Belediye'de AKP'li başkanın '1 milyon 232 bin liralık' usulsüzlüğü Meclis'e taşındı

Belediye'de AKP'li başkanın '1 milyon 232 bin liralık' usulsüzlüğü Meclis'e taşındı

Belediye'de AKP'li başkanın '1 milyon 232 bi... Şanlıurfa HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Ceylanpınar Belediyesi'nde yapılan usulsüzlüklerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması için

Şanlıurfa HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Ceylanpınar Belediyesi'nde yapılan usulsüzlüklerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

Öcalan, Ceylanpınar Belediyesi'nde, eski AKP'li başkanın döneminde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükler hatırlatılarak herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Öcalan, belediye bütçesinden 1 milyon 232 bin 983 TL usulsüz ve fazla ödemede bulunulduğu söyleyerek, herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? dedi.

Öcalan'ın soru önergesi şöyle:

1- Rapora konu olan yolsuzluk ve usulsüzlükler hakkında, eski AKP Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve diğer ilgili kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?Açılmışsa söz konusu soruşturma hangi aşamadadır?

2- Eski Belediye Başkanı Atilla Menderes’in kızı Tuğçe Atilla, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun’un kızı Özlem Bahar Altun, Gizem Kaykunoğlu, Sedat Aydın, İsmail Bali’nin işe alımlarında herhangi bir usulsüzlük yapılmış mıdır? İlgili kanunda göre belli zaman diliminde işegelmediği için müstafi sayılması söz konusu mudur? Bu durumda kendisine ödenen ücretin rucu edilmesi ile ilgili herhangi bir işlem ve soruşturma yapılmış mıdır?

3- Eski Kaymakam Ahmet Karatepe’nin kardeşi olan ve hiç işe gelmeyen Hüseyin Karatepe hangi kriterler gözetilerek işe alınmıştır? İşe alımında bir usulsüzlük yapılmış mıdır? Hüseyin Karatepe’nin işi alımında müdahil olup olmadığı ile ilgili eski Kaymakam Ahmet Karatepe ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Hüseyin Karatepe’nin iş akdi feshedilmiş midir?

4- Söz konusu personellerin usulsüz bir şekilde işe alınmaları ile ilgili ilgili kamu görevlileri ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa hangi aşamadadır?

5- Rapora konu olan taşınır malzemelerin alındığı halde belediyeye hiç gelmediği, faturaların gerçeği yansıtmadığı, alınmamış mal ve hizmet için belediye bütçesinden harcama yapıldığı, ödeme belgelerinde bulunan imzaların sahte olduğu belediye bütçesinden 1.232.983,28 TL usulsüz ve fazla ödemede bulunulduğu, akar yakıttan bilgisayar malzemelerine, çöp kovasından park ve bahçede kullanılacak pek çok malzemede yapılan usulsüz alım ve yolsuzluklar hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

6- Bir bütün içerisinde söz konusu raporu konu alan yolsuzluk ve usulsuzlükler ile ilgili söz konusu işlemlerde dahli olan kamu görevlileri ve süreçte rol alan kişi ve kurumlar hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa hangi aşamadadır?

"Belediye'de AKP'li başkanın '1 milyon 232 bin liralık' usulsüzlüğü Meclis'e taşındı" haberi, 22 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Belediye'de AKP'li başkanın '1 milyon 232 bin liralık' usulsüzlüğü Meclis'e taşındı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Belediye'de AKP'li başkanın '1 milyon 232 bin liralık' usulsüzlüğü Meclis'e taşındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Nuri Alço'nun Sağlık Durumu: Kalp Pili Takılacak
  2. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  3. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  4. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  5. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  6. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  7. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  8. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  9. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  10. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  11. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  12. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  13. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  14. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  15. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  16. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  17. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  18. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  19. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  20. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
Politika Haberleri