Bikini fitness yarışmasına hazırlanan Tilbe'nin hedefi milli takıma girebilmek: 'Yarışmaya aç kalarak katılıyo

Bikini fitness yarışmasına hazırlanan Tilbe'nin hedefi milli takıma girebilmek: 'Yarışmaya aç kalarak katılıyo

Bikini fitness yarışmasına hazırlanan Tilbe'... Eskişehir'de fitness antrenörlüğü yapan Tilbe Meyra Ezim (23), Eylül ayında yapılması planlanan bikini fitness yarışmasına aç kalarak hazırlanıyor.

 

Eskişehir'de fitness antrenörlüğü yapan Tilbe Meyra Ezim (23), Eylül ayında yapılması planlanan bikini fitness yarışmasına aç kalarak hazırlanıyor. Pandemi dolayısıyla daha önce ertelenen yarışmanın Türkiye'de fazla bilinmediğine dikkat çeken Ezim, "Estetik çok önemli. Vücut geliştirme sporuna göre hafif idmanlar yapıyoruz. Fakat beslenme şartlarımız çok zor. Aç kalıyoruz ve düşük kalorili gıdalarla besleniyoruz. Yarışma doğru beslenme kurallarına göre yapılıyor" dedi.

Eskişehir'de yaşayan fitness antrenörü ve aynı zamanda profesyonel sporcu olan Tilbe Meyra Ezim, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Eylül ayında düzenlenecek olan bikini fitness yarışmasına hazırlanıyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle Eylül ayında yapılması gereken yarışmanın iptal olması nedeniyle katılamadığını söyleyen Ezim, "Bu yarışma Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 2 kez düzenleniyor. Ben vücut geliştirme kategorisinde değil, bikini fitness kategorisinde yarışacağım. Pandemi nedeniyle yarışmanın mart ayında yapılamayacağını düşünüyorum. Yapılsa dahi kendi sağlığım için de eylül ayındaki yarışmaya katılmaya karar verdim. Bikini fitness, çok fazla kas kütlesi koymadan, daha sade, bikini vücudu dediğimiz bir vücut ortaya koymak. Hakemler tarafından verilen puanlarla milli takıma seçiliyoruz. Hedefim, milli takıma seçilip, ülkemi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu.

"YARIŞMALARA AÇ KALARAK HAZIRLANIYORUZ"

Yarışma için yapılan antrenmanların yanı sıra beslenmenin de çok önemli olduğunu belirten Ezim, spor salonunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Yarışma için çok fazla aç kalıp çok az kalorilerle beslendiğini anlatan Ezim, "Ben bu spora 8 yıl önce başladım. Tabii ki daha önce bu kadar ağır sporlarla değil, daha hafif olan pilates, stretching ve koşularla başladım. Sonra bu bir aşka dönüştü. Yaklaşık 2 yıldır yarışmayı düşünüyordum ama kendime güvenemiyordum. Geçen yıl bir arkadaşımın yarışmaya katılmasıyla böyle bir atılımda bulundum ve antrenmanlara başladım. Antrenmanlarımız biraz ağır. Vücut geliştirme sporuna göre biraz daha hafif idmanlar yapıyoruz ama beslenmelerimiz çok sert. Çok fazla aç kalıyoruz ve çok az kalorilerle besleniyoruz. Yarışma hazırlığının tamamı beslenme diyebilirim" şeklinde konuştu.

"BU SPORA TÜRKİYE'DE FAZLA ÖNEM VERİLMİYOR"

Bikini fitness yarışmalarında kadınların bel inceliğinden duruşuna kadar bir çok özelliğe dikkat edildiğini belirten Tilbe Meyra Ezim, "Türkiye'de bu spora çok fazla önem verilmiyor. Yarışma olarak da baktığınız zaman da daha özenilen yarışmaların yurt dışında yapıldığını görüyoruz. Ama yavaş yavaş bunun düzeleceğine inanıyorum. Gençler daha fazla katıldıkça ülkenin ufku da genişleyecektir. Yarışmalarda tamamen estetiğe dikkat ediliyor. Kadınlarda özellikle bel inceliğine ve kalçaya dikkat edilir. Vücut geliştirme kategorisindeki arkadaşlarımız da daha çok omuz, sırt ve bacak genişliğine dikkat edilir. Onların bikinileri biraz daha farklıdır. Vücutlarında göstermek istedikleri yerler daha çok açıktır. Wellness dediğimiz bir bölüm daha var onda da iri olmalısınız. Anatomik olarak da bacak ve kalça kısmınızın geniş olması gerekir. Zaten vücut yapınıza göre kategorilere ayrılır ve ona göre yarışmaya girilir" dedi.

BİKİNİ FİTNESS NEDİR?

Feminen görüntüyü koruyarak kasları geliştirmenin amaçlandığı bir spor dalı olan Bikini Fitness'ta, puan verilirken duruş, kendine güven, yüz ifadesi ve bedenini en iyi şekilde sunmanın kriterlerini göz önünde bulunduruluyor.

 

"Bikini fitness yarışmasına hazırlanan Tilbe'nin hedefi milli takıma girebilmek: 'Yarışmaya aç kala." haberi, 17 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Bikini fitness yarışmasına hazırlanan Tilbe'nin hedefi milli takıma girebilmek: 'Yarışmaya aç kala.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bikini fitness yarışmasına hazırlanan Tilbe'nin hedefi milli takıma girebilmek: 'Yarışmaya aç kala.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Spor Haberleri