BDDK’dan bankaların swap işlemlerine sınırlama

BDDK’dan bankaların swap işlemlerine sınırlama

BDDK’dan bankaların swap işlemlerine sınırlama BDDK'dan yapılan açıklamada, bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları swap, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 10’u ile sınırlandırılması...

BDDK'dan yapılan açıklamada, bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları swap, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 10’u ile sınırlandırılması kararı aldığı belirtildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan ve vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 10’u ile sınırlandırılması kararı aldığını bildirdi.

BDDK'nın bankaların yurt dışı yerleşiklerle yaptıkları TL alım ve satım işlemlerine ilişkin duyurusu, bankanın resmi internet sitesinde yayımlandı.

BDDK'dan yapılan açıklamada, konsolidasyona tabi yurtdışındaki kredi kuruluşu ve finansal kuruluş niteliğini haiz ortaklıklarıyla gerçekleştirdiği işlemler hariç, bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan ve vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 25’i ile sınırlandırılması kararının Ağustos 2018’den bu yana yürürlükte olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada "Yapılan değerlendirme sonucunda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 08/02/2020 tarihli ve 8860 Sayılı Kararı ile söz konusu sınırlamanın yüzde 10 olarak uygulanmasına karar verilmiştir. Söz konusu oranın günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanması uygulamalarına devam edilecek, mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacak ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemler yenilenemeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Analistler, BDDK’nın bu adımının döviz kurlarındaki oynaklığı azaltıcı etki yapmasının beklenebileceğini belirtti. Ağustos 2018’de yapılan benzer hamlenin bu yönde etki yaptığını anımsatan analistler, o dönemde döviz kurlarında oynaklığın azaldığını ve piyasaların bu adımı pozitif karşıladığını kaydetti.

"BDDK’dan bankaların swap işlemlerine sınırlama" haberi, 10 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan BDDK’dan bankaların swap işlemlerine sınırlama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BDDK’dan bankaların swap işlemlerine sınırlama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  2. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  3. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  4. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  5. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  6. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  7. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  8. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  9. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  10. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  11. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  12. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  13. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  14. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  15. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  16. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  17. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  18. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  19. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  20. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Ekonomi Haberleri