Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davası

Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davası

Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘cumhurbaşk... Gülsüm ve Sami Elvan'ın Berkin Elvan'ın öldürülmesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumlu olduğunu söyledikleri için 9 yıl 4 aya kadar hapisleri isteniyor.

Gezi Parkı direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’a hakkında, çocuklarının öldürülmesine dair davanın duruşmalarının ardından yaptıkları açıklamalar nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı.

Medyascope’un haberine göre Sami Elvan’ın 23 Eylül 2020’de, Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’ın 29 Ocak 2021’de İstanbul-Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yapılan duruşmalar sonrası açıklamalarıyla ilgili soruşturmalar birleştirildi. Cumhuriyet Savcısı Enes Kocakale’nin hazırladığı iddianameyi İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi kabul etti. İlk duruşma 20 Ocak 2022’de görülecek.

ERDOĞAN ‘EMRİ BEN VERDİM’ DEMİŞTİ

Sami Elvan, 23 Eylül 2020’deki konuşmasında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak, “Bizim asıl katilimizin dönemin başbakanı, şu dönemde cumhurbaşkanı olan kişidir. Biz bundan biliyoruz çünkü kendisi ‘Emri ben verdim, benim polisim destan yazdı’ demiştir. Ben mahkeme salonunda haykırdım, yine burada da söylüyorum. Hiç korkum yok. Yedi buçuk yıl oldu aşağı yukarı, yedi buçuk yıldır ben yaşayan bir ölüyüm ve benim gibi insanlar yaşayan ölü olmasın diye ben bu haykırışları yapmaya devam edeceğim. İsterlerse beni burada assınlar hiç umurumda bile değil lakin şu gerçeği kimse inkar edemez: Benim çocuğumun katili dönemin başbakanı şimdi cumhurbaşkanı olan kişidir, söyleyeceklerim bu kadar” demişti.

Gülsüm Elvan, 29 Ocak 2021’deki konuşmasında Erdoğan’ın 2014’te bir mitingde kendisini yuhalatmasına değinerek, “Evet, Yasin de küçüktü biz onun için de şey yaptık. Fakat Yasin’in katili, vuran kişi, ağırlaştırılmış yedi kere müebbet ve yanındaki üç kişiye de müebbet. Bizim çocuklarımızın katili halen yargılanmazken peki Recep Tayyip Erdoğan, konuşurken çocuğumu hatırlıyor musun? Ethem Sarısülük’ü hatırlıyor musun? Ali İsmail’i hatırlıyor musun? Ahmet Atakan’ı, hala soruşturması açılmamış hatırlıyor musun? Medeni’yi hatırlıyor musun? Mehmet’i mi hatırlıyorsun, Hasan Ferit’i mi? Onlarca kişinin gözünü çıkardın hatırlıyor musun? Bunları, beni nasıl meydanlarda yuhaladığını hatırlıyor musun? Tekrar söylüyorum, bu kadar aciz ki bir anneyi dahi meydanlarda yuhaladın. Ben unutmuyorum Recep Tayyip Erdoğan… Önce bunları hatırlayın ondan sonra konuşun. Ama ben her çıktığımda bunu hatırlatacağım ona. ‘Bunlar çocuk katili’ dediği zaman ben çocuğumu ona hatırlatırım. Benim çocuğum da çocuktu. Daha 14 yaşındaydı, vurduğunuzda 14 yaşındaydı. Çocuğum kendi başına bile banyo yapamazken ben ona yaptırıyordum. Terörist oldu. Sizden ala terörist mi var? Ben çocuğumu istiyorum Recep Tayyip Erdoğan, emir vererek benden aldığın gibi ver çocuğumu, ben çocuğumu istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Sami Elvan’ın da aynı güne dair konuşması da iddianameye, “Benim çocuğumun ölüm emrini veren Türkiye Cumhuriyeti’nin o dönemki başbakanı, lakin şu an benim cumhurbaşkanım falan filan başbakanım falan filan değil, benim gözümde bir katil. Açık ve net konuşuyorum, altını kalın çizgilerle çizerek. Benim çocuğumun katili Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çıkıp televizyonlarda kendisi bağırdı. Bağıra bağıra, haykıra haykıra bunu söyledi. ‘Emri ben verdim’ dedi. Benim çocuğumu vuran polis de bir tetikçidir. Ama ben sizin burada yargılanacağınızı göreceğim. Ben görmesem de görecekler, sizin peşinizi bırakmayacağım. İki elim yakanızda olacak bunu unutmayın. Yedi yıldır bana çektirdiğiniz acıyı umarım siz benden daha beter şekilde çekersiniz” diye yansıdı.

SAVCI ‘HAKARET İÇERİKLİ SÖYLEM’ DEDİ

Savcı, “Sizden ala terörist mi var?” cümlesindeki “terörist” ifadesi ile “Açık ve net konuşuyorum, altını kalın çizgilerle çizerek, benim çocuğumun katili Recep Tayyip Erdoğan’dır” cümlelerinin ‘hakaret içerikli söylemler’ olduğunu iddia etti.

GÜLSÜM ELVAN: BEN KİMSEYE HAKARET ETMEDİM

Savcılıkta ifade veren Gülsüm Elvan, “Ben kimseye hakaret etmedim, gerçekleri dile getirdim ve eleştiride bulundum, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Sami Elvan ise savcılık ifadesinde, “Biz 2014 yılında çocuğunu kaybetmiş ve o tarihten bu yana adalet arayan bir aileyiz. Adliyeye geldiğimizde bu adaleti bulamadığımız için eleştiri mahiyetinde söylemlerde bulunuyoruz. Bu sözlerimin arkasındayım, o dönemin başbakanı, şu an cumhurbaşkanı olan kişi çocuğumu terörist olarak nitelendirdi ve eşimi miting alanında yuhalattı. Ben kimseye hakaret etmedim, gerçekleri dile getirdim ve eleştiride bulundum, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum cümlelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar 18 Haziran’da açıklanmıştı. Mahkeme, sanık polis hakkında kasten öldürme suçundan verdiği müebbet hapis cezasını, suçun olası kasıtla işlendiği gerekçesiyle 20 yıl hapis olarak belirleyip, yaptığı indirim sonucu 16 yıl 8 ay hapis cezası ve yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanmasına kararı verildi.

"Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davası" haberi, 30 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davası haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  2. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  3. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  4. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  5. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  6. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  7. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  8. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  9. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  10. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  11. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  12. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  13. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  14. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  15. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  16. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  17. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  18. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  19. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
  20. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
Gündem Haberleri