Belediye başkanı tarafından darp edilen kadın sendika avukatına takipsizlik!

Belediye başkanı tarafından darp edilen kadın sendika avukatına takipsizlik!

Belediye başkanı tarafından darp edilen kadı... Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; İnşaat-İş Sendikası avukatı Sevinç Sarıkaya, işçi maaaşlarının ödenmemesi üzerine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmek isteyince feci şekilde dövüldü....

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; İnşaat-İş Sendikası avukatı Sevinç Sarıkaya, işçi maaaşlarının ödenmemesi üzerine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmek isteyince feci şekilde dövüldü. Başkanın odasından, merdivenlerde, yerlerde sürüklenerek dışarı çıkarıldı. Darp raporu aldı ve şikâyetçi oldu. Savcılık, başkan ve iki başkan yardımcısı hakkındaki dosyayı geçen ay kapattı. Takipsizlik kararında, Sarıkaya’nın vücudundaki izlerin güvenlikçiler tarafından çıkarılırken yaşanan arbedede oluşmuş olabileceği belirtildi. Olaya tanık işçilerin anlatımları ise dikkate alınmadı. Takipsizlik kararına itiraz eden Sarıkaya, “Uzun süre saldırının etkisinden kurtulamadım. Şimdi iyiyim. O kadar kişinin saldırısına maruz kalmak ve hiçbir şey yapamamak çok kötüydü'' diyor. Esenyurt Belediyesi ve RDS Reform İnşaat ortaklığında yapılan Star Towers projesinde çalışan inşaat işçileri maaşlarını alamayınca 2014 yılının Eylül ayında Esenyurt Belediye binası önünde oturma eylemi yapmaya başladı. Eylemin beşinci günü Belediye Başkanı Kadıoğlu ile yapılacak görüşmeye, İnşaat-İş Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol, sendika üyeleri Serdal Ben, Çetin Macit ve o dönemde sendikanın avukatlığını yapan Sevinç Sarıkaya da katıldı.

KÜFREDİP TOKAT ATTI

Başkan Kadıoğlu, Sarıkaya’ya küfrederek, “Sen çık! Sen kim oluyorsun da toplantıya katılıyorsun?'' diye tepki gösterdi. Sarıkaya yaşananları şöyle anlattı: “Çıkmak için kapıya yöneldiğim sırada, Necmi Kadıoğlu’na davranışının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım. Kadıoğlu ise suratıma tokat attı. Acıyla bir anda yere düştüm. Yerdeyken saçlarımı çekip tekmelemeye başladı. Bir yandan Kadıoğlu, diğer yandan korumalar tekmeliyordu. Beni korumaya çalışan arkadaşlarıma ise diğer güvenlik görevlileri saldırdı. Bizi yerlerde sürükleyerek dışarı çıkardılar.

10 KİŞİ SALDIRDI

Sarıkaya, yaşadığı travmanın etkisini uzun süre atlatamamış. “Üç kişiye, on kişi birden saldırdı'' diyor. Yerdeyken, kafasını korumaya çalıştığını anımsıyor. Sendika başkanı Akyol, daha fazla tekme yememesi için arkadan Sarıkaya’ya sarılmış. Sarıkaya, takipsizlik kararını ise şöyle değerlendiriyor: “Kamu gücü devreye girdiği zaman, mahkemelerde bireylerin hakkı yok denilecek kadar az. Savcı, Necmi Kadıoğlu’nu aklamaya yönelik bir soruşturma yürütmüş. Dosyada sadece kısa süreli bir kamera kaydı var. Olayın bittiği anlara ait... Savcı Belediye Başkanı’na yazı yazarak, ''Görüntü kaydı varsa, yollayın’ demiş. Tabii ki onlar da olayın çok küçük bir kısmını yollamış.''

ODASINDA KAMERA YOKMUŞ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen takipsizlik kararında, şüpheliler Kadıoğlu, yardımcıları Emin Batmazoğlu ve Yunus Balta ile müştekiler arasında tartışma çıktığı belirtilerek, müştekilerin makam odasından çıkmalarının istendiği, güvenliğin çağrıldığı, zorla makam odasından çıkarıldıkları, belediye binasındaki polislere teslim edildikleri ifade edildi. Makam odasında kamera olmadığı için herhangi bir bulgunun tespit edilmediği belirtilerek, koridoru gören kamera kaydında ise müştekilerin itiş kakış içerisinde aşağı indirildiklerinin görüldüğü kaydedildi. Sarıkaya’nın doktor raporunda, kalçasında yüzeysel kızarıklığın bulunduğu belirtilerek, “Müştekideki yaralanmanın, makam odasından çıkarılması ve merdivenlerden aşağı indirilmesi sırasında meydana gelmiş olduğu kanaatine varıldı'' denildi.

"Belediye başkanı tarafından darp edilen kadın sendika avukatına takipsizlik!" haberi, 29 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Belediye başkanı tarafından darp edilen kadın sendika avukatına takipsizlik! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Belediye başkanı tarafından darp edilen kadın sendika avukatına takipsizlik! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  2. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  3. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  4. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  5. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  6. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  7. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  8. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  9. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  10. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  11. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  12. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  13. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  14. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  15. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  16. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  17. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  18. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  19. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  20. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
Yaşam Haberleri