Berberde fön çekme meselesinden çıkan kavgada 2 kişiyi yaralayan sanığa 4 yıl hapis

Berberde fön çekme meselesinden çıkan kavgada 2 kişiyi yaralayan sanığa 4 yıl hapis

Berberde fön çekme meselesinden çıkan kavgad... Kocaeli'de saçına çekilen fönü beğenmediği için tartıştığı kalfa ve araya giren arkadaşını bıçakladığı iddiasıyla "kasten yaralama" suçundan yargılanan sanık, 4 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Adem B. ile müştekiler Oğuzhan Çiftçi ve Ramazan Mutlu katıldı.

İddianamenin okunmasının ardından söz verilen sanık Adem B, berber Hakan Kartı'nın kendisini tıraş ettiğini, sonrasında fön çekmesini istediği çırağın bu işi başaramadığını söyledi.

Bunun üzerine kendisinin de "Yapamayacaksan bırak, ustan yapsın." dediğini belirten Adem B, daha sonra berberin kalfa Oğuzhan Çİftçi'yi fön çekmesi için çağırdığını anlattı.

Adem B, Çiftçi'nin saçlarını sert şekilde ovalayıp kuruladığını öne sürerek, bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını, kalfanın kendisine küfür ettiğini iddia etti.

Tartışmanın büyümesi üzerine berber Hakan Kartı'nın Oğuzhan Çiftçi'yi dışarı çıkardığını ve saçını düzelttiğini aktaran Adem B, dışarı çıkınca 5-6 kişinin kendisine saldırdığını, bunun üzerine can havliyle bıçağı çıkarıp sallamaya başladığını öne sürdü.

Bıçağın kime değdiğini bilmediğini savunan Adem B, "Kimseyi hedef alarak hareket etmedim, sonrasında oradan kaçıp uzaklaştım. Bıçağı koşarken atmıştım. Müştekileri bıçakladığım anı hatırlamıyorum." şeklinde konuştu.

- "Saçını düzeltmeye çalışırken 'Yapamıyorsan sen de bırak' dedi"

Müşteki Oğuzhan Çiftçi de saçını düzeltmeye çalıştığı sırada sanığın kendisine "Yapamıyorsan sen de bırak" dediğini, bunun üzerine kendisinin fön makinesini kapattığını belirterek, "Bu sırada sanık küfürler etmeye başladı. Bunun üzerine ben de 'Müşterileri rahatsız etme, dışarda sakince konuşalım.' deyip dışarı çıktım." ifadesini kullandı.

Sanığın dükkandan çıkar çıkmaz üzerine doğru yürüdüğünü aktaran Çiftçi, şöyle devam etti:

"Ben de onun üzerine yürüdüm. Sanık yine küfürler ediyordu, bunun üzerine yumruk attım. Karşılıklı yumruklaşmaya başladık. Devamında Ramazan Mutlu olayı görüp yanımıza geldi. Ramazan, kavgayı ayırmaya çalışıyordu. Sanık bunun üzerine Ramazan'ı 4 kez karnından bıçakladı. Devamında olay yerinden kaçtı, peşinden koştum ama yakalayamadım. Olay yerine geri döndüğümde sanığın beni de belimden ve bacağımdan bıçakladığını fark ettim."

Müşteki Ramazan Mutlu ise sanığın küfretmesi üzerine Oğuzhan Çiftçi ile Adem B'nin karşılıklı yumruklaşmaya başladığını anlatarak, "Adem'i belinden tutup uzaklaştırmaya çalıştım, karnımda yanmaları hissedince bıçaklandığımı anladım." dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın "kasten yaralama" suçundan her iki müşteki yönünden ayrı ayrı olarak 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık Adem B, esasa ilişkin savunmasında, Kocaeli'ye çalışmak için geldiğini, davanın sonuçlanması halinde askere gideceğini belirterek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, "kasten yaralama" suçundan sanığı Ramazan Mutlu'ya yönelik eylemi için 3 yıl 1 ay 15 gün, Oğuzhan Çiftçi'ye yönelik eylemi için 11 ay 7 gün olmak üzere toplam 4 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, verilen cezanın süresi, sanığın daha önce suç işlememiş olması ve duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak, sanık hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

"Berberde fön çekme meselesinden çıkan kavgada 2 kişiyi yaralayan sanığa 4 yıl hapis" haberi, 03 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Berberde fön çekme meselesinden çıkan kavgada 2 kişiyi yaralayan sanığa 4 yıl hapis haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Berberde fön çekme meselesinden çıkan kavgada 2 kişiyi yaralayan sanığa 4 yıl hapis 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
3. Sayfa Haberleri