"Beyrut'un Yıkımı"nda en az bin ölü iddiası!

"Beyrut'un Yıkımı"nda en az bin ölü iddiası! Lübnan'ın kalbi Beyrut'ta patlama meydana geldi. Beyrut'ta dehşet saçan patlamada ölü sayısının bine ulaşacağı iddia edilirken devasa mantar bulutunun yükseldiği patlamanın ardından ülke ekonomisinin can damarı olan Beyrut Limanı ağır hasar aldı.

Beyrut Valisi hasarın 3 ila 5 milyar dolar arasında olduğunu söyledi. Öte yandan 6 Türk vatandaşı da patlamada yaralandı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut ’un liman bölgesinde dün yerel saatle 18:00 sularında meydana gelen patlama ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama yaptı. Korkunç patlamanın ardından bugün de son yılların en korkunç felaketini yaşayan ülkede Kızıl Haç yetkilileri ölenlerin sayısının 100’e ulaştığını açıkladı. Yetkililer 4 bin insanın da yaralandığını duyururken, çok sayıda insanın da enkaz altında kaldığını ve bu sebeple yaşamını yitirenlerin sayısının daha da artmasından endişe ettiklerini duyurdu. https://tele1.com.tr/beyrutu-yikan-kargo-batumdan-gelmis-199234/ Dün akşam saatlerinde 2 Türk vatandaşının patlamada yaralandığını duyuran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yeni bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut’taki patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısının 2’den 6’ya çıktığını duyurdu. Yaralı Türk vatandaşlarından 5'i hafif yaralı olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, ameliyat olan bir Türk vatandaşının da durumunun iyiye gittiğini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, yaralı Türk vatandaşların aileleriyle de iletişim halinde olduklarını belirtti.

BEYRUT BÜYÜKELÇİLİĞİ DE HASAR GÖRDÜ

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl da dünkü patlamanın ardından bölgedeki büyükelçilik çalışanlarının durumunun iyi olduğunu açıklamıştı. Çakıl patlama nedeniyle Türkiye Büyükelçiliği’nin camlarının kırıldığını ifade etti.

2 BİN 750 TON AMONYUM NİTRAT PATLADI

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'ndaki patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiğini belirtti. Avn'ın, Cumhurbaşkanlığına ait Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamasında, herhangi bir güvenlik önemli alınmadan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl boyunca bir depoda tutulmasının 'kabul edilemez' olduğunu ifade etti.

CAN KAYBI 100'E YÜKSELDİ

Lübnan Kızılhaçı, başkent Beyrut'ta dün meydana gelen patlamada ölü sayısının 100'e, yaralı sayısının 4 bine yükseldiğini duyurdu. Patlama sonucu hâlâ enkaz altında kalanlar olduğunu belirten Kettaneh, Beyrut'taki hastanelerin kapasitesinin dolduğunu ifade etti. Ayrıca ölü sayısının 1000 civarı olacağı iddia edildi. Ülkede bayraklar yarıya indirildi.

3-5 MİLYAR DOLAR ZARAR

Beyrut Valisi Mervan Abbud, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın 3 ila 5 milyar dolar hasara yol açtığını belirtti. Lübnan'ın 2018'deki Gayrı Safi Milli Hasıla'sı 57 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

BEYRUT VALİSİ OLAYI HİROŞİMA VE NAGAZAKİ'YE BENZETTİ

Öte yandan Beyrut Valisi Mervan Abbud, olay yerinde incelemelerde bulundu Abbud, burada yaptığı açıklamada, Beyrut'un felaket bölgesi haline geldiğini ve hasarın yüksek olduğunu belirtti. Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti.

PATLAMAYA İLİŞKİN İDDİALAR

Tarihindeki 15 yıl süren kanlı iç savaş, siyasi suikastlar, devlet dışı silahlı aktörler, İsrail ile devam eden savaş hali gibi istikrarsızlık unsurları nedeniyle Lübnan'daki patlamaya ilişkin birçok iddia ortaya atıldı. İddialardan biri, Lübnan'daki Hizbullah Örgütü'nün burada uzun menzilli füze programı yürüttüğü ve İsrail'in bu noktayı hedef aldığı oldu. Bu iddia sosyal medyada gündeme getirildi ancak iki taraf da bu iddiayı reddetti. Hizbullah'a yakın kaynaklar ülkenin yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut'taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi de yerel bir televizyona yaptığı açıklamada ülkesinin patlamayla ilişkisi olduğu iddiasını reddetti ve kaza olabileceğini aktardı.

Beyrut

""Beyrut'un Yıkımı"nda en az bin ölü iddiası!" haberi, 05 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan "Beyrut'un Yıkımı"nda en az bin ölü iddiası! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Beyrut'un Yıkımı"nda en az bin ölü iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
Dünya Haberleri