Bilal Erdoğan: Çocuklar, 70, 80 ve 90'larda neler yaşandığını bilemedikleri için, bunların kıymetini bilmiyorl

Bilal Erdoğan: Çocuklar, 70, 80 ve 90'larda neler yaşandığını bilemedikleri için, bunların kıymetini bilmiyorl

Bilal Erdoğan: Çocuklar, 70, 80 ve 90'larda ... BALIKESİR'in Edremit ilçesindeki konferansa katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, yeni neslin büyük bir özgüven ile yetiştiğini...

BALIKESİR'in Edremit ilçesindeki konferansa katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, yeni neslin büyük bir özgüven ile yetiştiğini belirterek, "Bugünkü çocuklar ülkesinin liderinin, Amerika'ya karşı çıkabildiği, dünyanın büyük meselelerinde son sözü söyleyen bir lider noktasına gelebildiğini, dünyanın çalkantılarla boğuştuğu bir dönemde, Türkiye yüzyılı gibi büyük bir vizyonu insanların önüne koyabildiğini ve kimsenin de bunu yadırgamadığını görerek büyüyorlar" dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Uluslararası Vuslat Platformu'nca Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir otelde Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Ufuktaki Yeni Türkiye: 2053'e Doğru Türkiye'nin Stratejik Adımları" başlıklı konferansa katıldı. Vuslat Platformu'nun seçkin bir kalabalığı bir araya getirerek, Türkiye'nin meseleleriyle ilgili konuşulmasını çok değerli olduğunu söyleyen Erdoğan, Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci ve ekibine teşekkür etti.

ÜLKEYE HİZMET İSTEĞİYLE YETİŞMEYEN HER BİR DEHA KAYNAK KAYBI OLUR

Ünlü olan kurumlarda dahil birçok okulun atmosferinin araştırılması durumunda, yerli, milli çocuklar, öğrenciler yetiştirdiği konusunda ciddi soru işaretleri taşıdığını söyleyen Erdoğan, "Bunu da rivayete dayanarak değil, bilgiye dayanarak söylüyorum. Türkiye'nin stratejik tehditlerini, risklerini konuşacaksak bunu sıranın başına koymak lazım. Tabii ki savunma sanayimizin güçlenmesiyle gurur duyacağız. Tabii ki Türkiye'nin teknolojik atılımları, Türkiye'yi Allah'ın izniyle 21. yüzyılda çok üst yerlere taşıyacak ama ben işte liseyi bitirdikten sonra, üniversiteyi bitirdikten sonra bu topraklara hizmet edeceğim şuuruyla yetişmeyen her bir dehamız bu ülkenin en büyük kaynak kaybıdır. Yani illa bizim illa petrolümüz, doğalgazımız olmasa bile, bu insan sermayemizi bu şekilde yetiştiremezsek bu bir tehdittir. Dolayısıyla bende istiyorum ki bir yandan tabii ki milli eğitim sistemi içerisinde bu en iyi öğrencilerin yol haritalarında içinde nerelere uğradıkları, nasıl ortamlarda yetiştiklerini mercek altına alınıp, bununla ilgili bir şeyler yapılsın" dedi.

'KABUL ETMESELER DE, ÖZGÜVENLE YETİŞİYORLAR'

Her dönem bir önceki neslin, kendinde sonraki nesli beğenmediğini ve "Neden böyleler, bunlar şöyle sorumsuzlar, bunlar böyle rahatlar, gevşekler" gibi ifadelerin sürekli duyulduğunu söyleyen Bilal Erdoğan, "Aslında bir yandan şunu söylüyoruz. Tayyip Erdoğan'ın 20 yıllık hizmetlerini bu çocuklar kanıksayarak büyüdüler. Bunların kıymetini bilemiyorlar. "70, 80 ve 90'larda neler yaşandığını bilemedikleri için, bunların kıymetini bilmiyorlar diye" düşünüyoruz. Ama bir de şu tarafından bakın. 70'ler 50'lerde yetişenler, bugünkü çocuklar kadar öz güvenli yetişemediler. Otoriteden korktular, hocadan korktular, öğretmenler dayak atıyor okulda falan. Yani hep böyle örselenerek yetiştiler. Şimdi bugünkü çocuklar ülkesinin liderinin, işte Amerika'ya karşı çıkabildiğini, dünyanın büyük meselelerinde son sözü söyleyen bir lider noktasına gelebildiğini, dünyanın çalkantılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye yüzyılı gibi büyük bir vizyonu insanların önüne koyabildiğini ve kimsenin de bunu yadırgamadığını görerek büyüyorlar. Belki kendilerine sorduğunuz zaman bunu kabul etmeyeceklerdir ama aslında çok daha özgüvenle yetişiyorlar" diye konuştu.

 

"Bilal Erdoğan: Çocuklar, 70, 80 ve 90'larda neler yaşandığını bilemedikleri için, bunların kıymeti." haberi, 05 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bilal Erdoğan: Çocuklar, 70, 80 ve 90'larda neler yaşandığını bilemedikleri için, bunların kıymeti.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilal Erdoğan: Çocuklar, 70, 80 ve 90'larda neler yaşandığını bilemedikleri için, bunların kıymeti.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  2. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  3. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  4. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  5. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  6. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  7. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  8. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  9. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  10. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  11. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  12. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  13. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  14. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  15. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  16. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  17. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  18. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  19. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  20. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
Politika Haberleri