"Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampiyon olacak"

"Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampi... Ali Koç açıklamalar yapmış oldu: Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampiyon olacak! Ali Koç şampiyonluğa dair açıklamalarda bulundu ve Fenerbahçe yönetimi için kararlarını açıkladı! Sarı lacivertli kulüp hazır..

1168377-1-t.jpg

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, "Takımımız güçlü. Bizim onayımızla F.Bahçe tarihinde rüya gibi bir takım yaratacağız. Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampiyon olacak" dedi. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, olağan seçimlerin yapılacağı genel kurul öncesi kulüp üyeleriyle bir araya geldi.

Çok sayıda genel kurul üyesi İstanbul Kongre Merkezi'ne katıldı.

Salona alkışlarla gelen Koç, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı.

Zor bir dönemde göreve geldiklerini kaydeden Koç, şöyle konuştu: "Geldiğimizde haftada 17 milyon euro ödemek zorundaydık. 612 milyon euro borç yükümüz vardı. 2018 yılında göreve geldiğimizde Sayın Bakanımız, Aziz Yıldırım, "Futbolun yönetim organı UEFA'nın dediği gibi Avrupa'nın en kötü kulübüydük ve yayınlanan raporun kapağındaydık." Biliyorduk ama bu kadar kötü olduğunu bilmiyorduk. Sayın Aziz Yıldırım "Kulübü bakkal gibi işletiyoruz." Ona göre bakkal bile daha iyi yönetilebilir. F.Bahçe futbol takımının göğüs sponsoru yoktu. Tüm bu faktörlere rağmen işletmeye ve kaynak oluşturmaya devam ettik ve gemiyi finansal açıdan doğru yöne çevirdik. Artık tünelin sonundaki ışığı görebiliyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin geçen sezon her şeyi kazandığını ancak sistemin içinde sıkışıp kaldığını belirten Koç, şöyle devam etti:

"Rakiplerimizin kazandıkları maçlarda biz kazandığımızda nasıl bir farkla itildiğini hatırlayın. Hakeme karşı 3-5 video semineri "Bu hakem hala görevde." Takımımız 2017-2018 sezonunda 70 milyon euro seviyesindeydi, şu anda 200 milyon euro seviyesinde. 2018 yılında 7 sponsorumuz ve 18,7 milyon gelirimiz vardı. Bunun yüzde 60'ı Doğuş Grubu'ndandı. Şu anda 42 sponsorumuz var, boş kontenjanımız yok ve gelirimiz 48 milyon euro civarında. Bugün Aziz Yıldırım çıkıp 'Koçspor oldu' diyor. Koç parası haram gibidir. Koç'un sponsorluğu yüzde 35-40 seviyesinde. Şimdi bunu yapıyor ve bunun daha iyi sponsorlar getirdiğini söylüyor. Peki neden getirmedin? "Ödeyecek bir kuruşum bile yok." Söyledim. Bu iddianın neden bilançoda yer aldığını da açıkladım. Orada tehdit ediyor. Kasa uygun olduğu için seni dava etmeme hatasına düştük. Fenerium sizin için uçuyor. Milyonlarca hayranla uçuyoruz. 2018 yılındaki ciro 22 milyon euro ise şu anki ciro 47 milyon euro. O zaman kâr 5 milyon avro idiyse şimdi kâr 27 milyon avro. Yarım milyon gömlek sattık. İnşallah şampiyon olduğumuzda bir milyon forma göreceğiz."

"Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuruyoruz"
Koç, F.Bahçe'nin mali durumunun güçlü olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Artık biz de Geldiğimiz noktada finansal fair play kriterlerini karşılıyor. Sıkışmış değiliz, daha büyük adımlar atacak cesaret ve güce sahibiz. Mourinho'nun bugün F.Bahçe'de olmasının nedeni de bu. Bütçenin tamamını tabi ki hocamıza harcamadık. Öğretmenimizin bütçesine çok fazla sponsorun geldiğini görüyorsunuz. Gönülden hareket eden F.Bahçeli iş adamları var. Mourinho: "Her yıl bulduğunuz dört sponsorun marka elçisiyim." söz konusu Bunlar diğer sponsorlar. Güçlü bir yönetimimiz var. Ekibimiz güçlü. Ekibimizin başarısı inkar edilemez. Her şeyi yendik, sistemi yenemedik. Onayımızla F.Bahçe tarihinin rüya takımını yaratacağız. Belki bu takım 99 puan alamayacak ama bu takım şampiyon. Önceki ekibimizde hayal tüccarı olmadığımızı gördünüz. Ama yakın zamanda bunu çok daha net göreceksiniz."

Jose Mourinho'nun dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olduğunu anlatan Koç, şöyle konuştu:

"Mourinho'nun gelişi, bu yönetimin 10 yıl içinde neleri yumuşatacağını görmektir." . . kendi gözlerinle görmek acı veriyor. O dünyanın en iyi beş koçundan biri, bir lider ve harika işler yapıyor. Sayın Acun Ilıcalı'nın da dediği gibi artık ailemizin bir parçası oldu. Mourinho'nun hamlesi sadece rakiplerin değil Sayın Aziz Yıldırım'ın da dengesini bozacak. Başkan olarak herkesi tehdit etti. Son 6 yıldır da F.Bahçe kulübünü tehdit etmeye başladı. Sonuncusu "Müdüre herkesin önünde para verdiniz." diyor Bugün başka bir sürücü çıktı ve "Sürücüyü tanıyoruz" dedi. diyor Jorge Mendes'le yaşadıkları sorunlara baktık. Adama borçlu oldukları ortaya çıktı. 2014 yılında Bruno Alves'in transferinden dolayı mahkemeye taşınan borcun kalanını ödedik. Ayrıca birçok mülkün satın alma bedelini de ödedik. Bunları söylediğim için çok üzgünüm ama artık söylemem gerekiyor. Öyle bir takım kuruyoruz ki, şampiyonluk sözü vermemize gerek yok. İlk adımımızı çok güçlü bir şekilde attık, devamı da gelecektir."

"İsmail Kartal'ı ve futbolcuları yürekten kutluyorum."
Sarı-lacivertli futbol takımının geçen sezon çok iyi oynadığını söyleyen Ali Koç, şöyle konuştu: : "İsmail Kartal ve futbolcularını sizlere yaşattığı gururdan dolayı tebrik ediyorum. Elbette hatalarımız var. Olağanüstü astronomik bir rakama ulaşılmadığı sürece oyuncularımızı kadromuzda tutmaya devam edeceğiz. En önemli vaadimiz, ülkenin mali açıdan en güçlü spor kulübü olmaktır. Şu anda en düşük halka arz oranı yüzde 32 ile Fenerbahçe'de bulunuyor. Stoklarımızı kullanıyoruz. Oyunculara ödeme yapmak için sattık. Stadyumun isim hakları gelecek yıl sona erecek. 2014 yılında Ülker'e 10 yıl içinde 90 milyon dolar karşılığında verildi. "Allah, Murat Ülker'den ve Ülker ailesinden razı olsun" dedi.

Koç, seçimi kazanmaları halinde stadyumda yapılacak değişiklikleri ve Akademi'nin Maltepe'nin 125. mahallesindeki alana inşa edileceğini anlattı.

Ali Koç'un organizasyonu lider listesinin açıklanmasıyla sona erdi.

""Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampiyon olacak"" haberi, 07 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan "Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampiyon olacak" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampiyon olacak" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:44 Ekonomiyi sarsacak o iddia! Mahfi Eğilmez Fed'in gizli planını tek tek açıkladı
  2. 20:38 İşte Sakarya'nın en güzel ve en şifalı kaplıcaları!: Dinlenmek için şahane bir yer!
  3. 20:38 İsrail askerleri, Filistinlilerin cansız bedenlerini çatıdan attı
  4. 20:35 Bahar Candan ile birlikte 6 kişiye tahliye kararı çıktı
  5. 20:34 Galatasaray ve Trabzonspor, PFDK’ya sevk edildiler
  6. 20:31 Çin, Kuanfu Serisi JILIN-1 Yer Gözlem Uydularını Fırlattı
  7. 20:30 Elinizdeki altın sahte mi gerçek mi?: Bu şekilde anlayabilirsiniz!
  8. 20:24 Bahar Candan hakkındaki karar çıktı!
  9. 20:21 KPSS'de kaç puanla memur olunabilir?: KPSS önlisans puanıyla hangi kurumlar alım yapabiliyor?
  10. 20:19 Sudan'da kolera salgını: Ölü sayısı 348'e yükseldi
  11. 20:14 İran'dan Taliban'a ulusal marş tepkisi!
  12. 20:09 Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby: Gazze'de Ateşkes Görüşmeleri Zorlaşıyor, Diplomatik Çabalar Sürüyor
  13. 20:04 200 bin TL aylık faiz getirisi ne kadar?: En yüksek mevduat faizi ne kadar?
  14. 19:59 MasterChef Semih diskalifiye mi oluyor?: MasterChef'te ortalık karıştı!
  15. 19:45 Bakan Yumaklı duyurdu: "Çiftçiye 1 milyar 962 milyon tarımsal destek ödemesi yapılacak"
  16. 19:43 Gram altın sahiplerine müjde!: Yükseliş devam ediyor!
  17. 19:41 Sim kartlar artık tarih oluyor!: Yeni E-SIM teknolojisi tanıtıldı
  18. 19:41 Siirt'te işitme engelli hastanın, Türkçe bilmediği için tedavi edilmemesi TBMM gündeminde
  19. 19:38 Ayçiçeği yağı ithalatında esaslar belirlendi!
  20. 19:35 İşte 21 Eylül 2024 günlük burç yorumları!
Spor Haberleri