Beşiktaş'aki İBB'ye ait İSPARK arsası 665 milyon liraya satıldı

Beşiktaş'aki İBB'ye ait İSPARK arsası 665 milyon liraya satıldı

Beşiktaş'aki İBB'ye ait İSPARK arsası 665 mi... İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait, 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta bulunan arsa satıldı. Arsa, iki isteklinin bulunduğu kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihalede satıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta bulunan arsa satıldı. Arsa İki isteklinin bulunduğu kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihalede 665 milyon liraya KİPTAŞ A.Ş ve İstanbul İmar A.Ş ortaklığına satıldı. Arsanın, 11 kat iznine sahip olduğu ve zemin altı otopark-turizm-ticari yapı inşa izni bulunduğu öğrenildi. Satış sırasında İBB Encümeni ile KİPTAŞ Genel Müdürü arasında gerçekleşen fiyat diyalogu ise dikkat çekti.

640 MİLYON TL'LİK TEKLİFLE AÇIK ARTIRMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Dikilitaş Mahallesi'ndeki; İSPARK otoparkının da hizmet verdiği 2 bin 882 metrekarelik arsa, Saraçhane'deki İBB Encümen Salonu'nda ihaleyle satışa sunuldu. Kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ve iki farklı şirketin tekliflerinin yer aldığı ihalede IC İçtaş A.Ş'nin ve KİPTAŞ A.Ş - İstanbul İmar A.Ş ortaklığının kapalı zarf içerisinde iletilen teklifler, İBB Encümen üyeleri huzurunda açıldı. İBB tarafından 628 milyon 500 bin lira tahmini satış bedeli belirlenen arsa için sunulan iki teklif sonrasında; KİPTAŞ A.Ş - İstanbul İmar A.Ş ortaklığının 640 milyon liralık ilk teklif bedeli, açık artırma yöntemine geçilme kararı alınan ihalede başlangıç bedeli olarak belirlendi. Encümen üyelerinin kararıyla iki isteklinin artırım tekliflerinin minimum sınırı ise, 5 milyon lira oldu. İki teklif verenin sırayla gerçekleştirdiği 5 milyon liralık artırımlar sonrası 660 milyon lirayla KİPTAŞ A.Ş.-İstanbul İmar A.Ş ortaklığı ihalede, tek teklif veren olarak kaldı.

 

ARSANIN 11 KATA KADAN İZİNLİ

Encümenle anlaşma sağlanmasıyla; taşınmazın son bedeli 665 milyon lira olarak belirlenip, KİPTAŞ A.Ş - İstanbul İmar A.Ş ortaklığı tarafından satın alındı. İhaleye dair belge ve sözleşmeleri ortaklık adına KİPTAŞ A.Ş Genel Müdürü Ali Kurt imzaladı. Satışı gerçekleştirilen arsanın 11 kat izninin bulunduğu ve turizm-ticaret alan kullanımına ve zemin altı otopark kullanım iznine sahip olduğu öğrenildi.Alanın, Barbaros Bulvarı, Zincirlikuyu Metrobüs durağı, Beşiktaş'a da ulaşım sağlanan M7 Metro Hattı'nın istasyonları, Zincirlikuyu ve Levent'te bulunan AVM ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yakın bir konumda olduğu görüldü.

İBB ENCÜMENİ İLE KİPTAŞ GENEL MÜDÜRÜ ARASINDA FİYAT DİYALOGU

Satış sırasında, İBB Encümen üyeleri ve Encümene başkanlık yapan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un satış bedeli diyaloğu dikkat çekti. 660 milyon liralık son teklif verildiğinde encümen üyeleri KİPTAŞ'ın teklifi bir miktar artırmasını istedi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bir encümen üyesinin "Teklifi bir miktar artıralım" söylemine, "Sembolik olarak 1 lira artıralım, o kadar. Biz de maaş ödüyoruz biliyorsunuz" diye cevap verdi. Encümen üyesi Hayriye Çiçek, "Maaş ödeyemiyorsanız ihalede ne işiniz var." sözleriyle KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'a yüklendi. KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt ise, "Başkanım şimdi o da bizi sıkıntıya sokar. Parayla ilgili bir sorunumuz yok, birçok kişinin maaşını ödüyoruz." şeklinde yanıt verdi.

"Beşiktaş'aki İBB'ye ait İSPARK arsası 665 milyon liraya satıldı" haberi, 14 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Beşiktaş'aki İBB'ye ait İSPARK arsası 665 milyon liraya satıldı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş'aki İBB'ye ait İSPARK arsası 665 milyon liraya satıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  2. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  3. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  4. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  5. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  6. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  7. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  8. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  9. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  10. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  11. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  12. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
  13. 00:50 Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
  14. 00:46 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
  15. 00:41 Eşsiz Lezzetin Sırrı: Ev Yapımı Kasap Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları
  16. 00:26 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!
  17. 00:26 Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
  18. 00:22 Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
  19. 00:19 Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
  20. 00:17 Türk tekstil devi konkordato ilan etti!
Gündem Haberleri