Belçika ve Türkiye arasındaki Göç Anlaşması’nın 60. yıl dönümünde festivali gerçekleşecek

Belçika ve Türkiye arasındaki Göç Anlaşması’nın 60. yıl dönümünde festivali gerçekleşecek

Belçika ve Türkiye arasındaki Göç Anlaşması’... Türkiye ile Belçika arasında imzalanan Göç Anlaşması'nın 60. yıl dönümünü nedeniyle düzenlenecek olan Gurbet Kuşu Festivali'nin basın toplantısı yapılacak. Türkiye ve Belçika arasındaki bu göç anlaşması neticesinde festival düzenleniyor..

Gurbet Kuşu Festivali basın toplantısı, Türkiye ile Belçika arasındaki göç anlaşmasının 60. yılını kutlamak amacıyla düzenleniyor. Belçika Başkonsolosu Tim Van Anderlecht, anlaşmanın yüzbinlerce insanın hayatında etkili olduğunu belirterek, "60 yaş her aile için önemli bir dönemdir, yani 3 nesil demektir. Bu anlaşma doğru zamanda imzalanmıştır. , her iki ülkede de birçok insanın hayatında etkili oldu "Bu onun bir ilişki kurmasını sağlayan başlangıçtı.

Türkiye ile Belçika arasında 16 Temmuz 1964'te imzalanan göç anlaşmasının 60'ıncı yıl dönümü, 29 Haziran'da bir festivalle kutlanacak. Anlaşmanın 60'ıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Yabancı Kuşlar Festivali" nedeniyle Taksim'de basın toplantısı düzenlendi.

Belçika Başkonsolosu Tim Van Anderlecht toplantıda şunları söyledi: "Bu festivali Türkiye ile Belçika arasındaki göç anlaşmasının 60. yılını kutlamak için düzenledik. 60 yıl her aile için önemli bir dönemdir, 3 nesil demektir. Zamanlaması çok iyi olan bu anlaşma aslında yüzbinlerce insanın hayatını etkiledi. Anlaşma aynı zamanda birçok insanın iki ülke arasında ilişkiler kurmasına olanak tanıyan bir başlangıçtı. Festivalin amacı, anlaşmanın 60. yılını kutlamak ve Belçika ve Türkiye'deki başarılı insanları tanıtmak ve bir araya getirmek. Sanatçılarımızdan üçü Türk ve Belçika kökenlidir. Ali Pınar hem oyuncu hem de müzisyen. Bildiğiniz gibi Kubat bir müzisyen. Doğukan Manço DJ olarak çalışmaktadır ve aynı zamanda Barış Manço'nun oğludur. Festivalle bağlantılı olarak biraz Belçika'yı tanıtmak istiyoruz. Belçika'yı geniş, farklı geçmişlere açık ve dünyanın her yerinden insanları ağırlayan bir ülke olarak tanıtmak istiyoruz. Festivallerimize giriş ücretsizdir. Katılmak istiyorsanız konsolosluğumuzun Instagram sayfasındaki linkten katılın. Misafirlerimiz çeşitli Belçika yemeklerini tadabilirler. Aileler de çocuklarıyla birlikte gelebilirler. 60 yıl 3 nesil demek ve her yaşa göre farklı etkinliklerimiz var. Festivale siyasi konuğumuz alınamadı. Belçika'nın AB dönem başkanlığı Haziran ayı sonunda sona eriyor. Yeni seçimler geldi. Siyasilerimiz de yeni hükümetin kurulmasıyla meşgul. "Yeni hükümetin kurulmasından sonra görevlerini yerine getirmek için mutlaka ziyarete geleceklerini düşünüyorum" dedi.

"Belçika ile Türkiye arasındaki ticaret 13 milyar dolar civarında.

Belçika ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin iyi olduğuna değinen Anderlecht, şunları söyledi: "Türkiye ile ilişkiler iyi. Sebebi ise Belçika'da çok sayıda Türk'ün bulunması." Türkiye'de varlığı doğal ilişkileri destekleyen önemli bir Belçika topluluğu var. Kapasitemizi artırmak için sürekli çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’de talep çok yüksek. Gereksinimleri karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Girişimciler ve öğrenciler için artık bekleme süresi yok. Hızlı hareket ediyor. Aile birleşimi vizesi için bekleme süresi daha uzundur. Bu sorun yakında çözülecek. Mali ilişkilerimiz çok iyi durumda. Belçika ile Türkiye arasındaki ticaret yaklaşık 13 milyar dolar. Türkiye'nin ticaret ortağı olarak Avrupa Birliği'nde bizden çok daha büyük ülkelerin arkasında 5. sıradayız. Kişi başına düşen oranı hesaplarsanız Türkiye ile en fazla ticaret yapan ülke Belçika olabilir. "Bu yakın insan ilişkilerimiz ve ticari ilişkilerimiz sayesinde Belçika, Türkiye'nin en önemli 8'inci yatırımcısıdır" dedi. "Verilen vizelerin sayısı sürekli artıyor." Belçika'ya verilen vize sayısına ilişkin Anderlecht, şunları kaydetti: "Ağustos 2022'de geldim. 2022'de verilen vize sayısında rekor kırdık. 2023'te bu rekoru daha da geliştireceğiz. 2024 yılında bunu yüzde 50 artırmayı planlıyoruz. Verilen vize sayısı sürekli artıyor. Biz de elimizden geleni yapacağız. Arz-talep dengelenene kadar kapasiteyi artırmaya devam edeceğiz. Türk Başkonsolosluğu'nda kalmak gerçekten etkileyici. Özellikle Türkiye'de çok sayıda Belçika vatandaşının yaşaması nedeniyle üzerimize düşen birçok görev var. İstanbul Türkiye'nin finans başkentidir. Türkiye'ye yatırım yapan Belçikalı şirketlerin çoğunun merkezi İstanbul'da bulunuyor. Ayrıca İstanbul üst düzey kültürel etkinliklerin düzenlenmesi için ideal bir şehirdir. "Başkonsolosun işini layıkıyla yapmasına imkan verecek tüm imkanları sağlamak bizim için önemli" dedi..

"Belçika ve Türkiye arasındaki Göç Anlaşması’nın 60. yıl dönümünde festivali gerçekleşecek" haberi, 26 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Belçika ve Türkiye arasındaki Göç Anlaşması’nın 60. yıl dönümünde festivali gerçekleşecek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Belçika ve Türkiye arasındaki Göç Anlaşması’nın 60. yıl dönümünde festivali gerçekleşecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Emekliye neden zam yapılmıyor ortaya çıktı: Şeref Oğuz isyan etti
  2. 01:20 Uçakta Cinsel İlişki Şoku! Çift Gözaltına Alındı
  3. 00:36 Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Güney Kıbrıs hakkında tepki yağdı!
  4. 00:34 İşte 29 Eylül Resmi Gazete kararları!
  5. 00:14 Hatipoğlu'ndan hakem tepkisi geldi: "Skora göre penaltılar kolay veriliyor"
  6. 00:12 Helene kasırgası vuran ABD'de 52 kişi öldü hasar ise 26 milyar dolar!
  7. 00:02 3600 Ek Gösterge ile Emekli Maaşlarına 6.000 TL Artış! SSK ve BAĞ-KUR’da Dönüşüm Başlıyor!
  8. 00:01 Osimhen'den sakatlık açıklaması geldi
  9. 00:00 Ünlü Havayolu Şirketi İflas Etti: Tüm Uçuşlar İptal!
  10. 23:59 İşte en sağlam SUV modelleri!
  11. 22:40 Ahmet Çakar'ın kehaneti gerçekleşti: Herkes bunu konuşuyor!
  12. 22:40 CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifası kabul edildi
  13. 22:40 Okan Buruk'tan maç sonrası flaş itiraf: 'En büyük korkumuz sakatlıktı'
  14. 22:35 Özdağ: "13 milyon sığınmacı ve kaçağın yaşadığı bir ülke kalkınamaz"
  15. 22:23 Okan Buruk'un hakeme yönelik tehdidi canlı yayın sırasında duyuldu
  16. 22:23 Rusya Dışişleri Bakanı: “Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi durdurulmalıdır"
  17. 22:23 Gelecek Partisinden AKP'ye canlı yayında ittifak için yeşil ışık geldi!
  18. 22:09 Bakan Yerlikaya duyurdu: "Serhat Akın'a saldıran şüpheliler yakalandı"
  19. 22:09 Zam Sonrası O Destek 9.077 TL'ye Yükseldi
  20. 22:09 Okan Buruk penaltıya isyan etti: "Maça rakibi ortak ettiler"
Gündem Haberleri