Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’daki arazisi hakkında İmamoğlu’ndan açıklama

Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’daki arazisi hakkında İmamoğlu’ndan açıklama

Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’daki arazis... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin en kritik noktasında yer alan Terkos Gölü ve çevresinde incelemelerde bulundu. Bakan Berat...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin en kritik noktasında yer alan Terkos Gölü ve çevresinde incelemelerde bulundu. Bakan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında adlığı arsalar hakkında da konuşan Ekrem İmamoğlu "Onu halk değerlendiriyor zaten. " açıklamasında bulundu.

Açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Düşünün ki, şu anda gezdiğimiz Terkos’ta çok değil, 1,5 yıl önce, Terkos’tan İkitelli’ye yapılan yatırımın bile kanal yokmuş gibi ihale edilmiş olduğunu düşünün. Tümüyle bertaraf olacak. Yani yüz milyonlarca liralık yatırımlar bunlar. Sadece İSKİ'ye bedeli bu yatırımın, 20 milyar liralar civarına çıkıyor. Bu kadar vahşi bir süreçten bahsediyoruz. Bunu niye anlatıyorum? Yani gelin bu hatadan vazgeçin. Türkiye'nin başka mevzuları var; onlara odaklanın. Onun için anlatıyorum. 16 milyon insan adına, Türkiye insanları, milletimiz adına yalvarıyorum; bu işten vazgeçin. Yani bu ülke adına, faydası adına bunu söylüyorum. Bir de buraları şunun için gösteriyorum. İstanbul'un bütün kurum kuruluşları, bu İstanbul'un meslek insanları var. Konuşanları var, konuşmayanları var. Sürece katkı sunanlar var, sunmayanlar var. Bu süreci dert edinmek zorundadırlar. Yani bu şehrin esnafları var. Bu şehrin ticaretle uğraşan insanları var. Sanayiyle uğraşan insanları var. Meslek kuruluşları var, odalar var. Ticaret odaları, sanayi odaları diğer kurum ve kuruluşlar, ‘Ya bu bizi ilgilendirmiyor, bu siyasi bir mesele...’ Değil kardeşim. Bu hayati bir mesele. Lütfen sürece dahil olun. Bu güzelliği size göstermek istedim.”

BAKAN ALBAYRAK’IN ARSASI SORUSUNA YANIT: “ONU HALK DEĞERLENDİRİYOR”

İmamoğlu, “Kanal İstanbul ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında, Boyalık Mahallesi’nde 2012 yılında alınmış 13 dönümlük bir arsası olduğu, hatta hemen yan tarafında da babasının 3 dönümlük 2003 yılında aldığı bir arazisi olduğu ve bu arazinin de yapılaşmaya açık olduğu ortaya çıktı. Yorumunuz ne olacak” sorusuna, “Çok ilgimi çekmiyor açıkçası kimin arazi aldığı. Bakan veya başkası, şirket… O biraz farklı bir konu. Onu halk değerlendiriyor zaten. Ama benim ilgilendiğim konu, 2011'den bu yana, burada ortaya konulan bir reklamla, tanıtımla, ama yurtiçi ama yurtdışından insanların gelip, bu niyetle buradan arazi satın almış olmaları; sürecin daha yapılaşma işi başlamadan bireysel ranta dönüşmesi. Allah korusun, inşallah olmayacak ama düşünsenize; kamulaştırmalar, milyonun üzerinde bir şehirleşme… Bütün bu unsurlar kimin cebine girecek? Ne için? Yani şu güzel doğayı, bugün gezdiğimiz o kumsalları, ormanı, yeşili, doğayı, suyu koruma adına, İstanbul’u koruma adına bunları yapmak varken, ne için bunlar düşünülüyor ve bu kadar hırs yapılıyor, anlamış değilim” yanıtını verdi.

“HALKA SORMAK ZORUNDASINIZ”

“Kanal İstanbul’un güzergahı değiştirilmişti. İlk olarak Silivri tarafında olduğu iddia edilmişti. Bu güzergah, arazi satın almayla birlikte mi değişti diye akıllara soru işareti geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?”

- Kanal süreci veya kanalın gerekçeleri, ‘Efendim, tanker oradan geçmesin, buradan geçsin’ gibi, anlamsız ve geçersiz; hiçbir şekilde geçerli olmayan gerekçeleri kafama yatmadığı için, bilim insanları bu işe asla onay vermediği için hiç ilgimi çekmiyor. Bir şehri yönetiyorsanız, bir ülkeyi yönetiyorsanız, yapacağınız yatırımlar ve yol haritasıyla ilgili süreçleri belirlerken, oradaki halka, insanlara sorarak hareket etmeli, orada bir rant oluşturup, birilerinin mağdur olmasını sağlamamalı. Başta ülke mağdur olmamalı. Ya da bir avuç insanın rant elde etmesini sağlamamanız lazım. Bütün bunlara uyulmamış burada. Onun için, tümüyle yanlış olan bir proje, böyle bir yanlış doğurmuş.

İmamoğlu, Terkos incelemelerini, baraja en yakın yerleşim yerlerinden biri olan Durusu’da, köy kahvesinde noktaladı. Köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, kadın sakinlerin bulunduğu masaya oturdu. Vatandaşları Terkos gezisiyle ilgili bilgilendiren İmamoğlu, onlardan gelen görüş ve şikayetleri dinledi.

“TERKOS’U KORUMAK ZORUNDAYIZ”

İmamoğlu’na sorulan diğer sorular ve İBB Başkanı’ın verdiği yanıtlar şunlar oldu:

“Terkos Gölü’nün de Kanal İstanbul ile tehlikeye gireceği, baraja tuzlu su karışacağı iddiaları var. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?”

- Bilim insanları anlatıyor. Geniş bir Terkos gezisi yaptık. Görüyorsunuz ki, kanal hattına çok yakın. Şuradan bakınca görüyorsunuz zaten nereden geçeceğini plan üzerinden. Bilim insanları diyor ki: ‘Kesinlikle 25 metre derinlikteki bir kanal geçişinin Terkos suyuna sızma olasılığı çok yüksek. Hatta sızmama olasılığı yok.’ Buradaki suyun tuzlanması, muhtemel ve bu yüksek ihtimalli süreç sonrasında da o suyun kullanılma şansı kalmaz. Bu kadar net. O bakımdan biz, Terkos’u korumak zorundayız. Sularımızı korumak zorundayız. Dünyanın belki de en büyük mücadele verdiği konulardan birisi, tatlı su kaynaklarının korunma ve geliştirilmesi. İnsanın yaşam kaynağı çünkü.

"Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’daki arazisi hakkında İmamoğlu’ndan açıklama" haberi, 20 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’daki arazisi hakkında İmamoğlu’ndan açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’daki arazisi hakkında İmamoğlu’ndan açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Haberleri