Beşiktaş'ın zaferi ve Dursun Özbek'in sitemi

Beşiktaş'ın zaferi ve Dursun Özbek'in sitemi

Beşiktaş'ın zaferi ve Dursun Özbek'in sitemi Ali Kaya SoysalDün gece UEFA sıralamasında 12. olan Türkiye ile 20. İsrail'in şampiyonları UEFA Avrupa Ligi maçında karşı karşıya geldiler. İlk 30 dakika rakibinin baskısını kabul ederek bekleyen Beşiktaş, maçın ilerleyen...

Ali Kaya Soysal
Dün gece UEFA sıralamasında 12. olan Türkiye ile 20. İsrail'in şampiyonları UEFA Avrupa Ligi maçında karşı karşıya geldiler. İlk 30 dakika rakibinin baskısını kabul ederek bekleyen Beşiktaş, maçın ilerleyen bölümlerinde oyuna ağırlığını koyarak skora gitti.

Önce biraz rakibi tanıyalım: Hapoel'in kelime anlamının İbrani kültüründe Yahudi topraklarında işçi birliğine ait beden eğitimi, yani sportif faaliyetler anlamına geldiğini biliyoruz. Hapoel ismini taşıyan 2 külüp var İsrail de,başkentinin Hapoel Tel Aviv' i ve eski Osmanlı şehri Beer Şeva'nın takımı. Bu kentte 3 lisanda "yurtta sulh cihanda sulh" ibaresinin yazılı olduğu Atatürk büstünün olması da ayrı bir güzelliktir. 

Osmanlı zulmünün bu bölgeye çektirdiklerinden ve bir kavmin İkinci Dünya Harbinde yaşadıkları eziyetlerden sonra  bu küçük Akdeniz kentinde Atatürk'e değer verilmesinin, özellikle yıllardır her Cuma namazından sonra İsrail bayraklarının yakıldığı, nedense "van münüt"  çıkışından sonra bu tip eylemlerin birden bire kesildiği bir ülkenin bireyleri olarak önyargılarımızı bir daha gözden geçirmemiz gerektiğini düşünmemiz açısından ne denli önemli olduğunu düşünüyorum. En yakın zamanda bu şehri ziyaret edeceğim.

Maça geçelim isterseniz; Beşiktaş son Dinamo Kiev maçında verdiği cezalı kayıplar Adriano, Aboubakar ve Beck'den yoksun 18 kişililk kadrosuyla maça çıktı. Buna karşılık rakip Hapoel Beer Şeva'nın  4 önemli oyuncusu eksikti. Şenol Güneş fiziki mücadeleyi tercih etmiş, rakibe önlemi öncelikli düşünmüş olacak ki, Oğuzhan ve Talisca yerine Necip ve Tolgay'la başladı. Doğru mu yaptı, bana göre yanlıştı. Çünkü ilk 30 dakikalık Beer Şeva baskısı bir gol getirse bu planından hemen dönmek zorunda kalacaktı, ama maçın seyri ve bitiş skoru Hocayı haklı çıkarttı.
 
Hep söylerim, maça en ideal onbirinle başla, rakip düşünsün. Tabii senden güçlü rakipler karşısında bu taktik sökmez ama Şeva böyle bir rakip değildi maç önü kağıt üstünde. Neyse.. Hoca belki de haftasonu oynayacağı Akhisar maçını düşündü, haklı olabilir. Ancak ligin 5. haftası kendi sahasında oynadığı 2-2'lik G.Saray maçını gözümün önüne getirince pek de hak veremiyorum..

Oyun ve skor olarak kolay geçen maçın Beşiktaş adına en öne çıkan ismi bana göre Necip'ti. İlk yarı orta alanda kestiği rakip atakları dışında 1. ve 3. gollerin hazırlanışındaki ön pasları maalesef asist sınıfına girmiyor, mükemmeldi. Bravo hem ona, hem de onu her zaman formda tutan hocasına. Yenilen goldeki küçük hatasına rağmen Mitroviç, Tosiç, Fabricio ve tabii ki 2 gol atan Cenk ve "artık ne zaman kötü oynayacak bu adam" dediğim Atiba takımın öne çıkan isimleriydi. Takımın en kötüsü demeyeyim ama en vasatı Babel'di. Olcay ve Kerim satıldıktan sonra ara transferde gelen bu oyuncunun o mevkide alternatifi yok. Dikkat!!..

Sonuç olarak, siyah-beyazlılar önümüzdeki Perşembe kendi sahasında bir mucize olmaz ise turu geçer ve 16'lara kalır. Gerisi sürprize her zaman açık UEFA Avrupa Ligi her şeye gebe.

***

Perşembe demişken, dün Galatasaray Başkanı Sayın Dursun Özbek'in yeni teknik direktörün imza töreninde 2 hafta sonra oynanacak GS-BJK derbisinin Pazartesi'ye alınması konusundaki serzenişlerine değinmek istiyorum. Başkan basın toplantısının yarım saatini buna ayırdı, 24 saatin hesabını yaptı. Efendim, niye Beşiktaş bu hafta sonu Pazar günü lig maçını oynuyormuş da bir sonraki hafta derbiyi Pazartesi oynayacakmış?

Kendisine hiç yakıştıramadım bu 30 dakilalık söylemlerini. G.Saray eskiden Avrupa maçlarını oynarken 48 saatte bir maç yapıyormuş, Öncelikle sayın başkana şunu söylemek isterim. Galiba basket takımıyla karıştırdınız, Beşiktaş Avrupa maçını dün, yani Perşembe oynadı. 23 Şubat Perşembe rövanş maçına çıkacak. İzin verin de 3 gün dinlensin. Ayrıca, G.Saray'ın birçok Avrupa maçının önü ve sonrası, bazı önemli maçlar arifesine lig maçları ertelenmişti. Çok iyi hatırlıyorum, Mayıs ayı geldiğinde -3 maçı kapatmak için çarşamba günleri tehir maçları oynanırdı, rakiplerinin onayıyla üstelik.

O yıllarda şampiyonluğa oynadığınız rakiplerinizden biri Beşiktaş idi ve fikstür takımının aleyhine olmasına rağmen o zamanki Başkan rahmetli Süleyman Seba olur vermişti, "bu bir ulus meselesidr" diye. Sizin başkanınız da Faruk Süren idi. Sorun isterseniz, kendisi hayatta..

Bir çok teknik adam boştayken, elinizi sallasanız ellisini alacağınız eski antrenörler dururken mütevazı bir Anadolu kulübünün kontratı devam eden bir teknik direktörünü ayartmanın ayıbını gündem değiştirerek örtmeye çalışmak istiyorsanız bir diyeceğim yok. Ama Ali Sami Yen'lerin, Suphi Batur'ların , Ali Uras'ların ruhlarına sorsaydınız keşke.

Veya Tevfik Fikret'e...

"Beşiktaş'ın zaferi ve Dursun Özbek'in sitemi" haberi, 17 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş'ın zaferi ve Dursun Özbek'in sitemi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş'ın zaferi ve Dursun Özbek'in sitemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Spor Haberleri