Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Beşiktaş'a derbi öncesi moral

Beşiktaş'a derbi öncesi moral

Önce Beşiktaş'ın sahaya çıkarken taşıdığı pankarta değinmek istiyorum:" Eşitsizliğe Karşı Defanstayız"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi anlamlı bir cümleydi. Aslında spor kulüplerinin bu tip toplumsal mesajlar vermesi çok önemlidir, çünkü arkalarında geniş bir kitle vardır.

Sergen Yalçın'ın ilk on bir tercihinde sağ savunmada onlarca kez bu bölgede oynamış olan Necip yerine Lens'i tercih etmesini anlayamıyorum, çünkü Lens'in savunma yönü hiç yok, ama buna karşın Necip'in de hücum yönü zayıf.

Bu tercihten çıkardığım şu, Sergen Hoca Necip'i kafasından silmiş, bir de tabi antrenmanlarda neler oluyor bilemem.

Beşiktaş maça baskılı başladı. 2. dakikada Atiba'nın kaleye vurmak yerine pas tercihi takımını belkide golden etti.

3 dakika sonra yine Atiba'nın ceza alanı içinde ayağına basılmasıyla kazanılan penaltıyı Burak gole çevirdi.

Penaltı pozisyonu için şunu söyleyebilirim, yere düşen oyuncu Atiba yerine mesela bir Burak olsaydı Arda Kardeşler aynı kararı vermeyebilirdi.

Beşiktaş'ın arzulu hücum oyunu devam ederken 14 de Burak'ın golle sonuçlanabilecek pozisyonu hakemin markajıyla bozuldu, Arda Hocanın bu denli oyunun içine girmesi çok yanlıştı.

30 dakikalık Beşiktaş'ın forse ettiği üstün oyun daha sonraları dengelendi, Ankaragücü teknik ve hızlı adamları Michalak, Orgill, Rodriquez ve Faty ile rakip ceza alanına seri ataklar yaptı ve bunlardan birinde Origill'e beraberlik golüne çok yaklaştı.

38. dakikada Sedat ceza alanına girdi, Karius kalesini yanlış boşalttı ve topa yattı. Sedat kendini abartılı yere atınca hakem anında aldatmadan ötürü sarı kart gösterdi.

Bana göre pozisyon tartışmalı, VAR hakemi mutlaka kontrole çağırmalıydı.

1-0 biten ilk devrenin Beşiktaş adına öne çıkan futbolcuları Atiba, Nkoudou ve Vida idi, oyun anlayışı ise olumluydu.

İkinci 45'e Ankaragücü 2. bölgede topa daha çok sahip olma taktiğiyle çıktı, savunmasını orta alana çıkarttı ve rakip defansın arkasına atılan toplarla pozisyona girmeyi denedi.

Ancak Beşiktaş'ın çift stoperi Vida ve Ruiz formda günlerindeydi, hata yapmadılar, başkentin sarı-lacivertli ekibinin bulduğu tek pozisyon 78 de Faty'leydi..

İlerleyen dakikalarda yapılan Boateng-Diaby ve Nkoudou-Adem Ljajıc değişiklikleri Beşiktaş'a fayda sağladı, hele Ljajıc in 88 de maçı bitiren nefis sol şutu görülmeye değerdi, ama golden sonra seyirciye ve belkide medyaya yaptığı tepki jestleri hoş değildi, kulağının çekilmesi gerekir.

90. dakikaya girildiğinde Vida'nın Rodriquez'e yaptığı faul VAR tarafından ceza alanı çizgisi üstünde olduğuna karar verilince kazanılan penaltıyı İlhan gole çevirdi..Ancak bu tartışmalı karar skor 2-0 değilde 1-0 olsaydı verilir miydi tartışılır.

Hakem Arda Kardeşler'i beğendim, en çokta kendinden emin tavırları hoşuma gitti. Anında çaldığı düdükler, oyuncularla iletişimi üst düzeyde idi...

Ankara Gücü takımını zor haftalar bekliyor, sadık seyircisinin desteğine her zamankinden çok ihtiyacı var, dün gece olduğu gibi..

Beşiktaş'a gelince , Sergen Yalçın geldikten sonra takımın ivmesi değişti. Bu gerçek, iştah, yardımlaşma, tempo eskisi gibi değil.

Başakşehir maçında iyi oyuna rağmen alınan mağlubiyet ve Trabzon karşısındaki üstün futbolun son dakika golüyle beraberlikle son bulması talihsizlikleri olmasaydı şu anda puantajdaki konumu çok değişik olurdu.

Önümüzdeki hafta sonu önemli bir derbi var, deplasmanda Galatasaray ile oynanacak..Bu maçın skoru sezon sonuna kadar Beşiktaş'ın gelecek planlarını belirleyecek..

Toplam 1932 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.