BBP'den referandum açıklaması

BBP'den referandum açıklaması

BBP'den referandum açıklaması Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Referandum ile ilgili şu ana kadar her hangi bir siyasi parti, kurum ya da blokla, görüşmenin olmadığını söyledi.Yanar yaptığı yazılı...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Referandum ile ilgili şu ana kadar her hangi bir siyasi parti, kurum ya da blokla, görüşmenin olmadığını söyledi.

Yanar yaptığı yazılı açıklamada, “Meclisimiz Anayasa değişikliği hususunu halka taşımak üzere bir Referandum kararı almıştır. Anayasa Değişikliği teklifinin Meclise sevk edildiği ilk günlerde Meclis çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığımız önerilerimizi ve çekincelerimizi ihtiva eden raporumuzu tüm siyasi partilerimize göndermiştik.'' dedi.

'BASINA DÜŞEN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Yanar, “Referandum sürecindeki birinci önceliğimiz; ülkemizin içinde bulunduğu şu günlerde, ayrıştırıcı ve kavgacı üsluptan uzak bir kampanya yürütülmesidir. Kimse bu hususta “evet'' ya da “hayır'' şeklinde dile getireceği siyasi iradesi yüzünden ötekileştirilmemeli, kamplaştırılmamalıdır. Partimizin Referandum sürecinde, içinde bulunduğu ortak bir cephe ile birlikte hareket edeceği şeklinde basına düşen haberler gerçeği yansıtmamaktadır.'' ifadelerini kullandı.

'HER HANGİ BİR PARTİYLE REFERANDUMU GÖRÜŞMEDİK'

“Şu ana kadar her hangi bir siyasi parti, kurum ya da blokla, Referandum hususunda bir görüşmemiz olmamıştır.'' diyen Yanar, “Türkiye’nin en deneyimli Siyasi Partilerinden biri olan Büyük Birlik Partisi; elbetteki, tüm parti teşkilatlarımız ve yetkili kurullarımızda istişare edildikten sonra Referandum hususunda ki kararını kamuoyu ile paylaşacaktır. Referandum konusunda ya da başka herhangi bir konuda partimiz kurumsal kişiliği adına Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici Bey ya da görevlendireceği bir yetkilimiz dışında yapılan ya da yapılacak olan açıklamaların dikkate alınmaması hususunu değerli kamuoyumuzla paylaşmayı borç biliriz.'' vurgusunu yaptı.

“Partimizin 24.Kuruluş Yıldönümü ile taçlandırdığımız Program ve Tüzük Kurultayımızı, partililerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız.'' diyen Yanar, şu ifadeleri kullandı: “Olumsuz hava koşullarına rağmen Milletimizin makûs talihini değiştirme kararlılığı içerisinde, kar demeden, kış demeden her zamankinden daha fazla heyecan ve şevkle kongremize katılım sağlayan tüm Parti Teşkilatlarımıza, Alperen Ocaklarımıza, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Teşkilatlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Partimizin, bundan 24 yıl önce şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarınca hazırlanan Programı, o günden bu güne Türkiye’de ve Dünyadaki gelişmeler ve değişmeler ekseninde yeniden ele alınmıştır. Ruhuna sadık kalınmak suretiyle milletimizin ihtiyaç duyacağı her hususu içine alan zenginlikte yeniden yorumlanmış, Türkiye’nin en iddialı “Parti Programı'' haline getirilmiştir. Parti Tüzüğümüzde aynı şekilde her türlü eksiklik ve aksaklıktan arındırılmış, daha demokratik bir tüzük haline dönüştürülmüştür.''

Yanar açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde YSK tarafından 9 partinin seçimlere katılma yeterliliğinin bulunduğu açıklanmıştır. Bu partilerden biride Büyük Birlik Partisidir.

Onca iktidar görmüş siyasi parti tarihin tozlu sayfalarında unutulmaya yüz tutmuşken, bir kuruş devlet yardımı almadan tamamı helal kazançları ile partimizi ayakta tutan ve bu günlere gelmesini sağlayan tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Birlik ve beraberliğe, milletçe kenetlenmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde; siyasetteki varlığını milletimizin birliğine ve beraberliğine adamış partimizin Türkiye’nin en iyi teşkilatlanmış partisi olması için tüm dava arkadaşlarımız nezdinde bir seferberlik başlatılması gerektiğine inanıyorum.''

"BBP'den referandum açıklaması" haberi, 01 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan BBP'den referandum açıklaması haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BBP'den referandum açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:22 Emeklilere kötü haber geldi! Çalışan emeklinin maaşından ek kesinti yapılacak
  2. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  3. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  4. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  5. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  6. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  7. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  8. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  9. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  10. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  11. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  12. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  13. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  14. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  15. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  16. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  17. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  18. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  19. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  20. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
Politika Haberleri