Bekir Bozdağ: CHP, Atatürk'ün izinden gitmedi, biz gittik

Bekir Bozdağ: CHP, Atatürk'ün izinden gitmedi, biz gittik

Bekir Bozdağ: CHP, Atatürk'ün izinden gitmed... TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) 16. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, "Kadınlarla erkekler arasındaki uçurumları AKP iktidarı kaldırmıştır. Atatürk tarafından çok büyük bir reformla oy verme hakkı verildi. CHP hep bunu konuştu ama üzerine bir tane bile bir şey koymadı. Atatürk’ün izinden gitmediler. Atatürk’ün izinden biz gittik" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) 16. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

İmam hatip liselerinin, artık hedefte olan okullar olduğunun belirten Bozdağ, "Üzerinde çalışılan imam hatip lisesi mezunlarının sahip olduğu imam hatip ruhunu paramparça etmek isteyen ve onların arasına tefrika sokmak isteyen grupların ve güruhların çoğaldığını görüyoruz. Zaman zaman ortaya çıkan fotoğraflarda, görüntülerde bunu çok net müşahede ediyoruz. Onun için imam hatip liseleri mezunları derneklerinin, vakıflarının ve bu konuda çalışan herkesin bu yeni gerçeği görmesi ve buna göre bir tedbir alıp, çalışma yürütmesinde fayda var" dedi.

'Kur'an kurslarına gitmek bile ilkokul beşinci sınıf öncesine yasaklandı'

Düzenin değiştiğine dikkat çeken Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Geçmişi değiştirme imkanlarımız yok ama geleceğin anahtarı elimizde. Geçmişte imam hatip mezunlarımız sıkıntılarla boğuştu. 28 Şubat geldi, devir değişti, düzen değişti, iklim değişti, kanunlar değişti, uygulamalar değişti. Bir baktık ki imam hatip liselerinin kolu, kanadı, dalı, budağı komple budandı gitti. Katsayı geldi başka bir noktaya evrildi. Orta kısımlar kapandı başka bir noktaya evrildi. Kur'an kurslarına gitmek bile ilkokul beşinci sınıf öncesine yasaklandı. Matematik, müzik, bale kursuna gitmek serbest, bunların yaş akdi yok. Ama Kur'an kursuna gitmek belli bir eğitim şartına bağlanmış, öğrenmek de öğretmek de yasaktı.

'Liselerde Kur'an-ı Kerim öğretilen bir Türkiye'ye bugün geldi'

Hiç unutmam; Kur'an kurslarıyla ilgili yasaklar görüşülürken, 1999 TBMM'de bu yasakları getirenler 'Biz Kur'an-ı Kerim eğitim ve öğretimini yasal bir dayanağa kavuşturuyoruz' diye bunu pazarladılar. Şimdi hamdolsun, hem katsayı sorunu çözüldü hem polis ya da asker olmasının önündeki engeller kalktı. Hem Kur'an-ı Kerim eğitim öğretiminin önüne konan yaş ve eğitim sınırları kaldırıldı. Artık orta öğretim kurumlarında da seçmeli Kur'an-ı Kerim dersi ve peygamberimizin hayatını öğreten derslerin verilmesi kararlaştı. Kur'an kursunda dahi Kur'an öğretilmeye tahammül edemeyen yöneticilerin ve karar alıcıların olduğu bir Türkiye’den, liselerinde Kur'an-ı Kerim öğretilen bir Türkiye’ye bugün geldik."

'Şimdi bugün, yükseköğretimde kadın öğrenciler arasında başı açık, başı kapalı ayrımı var mı?'

"İklimi değiştirmek öyle kolay bir iş değil” diyen Bozdağ, “Zaman ve zemin aldı. Şimdi bugün, yükseköğretimde kadın öğrenciler arasında başı açık, başı kapalı ayrımı var mı? Ortaöğretimde, ayrım ya da haksızlık var mı? Kıyamet mi koptu? Kötü bir şey mi oldu? Kötülük hakikatte değil, bizim aklımızda ve belki kalbimizde. Bizim zihniyetimizden kaynaklanan bir yanlış. Bizden kastım; o günkü Türkiye’yi yönetenleri kastediyorum" diye konuştu.

'Bugün başörtülü vekil, subay, asker, polis, doktor var mı? Hepsi var elhamdülillah!

Başörtülü kadınların istihdam konusunda da engellendiğini söyleyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuyla ilgili de çok önemli adımlar attık. Merve hanımın (Kavakçı) yaşadıkları daha dün gibi hepimizin hafızasında. Meclisi dar ettiler. Ülkenin başbakanı, 'Bu kadına haddini bildirecek kimse yok mu? Burası devlete meydan okunacak bir yer değildir' diyerek adeta tüm başörtülü kadınlara hakareti meclisin de içinde sergiledi. Peki bugün başörtülü vekil, subay, asker, polis, doktor var mı? Hepsi var elhamdülillah. O gün meclise sığdırılamayan Merve Kavakçı hanımefendi bugün Türkiye’nin şerefli büyükelçilerinden biri olarak ülkesine hizmet ediyor mu? Dün başka, bugün başka. 2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayalım. Bütün Türkiye ayağa kalktı; 'imam hatipli biri cumhurbaşkanı olamaz, eşinin başı örtülüyse cumhurbaşkanı olamaz, namaz kılıyorsa cumhurbaşkanı olamaz' denildi. Bırakın onu neredeyse 'sülalesinde sakallı, takkeli biri varsa o da CHP’li bile olsa cumhurbaşkanı olamaz' gibi saçma bir zihniyeti Türkiye’de yüksek bir sesle konuştular. Türkiye, oradan buraya geliyor ve biz bunları hep aşa aşa bugünlere geldik. Türkiye’nin demokratikleşmesini, hukuk devleti vasfını tahkim ede ede geldik."

'Kadınlar arasındaki istihdam eşitliğini AK Parti sağlamıştır'

AK Parti'nin devlet ve millet için çok önemli değişiklikler hayata geçirdiğinin ifade eden Bekir Bozdağ, "Kadınlar arasında istihdam eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında siyaset yapma hakkının eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında eğitim hakkının anayasaya uygun eşit bir hak olarak kullanılmasını AK Parti sağlamıştır. Kadınlarla erkekler arasındaki uçurumları AK Parti iktidarı kaldırmıştır. Atatürk tarafından çok büyük bir reformla oy verme hakkı verildi. CHP hep bunu konuştu ama üzerine bir tane bile bir şey koymadı. Atatürk’ün izinden gitmediler. Atatürk’ün izinden biz gittik. Kadınların gasp edilmiş haklarını, seçme ve seçilme hakkının devamı olan seçilme hakkını tam anlamıyla biz hayata geçirdik" şeklinde konuştu.

İmam hatip liseleri, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin çimentolarıdır

İmam hatip okullarının önemine de dikkat çeken Bozdağ, sözlerini şöyle noktaladı:

"İmam hatip liseleri, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin çimentolarındandır. Dinimizin doğru öğretilmesinin, öğrenilmesinin, anlatılmasının en sağlıklı işlediği ve işletildiği yerlerdir. O yüzden de dinimizin doğru öğretilmesinden, öğrenilmesinden, anlaşılmasından rahatsız olan çevreler, elbette ki bu güzide kurumlara ayrıca olumsuz yaklaşabilirler. Bir yandan muhafazakar gözüküp bir yandan kurumlarımıza farklı bakabilirler. Ama bizim, geleceğimizi daha iyi noktaya taşımak için elbette evlatlarımıza sahip çıkmamız lazım. Sadece imam hatip mezunlarımıza değil, bütün eğitim kurumlarımıza. İmam hatip liselerimiz, imam yetiştiren okullar değil, müspet ilimler yanında manevi ilimleri de öğreten gençler yetiştiriyor. Onlar o öğrendikleriyle, donanımlarıyla güçlü şekilde geleceğe devam ediyorlar. İmam hatip lisesi mezunları, diğer liselerimizin mezunlarıyla birdir, kardeştir ve aynı yolun yolcularıdır. Ayrı ve farklı olduğu anlayışını da birlikte yıkmalıyız. Hepimiz aynı milletin evlatlarıyız, aynı devletin vatandaşlarıyız. Bu çizgiyi de hepimizin iyi koruması, kollaması gerekiyor. Bu çizgi, bizim istikametimizin düzgünlüğünün de ayrı ifadesi olacaktır."

"Bekir Bozdağ: CHP, Atatürk'ün izinden gitmedi, biz gittik" haberi, 07 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bekir Bozdağ: CHP, Atatürk'ün izinden gitmedi, biz gittik haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bekir Bozdağ: CHP, Atatürk'ün izinden gitmedi, biz gittik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri