'Ben şehit kardeşiyim, Star haberi düzeltmezse yasal yollara başvuracağım'

'Ben şehit kardeşiyim, Star haberi düzeltmezse yasal yollara başvuracağım'

'Ben şehit kardeşiyim, Star haberi düzeltmez... Star gazetesinin 'Iğdır’da HDP’nin oy hırsızlığı belgelendi' iddiasına konu olan Abdullah Yalçın, kaleme aldığı tekzip yazısıyla iddiayı yalanladı

Star gazetesinin 'Iğdır’da HDP’nin oy hırsızlığı belgelendi' iddiasına konu olan Abdullah Yalçın, kaleme aldığı tekzip yazısıyla iddiayı yalanladı

Iğdır'da, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde HDP adayları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş, oyların yüzde 50.10'unu alarak belediye başkanlığına seçildi. Ancak Star gazetesinin bugünkü sayısının birinci sayfasında servis edilen “Iğdır’da HDP’nin oy hırsızlığı belgelendi” başlıklı bir haberde, oy hırsızlığı yapıldığı ileri sürülerek yalan habere imza atıldı.

Haberde, oylarını kullanmak üzere gittikleri Endüstri Meslek Lisesi’nde iki bacağında platin olduğu için yürümekte zorluk çeken annesi Saniye Yalçın’a yardım eden Abdullah Yalçın, “HDP’li sandık görevlisi” olarak gösterilip, seçmenlere baskıyla oy kullandırıldığı ileri sürüldü.

Servis edilen bu habere yalanlama gecikmedi. Haber ve fotoğrafla hedef gösterilen Abdullah Yalçın, sözkonusu haberi tekzip etti.

'TEYZEMİN OĞLU DA ŞEHİT'

Yalçın’ın tekzip yazısında olaya dair şunları kaleme aldı:  “Adım Abdullah Yalçın. 9 Nisan 2019 Salı günü gazetenizin manşetinde yer verdiğiniz ‘Sandıkta örgütlü hırsızlık var, Iğdır’da HDP’nin oy hırsızlığı belgelendi’ başlıklı yazınızın tekzip edilmesini talep ediyoruz.

Zira bahse konu haberde benim HDP’nin sandık görevlisi olduğumu yazmışsınız yine yardım bahanesi ile oy kullanırken kabine girdiğim, pusulaya mührü HDP’li görevli bastı şeklinde haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Görüntüde yanımda yer alan yaşlı kadın benim öz annem olur, kendisinin 2 ayağında da platin olduğu için başkasının yardımı olmaksızın yürüyemez. Ayrıca kendisi 82 yaşında olup şeker hastasıdır. Yine oy kullanma işlemi sırasında ben sadece kabin girişine kadar düşmemesi için koluna girdim asla kabinin arkasına annemle birlikte girmedim. Annem oy kullandıktan sonra kabinden çıkınca tekrar koluna girdim.

Annemin elindeki mührü de alıp görevlilere teslim ettim. Ayrıca ben şehit kardeşiyim. Benim öz ağabeyim bu vatan için şehit düştü. Yine teyzemin oğlu da askerde şehit oldu. Şehit ağabeyimin adı Zekeriya Yalçın’dır. Şehit teyzemin oğlunun adı ise Kasım Demir’dir. Hal böyle iken beni yalan haberle araştırmadan HDP’li olarak lanse etmeniz hem beni hem de ailemi derinden üzmüştür. Haberin bir an önce tekzip yayınlayarak düzeltilmesini aksi halde yasal yollara başvuracağımızı bildiririz. Size  Ekte annem ile olan fotoğrafımı da gönderiyorum…”

"'Ben şehit kardeşiyim, Star haberi düzeltmezse yasal yollara başvuracağım'" haberi, 10 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan 'Ben şehit kardeşiyim, Star haberi düzeltmezse yasal yollara başvuracağım' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Ben şehit kardeşiyim, Star haberi düzeltmezse yasal yollara başvuracağım' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  2. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  3. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  4. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  5. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  6. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  7. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  8. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  9. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  10. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  11. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  12. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  13. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  14. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  15. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  16. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  17. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  18. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  19. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  20. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
Otomotiv Haberleri