Beşiktaş, TFF'ye seçim çağrısı yaparak seçimin sezon sonunda yapılmasını talep etti

Beşiktaş, TFF'ye seçim çağrısı yaparak seçimin sezon sonunda yapılmasını talep etti

Beşiktaş, TFF'ye seçim çağrısı yaparak seçim... Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz'daki seçimli genel kurula gitme kararıyla ilgili olarak TFF'ye çağrıda bulundu. Siyah-beyazlılar, sezon sonunda yapılması gereken seçim için TFF'nin zamanı erkene alması gerektiğini dile getirdi.

Beşiktaş, TFF'nin 18 Temmuz'da yapılacağını belirttiği seçimin daha önce gerçekleşmesi gerektiğiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk futbolunun tüm kaos ve yanlışlarından kurtulması, lig statülerinin ve kurullarının sağlıklı bir şekilde belirlenmesi için sezonun bitimiyle birlikte genel kurulla seçilecek yeni yönetime gereksinim olduğuna inanıyoruz," ifadeleri kullanıldı.

Siyah-beyazlılar, resmi web sitesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi.

"Kulübümüzden Açıklama TFF Yönetim Kurulunun 18.07.2024 olarak duyurduğu Seçimli Genel Kurul kararının, sorunların çözülmesi adına acil alınması gereken kararlar söz konusuyken, hiçbir teklif sunulmadan belirlendiğini öğrendik.

Türk futbolunun tüm hatlarıyla kaos yaşadığı, yeni ve yıpranmamış bir yönetime ivedilikle, en çok gereksinim duyduğu dönemde 2024-2025 sezonunun başlamasına birkaç hafta kala 18 Temmuz tarihinde seçime gitmek Türk futboluna faydadan çok zarar getirecektir. Bu duyurunun, futbolumuzun içinde bulunduğu kaotik durumun örneğinin yaşandığı bir günde bu şekilde yapılmasını doğru bir tutum olarak değerlendirmediğimizi ve kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.

Sahaya girilerek hakeme yumruk atıldığı, takımların sahadan çekildiği, sahaya giren taraftarlarla sporcular arasında arbedelerin yaşandığı, ceza kurullarına sevklerin ya belirlenen tarihten önce alınarak uygulandığı ya da bekletilerek baskı altında yapıldığı ve uygulandığı, VAR kararlarının sorgulandığı, gizli toplantıların kayıtlarının sızdırıldığı, Süper Kupa'nın bir krize dönüştürüldüğü, sürecin yönetilmediği örneklerinde olduğu gibi onlarca örnek varken, futbol ailesinin demokratik iradesini sekteye uğratacak, profesyonel yeni bir organizasyon yapısına gereksinim duyduğumuz bu eleştiri dönemde ülke futboluna zaman kaybettirecek bu kararın tarihi kabul edilebilir değildir.

Türk Futbolunun kaybedecek tek bir günü dahi olmadığına inanıyoruz. TFF statüsü genel kurulun nasıl toplanacağını düzenlemektedir. Hiçbir kişi ve yönetim genel kurul iradesinin üstünde olamaz. Türk futbolunun bir üç ay daha bu anlayışla yönetilerek içinden çıkılamayacak sorunlara gömülmesine Beşiktaş JK olarak razı olmadığımızı belirtir, hukukun ve talimatların bizlere tanıdığı hakları diğer kulüplerimiz ve futbol ailesinin paydaşlarıyla birlikte sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Beşiktaş JK olarak tavrımız nettir. TFF seçimleri çok adaylı olarak yapılmalı, kurulları da atamayla değil seçimle belirlenmelidir. Başta MHK’nın oluşturulması ve buna bağlı olarak VAR uygulamalarından kaynaklanan büyük probleminin çözülmesi için 18 Temmuz tarihinde göreve gelecek yeni yönetimin hızlı ve doğru karar alması neredeyse imkansızdır.

Türk futbolunun tüm kaos ve yanlışlarından kurtulması, lig statülerinin ve kurullarının sağlıklı bir şekilde belirlenmesi için, zaman kaybetmeden 2023-2024 sezonun bitimiyle birlikte toplanacak genel kurulla seçilecek yeni yönetime gereksinim olduğuna inancımızı kamuoyuyla paylaşırız."

"Beşiktaş, TFF'ye seçim çağrısı yaparak seçimin sezon sonunda yapılmasını talep etti" haberi, 07 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş, TFF'ye seçim çağrısı yaparak seçimin sezon sonunda yapılmasını talep etti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş, TFF'ye seçim çağrısı yaparak seçimin sezon sonunda yapılmasını talep etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  2. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  3. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  4. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  5. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  6. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  7. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  8. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  9. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  10. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  11. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  12. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  13. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  14. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
  15. 23:07 Çiş Lekeli Kot Pantolon Modası! Moda İkonları Sonunda Yaptı!
  16. 22:52 Eksun Gıda, 413 milyon lira net kar elde etti!
  17. 22:52 Artık tank gibi! TOGG araçları zırhlandı... 45 kalibreye kadar dayanıklı!
  18. 22:52 Temassız kart sahiplerine önemli uyarı: Limit değişiyor!
  19. 22:47 Türkiye'deki bir şirket, haftalık çalışma süresini 4 güne indirdi!
  20. 22:41 Türkiye'de üretilecek ilk Volkswagen modeli, Türk sürücüler için büyük bir sürpriz olacak!
Spor Haberleri