Beyza Akyüz: Katillere can suyu oldukları gerçeği değişmeyecek

Beyza Akyüz: Katillere can suyu oldukları gerçeği değişmeyecek

Beyza Akyüz: Katillere can suyu oldukları ge... Avukat Beyza Bengisu Akyüz gözaltında yaşadıklarını ve uğradığı sosyal medya lincini anlattı.

İstiklal Caddesi’nde katıldığı İsrail karşıtı protesto gösterisinde gözaltına alınırken Polis şiddetine uğrayan Erva Akyüz ve Beyza Bengisu Akyüz’ün Mavi Marmara şehidi Cengiz Akyüz’ün kızları olduğu ortaya çıktı.

İsrail’e karşı somut adımlar atılmasını talep için Filistin İçin Bin Genç’e katılan Avukat Beyza Bengisu Akyüz gözaltında yaşadıklarını ve uğradığı sosyal medya lincini Serbestiyet’te Bülent Şahin Erdeğer'e anlattı.

İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen olayda tek bir amacının olduğunu ifade eden Beyza Bengisu Akyüz amacını şöyle açıkladı:

''Siyonist İsrail’i kınamak dışında ticari ilişkilerin kesilmesini talep ederek Gazze’ye destek olmak.

7 Ekim tarihinden itibaren İsrail’in Gazze’ye uygulamış olduğu soykırımı sadece izleyen, üç beş kelime ile Allah’a havale eden fakat en acısı Siyonist katilleri besleyen, doyuran, her türlü ihtiyaçlarını karşılayan, hiç olmadığı kadar ticaretine devam eden, adeta İsrail’e can suyu olan şirketlere karşı yapılan eylemlere destek olmak amacıyla zaman zaman katılım gösterdim. Zorlu Center’da yapılan eylemde gözaltına alınan arkadaşlara avukatları olarak hukuki destek verdim.''

Olayların nasıl geliştiğini, gözaltı sürecini ve sonrasında sosyal medyada yaşadığı süreci değinen Beyza Bengisu Akyüz, avukat olması nedeniyle neye maruz kaldığını açıkladı:

''Yapılan eylemde asıl söylemimiz olan "İsrail’le ticareti kes" demek için bir araya geldik. Henüz protesto alanına gidemeden polis çemberi içerisine alınarak giriş çıkışlarımıza engel olundu. Bu süreçte çemberden çıkmak istediğini söyleyen arkadaşlarımız oldu fakat memurlar artık çok geç olduğunu kimsenin çemberden çıkmayacağını belirttiler. Yaşanan kargaşada polis memurlarının uyguladığı orantısız güç, küfür ve hakaret içeren söylemleri, sergiledikleri tavırlar ortamın gerilmesine sebep oldu.

Defaatle çevredeki polislere haklarımı hatırlatarak gözaltı işleminin hukuka aykırı olduğunu, avukat olduğumu, herhangi bir direniş göstermediğimi, zor kullanmalarını gerektirecek bir durum olmadığını belirttim. Fakat avukat olduğumu belirtmem daha sert bir müdahale ile karşılaşmama sebep oldu.

Bu süreçte herhangi bir mukavemet göstermedim fakat ters kelepçe takılarak bekletildim. Koluma giren polis memuru galiz küfürler ederek "avukatsan kurtar kendini, ben devletim sen kimsin" diyerek hakaretlerine devam etti.

Araca alındıktan sonra da kelepçeler çıkartılmadı. Araçtaki polisler gözaltında olmadığımızı, muhafaza altına alındığımızı belirterek hukuki dayanağı olmayan açıklamalar yaptılar. İlgili işlemin hukuka aykırı olduğunu açıklasak dahi herhangi bir etkisi olmadı. Emniyete getirildikten sonra otoparkta araç içerisinde saatlerce bekletildik. Tüm bu süreçte herhangi bir gözaltı kararı tarafımıza gösterilmedi.''

''MOSSAD AJANLIĞINA VARAN ITHAMLAR BANA BIR KEZ DAHA YAŞADIĞIM ÜLKE GERÇEĞINI ÖĞRETMIŞ OLDU''

''Belli ki yaptığımız eylemde "Soykırıma ortak olma İsrail’le ticareti kes" söylemi birilerini rahatsız etmiş. Yalan ve iftira dolu paylaşımlar, Mossad ajanlığına varan ithamlar bana bir kez daha yaşadığım ülke gerçeğini öğretmiş oldu.

Devlet kalkanının arkasına sığınarak (oysaki devlet hepimiziz) nelerin meşrulaştırıldığını ve insanların hangi sebepten olursa olsun eleştirilerinin, itirazlarının üzerinin nasıl kapatıldığını gördüm.

''İLKELERINI, INANÇLARINI, FIKIRLERINI IPOTEK ALTINA ALDIRMADAN BIR YERE AIT OLUNAMAYACAĞINI BILIYORUM''

Hiçbir gruba, siyasi görüşe, cemaate, vakıf ve derneğe, aşırı uç fraksiyonlara dahil olmadan bu yaşıma geldim. Zira ilkelerini, inançlarını, fikirlerini ipotek altına aldırmadan bir yere ait olunamayacağını biliyorum.

Dünya görüşleri ne olursa olsun tek söylemleri "Soykırıma ortak olma, İsraille ticareti kes" olan arkadaşların gösterdikleri tepkiler, söylemler ülkeye zarar vermeye yönelik söylem ve eylemler değildi.

Ama belli ki her zaman olduğu gibi kirli çıkar ve menfaatleri deşifre olan klikler harekete geçip akla ziyan ithamlarla bunu örtmeye çalıştılar. Serbest bırakıldığımızdan beri yapılan hakaret ve ithamlar ülkemin hiç değişmediğini acı da olsa bize gösterdi.

Tüm itham ve saldırılara hakaret ve küfürlere rağmen hatta Mossad ajanı iftiralarına rağmen ortada apaçık bir gerçek var. Ülkemdeki pek çok şirket İsrail ile olan ticaretine sefer sayısını artırarak tam gaz devam ediyor. İftiralarla üstünü örtmeye çalışsalar da yaptıkları ticaretle soykırımın bir parçası oldukları gerçeği değişmeyecek. Yöneticiler bu ticareti engellemeyerek, uluslararası yaptırım uygulamayarak, kendi resmî anlaşmalarını iptal etmeyerek bu vebalin işbirlikçileri olarak tarihe geçecekler. Tamam biz sussak Gazze’ye dua, İsrail’e gemi gönderme ikiyüzlülüğünü unutturacak mıyız? Biz sussak İsrail ekonomisi Ekim ayında durmuşken Ürdün ve Türkiye’nin işgalcilerin imdadına yetişip toparlanmasını sağladığını, ülkemizden gönderilen tonlarca çelik ve çimentonun Filistinli kardeşlerimizin önüne ayrım duvarları, işgal karakolları, yasadışı yerleşimler, tel örgüler ve tanklar şeklinde çıktığını yazmayacak ki tarih. Görmüyor u Allah tüm bu iş birliğini? Onların yüzü kızarmasa da biz de mi utanmayalım Gazze halkına karşı…

''KATILLERE CAN SUYU OLDUKLARI GERÇEĞI DEĞIŞMEYECEK''

Şahsıma ve arkadaşlarıma iftiralar atanlar, gerçeği çarpıtmaya çalışan tetikçiler sadece dünyalıklarını o da bir süreliğine kurtarmak için bunu yapıyorlar. Onlarda ahlak, şeref ya da utanma aramıyoruz zaten. Uşaklık yaptıkları merkezler güçten düşünce onlar da şereflerini kaybetmiş olarak unutulup gidecekler.

Hepimiz sussak, gözlerimizi kapatsak, türlü türlü bahanelerin arkasına sığınsak bile katillere can suyu oldukları gerçeği değişmeyecek.

Rabbim ve melekleri niyetimizin ne olduğunu biliyor. Dünyevi ikbal ve endişelerini "devlet elden gidiyor" çığırtkanlıkları ile kapatmaya çalışanlarla hesaplaşmamız ahirete kaldı. İftira ve yalanların hesabını en büyük mahkemeye bırakıyorum.

"KATILLERLE YOL YÜRÜYEN VE DESTEKLEYENLERI REDDEDIYORUZ"

Ben ve kardeşim "Katillerle yol yürüyen ve destekleyenleri reddediyoruz" diyerek ahiretimize bir şerh düştük. Şunu bilsinler ki Allah’ın adaleti susmayacak ve ben onları Allah’ın mutlak adaletine havale ediyorum.

"Beyza Akyüz: Katillere can suyu oldukları gerçeği değişmeyecek" haberi, 08 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Beyza Akyüz: Katillere can suyu oldukları gerçeği değişmeyecek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beyza Akyüz: Katillere can suyu oldukları gerçeği değişmeyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Serbestiyet

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 2 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  2. 22:07 Hatay'da deprem! Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
  3. 22:07 Ağız içinde yarası olan hemen bu tohumları çiğnesin: Ağız içi yaralarını anında iyileştiriyor!
  4. 22:05 Çeyrek bardağı dahi damarlardaki kötü kolesterolü silip atıyor!
  5. 22:03 Sapsarı olmuş dişleri bembeyaz yapıyor: Tek malzemeyle anında beyazlık mümkün!
  6. 21:57 Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
  7. 21:51 Elektronik devi iflas etti, 3000'e yakın mağazası kapanıyor!
  8. 21:50 642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
  9. 21:47 Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
  10. 21:46 Milyonlarca emekliye kötü haber geldi!: Temmuz ayında düşük zam alınacak!
  11. 21:46 O kişilerin WhatsApp hesabına kısıtlama geliyor: Bunları yaparken on kez düşünün!
  12. 21:44 Prof. Dr. Emre Alkin dövizi serbest bırakın diye seslenerek kur uyarısı yaptı!
  13. 21:44 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 2 Mayıs puan durumu!
  14. 21:41 O marka gıda ürünleri marketlerden çekiliyor! Salmonella bulundu, bağırsak sistemini etkiliyor!
  15. 21:41 İç mekandaki beyaz renk hakkında bilmeniz gerekenler!
  16. 21:40 Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!
  17. 21:40 Galatasaray, Sivasspor maçı için hazırlıklara devam etti
  18. 21:38 Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
  19. 21:35 Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
  20. 21:31 Birleşmiş Milletler: "Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gündem Haberleri