklerini belirtmişti ama Destici, bu açıklamaları reddederek açıklamayı kendisinin yapacağını söylemişti. Destici 'Evet' kararını duyurunca, 'Hayır' oyu vereceklerini belirten bazı teşkilatlar, Destici'nin talimatıyla tasfiye edilmişti. Suların durulmadığı BBP cephesinden Destici'nin de konuşmasının olduğu iddia edilen bir ses kaydı sızdı. Destici'nin 'Evet' kararından önce yapıldığı anlaşılan bir toplantıya ait olan ses kaydında, konuşmasından parti kararının 'Evet' olacağını sezinleyen partiler Destici'ye tepki gösteriyor. Tansiyon yükseliyor ve 'Hayır'ı destekleyen partililer "25 Mart'tan önce 'hayır' çıkacak yoksa istifa verilecek", "Kardeş 'Evet' dese kendisi de buradan çıkamaz" ve "Evet diyorsan git başkanım" sözleriyle tepki gösteriyor.

Ses kaydında Mustafa Destici olduğu ileri sürülen 'Başkan'ın "Biz bu süreci sadece duygularla değil, akılla, stratejik bir şekilde götürmeliyiz, tamamlamalıyız Kararımızı verirken devletimizin varlığını, milletin birliğini, ümmetin geleceğini ve bugün içinde bulunduğu şartları düşüneceğiz. Ve ondan sonra da kendi partimiz, siyasi hareketimiz için de ne getiriyor- ne götürüyor, buna bakacağız" dediği duyuluyor. 

'HAYIR'CILARIN YANINA SOKULUP DURMAYALIM'
Bir partilinin, "Süreci daha önce başlatsak, MHP'li muhalifler bize gelirlerdi" şeklindeki eleştirini aktaran Destici, bu eleştiriyle ilgili olarak "Arkadaşlar, yahu gerçekçi olalım. Biz 'hayır'cıların yanına sokulup durmayalım. 2002 seçimlerinde MHP 18,5'ten 8,5'e düştü. Bize yarım puan gelmediği gibi yarım puan da bizden gitmedi mi ya? Bizim oyumuz 1,5'ti, 1'e düştü ya" deyip gülüyor. BBP 2002 seçimlerinde 322 bin 93 oy alarak oyunu 1,02'ye düşürmüştü.

'Evet'i savunmasına rağmen "Ben hareketimi birilerine payanda falan yapacak değilim" dediği duyulan Destici, "Biz duruşu en net olan hareketiz. Dolayısıyla biz 'hayır' dersek adam gibi 'hayır' deriz, 'evet' dersek de kimseye yalpalamadan, hiç kimsenin gösteremediği bir duruşla 'evet' deriz. Şundan emin olun, 'evet'te de 'hayır'da da hiçbir BBP'linin yüzü yere eğilmez" ifadelerini kullanıyor. 

'BİZ EVET'İ ANLATAMAYIZ BAŞKANIM'
Bu sırada dinleyicilerden "Evet'i anlatamayız" tepkileri yükseliyor. Bir başka partili ise, "Başkanım, çıktınız 'evet' dediniz, iniyorsunuz 'evet' diyorsunuz. Başka bir şey demediniz sabahtan beri" şeklinde tepki gösteriyor. Bu partilinin sözlerine karşılık Destici ise, "Ben 'evet' falan demedim ya" diyor. Partili ise "Oğlum sus lan" gibi tepkilere aldırış etmeden eleştirmeye devam ediyor ve "Bir kere 'hayır' demediniz. 25 Mart'tan önce 'hayır' çıkacak yoksa istifa verilecek" diyor.

'DESTİCİ 'EVET' DESE BURADAN ÇIKAMAZ'
Tartışmalar böyle devam ederken bir başka partili son noktayı koyuyor ve "Kardeş 'Evet' dese kendisi de buradan çıkamaz. Bu kadar basit. Uzatmayın ya" diyor. Tansiyonun iyice yükseldiği toplantıya devam edemeyeceğini fark eden Destici konuşmasını bitirmeye çalışıyor, bu sıralarda salonda arbede yaşandığı anlaşılıyor. Partililer "Evet diyorsan git başkanım" diye bağırıyor.

İşte o olaylı toplantının ses kaydı:

">

"BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan!" haberi, 17 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BBP üyelerinden Destici'ye tepki: Evet dersen buradan çıkamazsın başkan! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Gündem Haberleri