Beşiktaş’ta Divan Kurulu’na tepki

Beşiktaş’ta Divan Kurulu’na tepki

Beşiktaş’ta Divan Kurulu’na tepki 1903 Cemiyeti, Beşiktaş Divan Kurulu'nun Beşiktaş Başkan Adayı Hürser Tekinoktay'ın adaylık başvurusunu reddetmesine tepki gösterdi.Cumhuriyet'in aktardığı, 1903 Cemiyeti'nin yayınladığı bildiri şu şekilde:Corinthians Democracy...

1903 Cemiyeti, Beşiktaş Divan Kurulu'nun Beşiktaş Başkan Adayı Hürser Tekinoktay'ın adaylık başvurusunu reddetmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet'in aktardığı, 1903 Cemiyeti'nin yayınladığı bildiri şu şekilde:

Corinthians Democracy hareketini başlattığında, dünyanın tanıdığı, fakat sadece futbolcu gözüyle baktığı bir insandı Socrates. Oysa mevcut düzenin dayatmalarına karşı başkaldırı sergileyecek kadar kendini bilen, hukuka dayanmayan eylemlerin karşısında dimdik durabilecek kadar haklarının farkında olan bir bireydi. Arkadaşlarını da bu yönde organize etmeyi, birlikte duruş sergilemeyi başardı. Bugün dünya onu hâlâ sporculuğu kadar bu yönüyle hatırlıyor. Belki de sporculuğundan daha fazla. Sporun birleştiriciliğini bildiğimizden dolayı onun hak arama çabasını da takdirle yâd edeceğiz.

Camiamız içinde de bu yönde bir hak arayışı çabası var. Mevcut tüzüğümüzde var olmayan uygulamanın yaptırım olarak karşımıza çıkarılmasına karşı haklı bir duruş sergileniyor. Peki bu durumun karşılıklı tarafları kimler. Demokratik ve tüzüksel haklarını kullanmak isteyen genel kurul üyeleri ve Divan Kurulu Başkanlığı.

Tüzüğün 35. Maddesine istinaden uygun gördükleri adayı ıslak imzalı dilekçeleriyle, tam da tüzükte belirtildiği gibi aday göstermeye çalışan Genel Kurul üyeleri, tüzükte yer almayan şekilde noter onaylı dilekçeyle başvuruya zorlanıyor. Bunu uygulamada direten makamsa Divan Kurulu Başkanlığı.

Sn. Tevfik Yamantürk’ün yaptığı açıklamada belirttiği bir konuda bilgilendirilme yapılmasını istiyor Genel Kurul Üyeleri.

“Teamül ve tüzük ne emrediyorsa onu yapacağız” diye açıklamada bulunmuştu Sn. Yamantürk.

Biz de buna istinaden şu soruların cevaplarını merak ediyoruz.

1) Beşiktaş kulübünün ve camianın teamülleri nelerdir. Teamül ve tüzük ne emrediyorsa onu uygulayacağız diyen Sn. Yamantürk’ün, tüzüğün hangi maddesinde “noter onay şartı” olduğunu açık şekilde tüm camiayla paylaşmasını rica ediyoruz. Bizim gözümüzden kaçan madde ve açıklama nerdeymiş öğrenmekten mutluluk duyacağız.

2) Beşiktaş teamüllerinden birisi ve belki de en önemlisi adaletli olmak konusundaki hassasiyet ve tüzük maddesi yoruma gerek duyulmayacak kadar açıkken, ıslak imzalı dilekçelerin kabul edilmeyeceğinin hangi teamülümüze göre alınmış bir karar sonucu açıklandığını anlatmalarını bekliyoruz.

3) Elimizde tüzüğümüz varken, yapılacak işlemler konusunda teamül hukuku uygulayamayacağımız ortadadır. Sn. Yamantürk’ün belirttiği gibi her gelenin kafasına göre iş yapamayacağı bir yerdir Beşiktaş Jimnastik Kulübü. Burada tüzük, mahkeme kararları ve dernekler yasası gibi asla taviz verilemeyecek, esnetilemeyecek kurallar bütünü geçerlidir. Bu nedenle Divan Kurulu Başkanlığı’nın bu konularda görev ve sorumluluğu nedeniyle çok dikkatli ve özenli olacağına eminiz.

4) Tüzüğümüzün 35. Maddesinde yer alan “Başkan adayı olabilmek için Genel Kurul üyeliğinde 5 (beş) yıllık sürenin doldurmuş olması ve Genel Kurul’a katılma hakkına sahip en az 250 (iki yüz elli) üyenin adaylık başvurusunda, bulunacak kişiyi Divan Başkanlık Kurulu’na yazılı olarak önermesi gerekir. Öneren üyelerin adı, soyadı ve sicil numaraları dilekçeye eklenir ve bu bilgiler, Divan Başkanlık Kurulu tarafından kontrol edilir.” açıklamasından da anlaşılacağı gibi, noter şartı yoktur. Divan Başkanlık Kurulu tarafından kontrol edilir seslenişi de bunu kanıtlar niteliktedir.

Beşiktaş teamülleri olarak bildiğimiz en önemli olgu, dürüst, güvenilir, adil olmaktır. Beşiktaşlı haksızlığa kimden ve nerden geldiğine bakmadan karşı durur. Kendisinin yararına olmasa dahi, toplum ve camia yararına gerçeklerin peşinden yürür. Beşiktaşlı, Genel Kurul’un onayından geçmiş tüzüğün her maddesini yerine getirmek için çaba sarf eder. Beşiktaşlı, bunun gerçekleşmesi için seçilen kurulların görevlerini yerine getirmemeleri, getirememeleri ya da tüzük dışında kararlar almaları durumunda karşı durma refleksi göstermek de Beşiktaş teamüllerinden sadece birisidir, bunu bilir ve buna göre hareket eder.

Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez, demişti Filozof Socrates. Hayat ve futbol birbirlerine bu kadar yakın. Biz sorumluluğunu bilen Beşiktaşlı bazı Genel Kurul üyeleri sorguluyoruz. Hayatı, kendimizi ve tüzükte yazılı olmayan yaptırımları bizden kimlerin istediğini.

Sorumlularının en kısa sürede, dayanaklarıyla beraber camiaya açıklamalarını da rica ediyoruz. Beşiktaş teamülleri bunu gerektirir….

"Beşiktaş’ta Divan Kurulu’na tepki" haberi, 19 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş’ta Divan Kurulu’na tepki haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş’ta Divan Kurulu’na tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Spor Haberleri