Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Beşiktaş havası kaçmış balon gibi!

Beşiktaş havası kaçmış balon gibi!

Denilebilir ki Alanya deplasmanından 3 puanla dönülen bir 90 dakika sonrası böyle başlık atılır mı? Evet atılır, çünkü ben "skor yazarı" değilim..

75 dakika sahada Beşiktaş diye bir takım yoktu, Karius kalesinde güven vermiyordu, Gökhan Gönül belkide kariyerinin en kötü oyununu sergiliyordu . Vida+Ruiz uyumsuzdu.

Caner' in, Atiba' nın, Elneny' nin top kayıpları rekor seviyedeydi, Boyd' un ilk onbirde ne işi vardı, Lens her zamanki gibi sönükdü. Burak ise formdan uzaktı, Bir tek Nkoudou'nun çabaları yetmiyordu..

37'de Beşiktaş öyle bir gol yedi ki, sağdan gelen ortaya Junior Fernandes arka direkte rakibi Gökhan' ın 40 santim üstünden kafayı vururken Karius amatör kaleciden bile beklenmeyen garip bir hamle, daha doğrusu hamlesizlikle topu seyretti.

39'da Gökhan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu heba ettikten sonra Beşiktaş ilk yarıda tek gol atağıyla soyunma odasına gitti.

Alanya ise karşılarında böyle bir takım bulmanın şaşkınlığı içindeydi adeta, 1-0 dan sonra rakibine yüklense maçın fişini 45'te çekerdi bana göre..

İkici yarı Beşiktaş biraz kıpırdadı, 50 de Atiba' nın şutu direkten dışarı gitti, 52 de Gökhan' ın ceza alanı içindeki düşürülüşünde hakem Halis Özkahya VAR' a bile çağırılmadı...

Alanya takımı garip bir şekilde rakibini üstüne davet etmeyi sürdürdü...

61'de Sergen Hoca bana göre yanlış bir değişiklik yaptı, Boyd dururken Lens' i çıkarıp Boateng' i sahaya dahil etti..

Beşiktaş' ın oyunu beraberlik için bile hiç umut vaat etmezken 70 de sürpriz bir gol buldu.. Şık verkaçlarla sıfıra inen Elneny ortaladı ve Burak ayakla atacağı golü kafayla kaydetti; 1-1..

Aynı Burak 30 saniye sonra mutlak bir golü kaçırdı ve Beşiktaş' ın aklına "ben bu maçı alabirim" geldi.

Erol Bulut'un 75 de yaptığı Fernandes Mustafa Pektemek değişikliği de Beşiktaş' ın ekmeğine yağ sürdü ve takım vites arttırdı.. 78 de Boyd çıktı, Diaby girdi..

Beşiktaş' ın baskısı dakikalar geçtikçe arttı ve nihayet 86'da kazanılan haklı penaltıyı Burak kaleci Marafona' nın kurtardığı topu içeri çelmesiyle gole çevirdi; 1-2..

Skor olarak geri düşen Alanya "eh rakibin üstüne gideyim artık" anlayışına geçti.. İşte bu dakikalarda Sergen Yalçın'dan yanlış bir hamle daha geldi, Çıkartılan Nkoudou yanlıştı; çünkü olası kontralarda faydalı olacak tek adamdı, giren Güven ise doğru tercih değildi. Hoca ne düşündü bilemem, ama genç Güven koşmayı unutmuş ne yazık ki!..

Sonuç olarak Beşiktaş Avrupa Kupaları için lige tutunma virajını önemli Alanya deplasmanından kazançla döndü, ama dün geceki futbol ve yetersiz kadroyla nereye kadar?

Toplam 1785 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.