Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından mangal partisi veren Bakan kim?

Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından mangal partisi veren Bakan kim?

Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından ... Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, İstanbul'da Dolmabahçe ve Maçka Parkı'nda eş zamanlı olarak düzenlenen terör saldırılarından bir gün sonra Ankara'da bir bakanın, evinde mangal partisi verdiğini öne sürdü....

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, İstanbul'da Dolmabahçe ve Maçka Parkı'nda eş zamanlı olarak düzenlenen terör saldırılarından bir gün sonra Ankara'da bir bakanın, evinde mangal partisi verdiğini öne sürdü. Öztürk, "Sokak, gelen misafirlerin araçlarıyla doldu. Bu durumdan rahatsız olanlar, 'Yas ilan ettiklerini açıklıyorlar, burada mangal partisi yapılıyor' diye telefon ettiler. Gerçekten çiftlik evi o gün doluydu" diye yazdı.

Saygı Öztürk'ün "Bundan büyük fedakarlık olur mu?" başlığıyla yayımlanan (14 Aralık 2016) yazısı şöyle:

Olaylardan ders alınmıyor. O yüzden bomba yüklü araçlar da patlatılıyor; polis, üzerinde bomba bulunduğunu bildiği teröristi etkisiz hale getirmek için üzerine atlıyor. Şehit olabileceğini bile bile teröristin üzerine atlayan o polislerin ne kadar büyük bir fedakarlık içinde olduğunu bir düşünün. Canını ortaya koyan polise, bomba yüklü teröriste nasıl yaklaşacağını, o an ne yapması gerektiğini öğretmiyorsunuz. 20'ye yakın bombalı eylemden ders çıkarılmıyor, maaş taltifinde bile adaletli davranılmıyor.

Polis açığını kapatmak için Emniyet Genel Müdürlüğü gerekli eğitimi vermeden genç polisleri sahaya sürüyor. Genelde ilk görev yerleri de Çevik Kuvvet oluyor. Polise eğitim döneminde silah kullanmayı da, yasaları da öğretemiyorsunuz. Eğitim süresince sadece 25 mermi kullanan polisin, önünden koşarak geçen teröristi vuramadığını Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde görmedik mi?

BUNLARIN HER BİRİ CAN

7 Haziran genel seçimlerinden sonra bölücü örgütün eylemlilik dönemi yeniden başladı. “Çözüm süreci'' döneminde bölücü örgüte dönük operasyonlar yapılmadığı için bu dönemi “eyleme hazırlık'' planlamasıyla geçirdiler. Bugün büyük kentlerde patlatılan bombalar işte o dönemde örgüt evlerine konuldu. Yeri gelince örgüt bunları kullanmaya başladı.

Evet, son olayda da olduğu gibi yetkililer, önceki olaylardakine benzer açıklamalar yaptı. Çünkü bomba yüklü araçlarla, canlı bombalarla daha önce de kanlı eylemler gerçekleştirilmişti. Her biri bir can olan sayıları vermek istiyorum:

7 Haziran 2015 yani seçimlerden 13 Aralık 2016 tarihine kadar ülke genelinde meydana gelen terör olaylarını resmi kaynaklardan yararlanarak derleyen MHP'li Oktay Vural'ın Danışmanı Fevzi Satır, şöyle bir tablo ortaya çıkarıyor:

– Şehit asker: 538

– Şehit polis: 301

– Şehit korucu: 63

– Vatandaş: 555

Bunların yanı sıra darbe girişiminde 5 asker, 62 polis, 173 sivil olmak üzere 240 şehit daha… Onlar sayı değil, her biri bir can. Hepsi de terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybetti. Her olayın ardından teröristlere hak ettikleri cezanın verileceği söylendi. Toplam bin 686 kişi değil, bir olayda o kadar kişi de hayatını kaybetse benzer açıklamalar yapılacağından hiç şüpheniz olmasın.

YAS GÜNÜ BAKANIN MANGAL PARTİSİ

İstanbul'da yaşanan bombalı eylemlerden sonra hükümet bir günlük yas ilan etti. İstanbul'da yaşanan acıyı yerinde gören bakanlar bunun etkisiyle “intikamlı'' açıklamalar yaptı. Ankara'da ise durum farklıydı. Ankara'nın Hacılar Mahallesi'nde bir bakanımızın çiftlik evi var. Pazar günü evinin bahçesinde çok kalabalık bir gruba mangal partisi verdi. Sokak, gelen misafirlerin araçlarıyla doldu. Bu durumdan rahatsız olanlar, “Yas ilan ettiklerini açıklıyorlar, burada mangal partisi yapılıyor'' diye telefon ettiler. Gerçekten çiftlik evi o gün doluydu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Yas ilan edilmişken, CHP'li bir milletvekili eğer evinin bahçesinde mangal partisi vermeye kalkışsa kıyameti kopartırlardı. Hükümet yas ilan ediyor, ancak bakan yas günü mangal partisi veriyor'' diyor. Daha fazla söze de gerek yok.

BU MÜSTEŞARLIK NE İŞ YAPAR?

Deniz Bayramoğlu'nun CNN Türk'teki programında, terörle mücadele konusunda bu alanın uzmanlarının da görüşlerinin alınacağı enstitü kurulması gündeme getirildi. Aslına bakılırsa ülkemizde terörle mücadele konusunda söylenmeyen söz kalmamıştır.

Başbakanlık bünyesinde bakanlıkların temsilcilerinden oluşan Terörle Mücadele Koordinasyon Birimi bulunuyor. Ama ancak büyük bir olay yaşanırsa bir araya geliyorlar. Bu ülkenin Milli Güvenlik Kurulu'nda iç ve dış olaylar bir zamanlar her ay ayrıntılı olarak konuşulurdu. Hükümete tavsiye edilen konuların önemli bir bölümü AKP hükümeti döneminde “yok hükmünde'' sayıldı. İşte, bugün bunun sancılarını çekiyoruz. Fetullah Gülen cemaatinin silahlanıp darbe girişiminde bulunacak boyutlara gelmesinde de “yok sayılan'' kararların etkisi var.

2010 yılında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kuruldu. Bu müsteşarlık terörizmle mücadele için ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, bu konuda politika ve strateji geliştirmekle yükümlü. Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı Dışişleri Bakanlığı, Emniyet ve Jandarmanın istediği istihbaratı toplama, strateji belirleyip müdahale etmesi gerekiyor. Bünyesinde terörle mücadele konusunda uzman isimler çalıştırılması için emekli olanlardan da yararlanılması öngörülmüştü. Dahası, “istersen bu konuda yabancı uzmanlar da çalıştırabilirsin'' denilmişti.

Anlaşılıyor ki bu müsteşarlık ahbap-çavuş ilişkileriyle birilerine emekli olduktan sonra oturacağı müsteşarlığa dönüşmüş. Dev binada sessiz-sedasız oturuyorlar. Bunlara “Ne yapıyorsunuz?'' diyen de yok mu?

"Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından mangal partisi veren Bakan kim?" haberi, 14 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından mangal partisi veren Bakan kim? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından mangal partisi veren Bakan kim? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Gündem Haberleri