Bilal'in TÜRGEV ile Tacizci Ensar el ele

Bilal'in TÜRGEV ile Tacizci Ensar el ele

Bilal'in TÜRGEV ile Tacizci Ensar el ele Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin özel haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Melih Gökçek’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ''emriyle’ istifasının ardından göreve gelen Mustafa Tuna’nın tartışılacak icraatlarına...


Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin özel haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Melih Gökçek’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ''emriyle’ istifasının ardından göreve gelen Mustafa Tuna’nın tartışılacak icraatlarına bir yenisi daha eklendi. Tuna’nın yönetimindeki belediye, önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısında ek gündem maddesi ile eğitim alanına adım attı. CHP’li belediye meclisi üyelerinin itirazlarına karşın görüşülen gündemde belediyenin Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayarak din eğitimine dahil olmasının önünü açıldı. 
 
OKULLARDA BELEDİYELERDEN DİN EĞİTİMİ
 
Meclise sunulan yazıda “Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü işbirliğinde; Ankara sınırları içerisinde bulunan tüm ortaokullar ile liselerde okuyan öğrencilerin milli ve manevi duygularına bağlı, ahlaki ve erdemli bir insan olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve dini değerlerini sağlam kaynaklardan öğrenmeleri temin etmek amacıyla'' yeni bir proje oluşturulması önerildi. CHP’li üyelerin tepkisine karşın işbirliği protokolü yapılabilmesi gündemi, oy çokluğuyla karar altına alındı. Kabul edilen başkan Tuna’nın ek gündemine göre belediyenin “gönüllülük esasına dayalı eğitimciler eliyle'' okullarda din eğitimini vermesi planlandı. Bu kapsamda hazırlanan projeye de “Medeniyet Banisi Genç Yürekler'' adı verilerek eğitim programı oluşturulması kararlaştırıldı.
 
İZNİ KİM VERDİ?
 
Belediye Meclisi’nde oylanan ''yeni’ projenin Ankara’da bir çok imam hatip okullarında uzun süredir uygulandığı, proje sahibinin ise Ankara İmam Hatip Okulları Platformu olduğu belirlendi. Projeye ilişkin MEB onayı olup olmadığı bilinmezken, bu kapsamda yüzlerce imam hatip öğrencisinin bu platforma farklı etkinliklerle emanet edilmesi, okulların resmi sayfalarında projeyi uyguladıklarını duyurmaları, çocukların sabah namazlarının ardından derneğin Altındağ’da bulunan bürosuna götürülmeleri, buralarda ''sohbet’ etkinlikleri düzenlenemesi ve bu konuda kimin izin verdiğinin açıklanmaması dikkat çekti. 

ARKASINDA BİLAL VE ENSAR VAR
 
Belediyenin “Medeniyet Banisi Genç Yürekler'' projesinin arkasında ise Bilal Erdoğan ve çocuk istismarı ile hatırlanan Ensar Vakfı gibi bir çok dini vakıf olduğu ortaya çıktı. AKP’nin ''dindar nesil’ projesi için okullardaki eğitimi dinselleştirme sürecinde “İmam Hatip Okulları Platformu'' adıyla Türkiye’nin 81 ilinde kurulmuş bir platform kurtuğu belirlendi. AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati ile Bilal Erdoğan’ın öncülüğünde ve Zeynel Önal’ın başkanlığında, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, ÖNDER, TÜRGEV ve Türkiye Gençlik Vakfı ortak koordinasyonunda kurulan platformun bir çok şehirde valilikler ve il milli eğitim müdürlükleri ile toplantı yapması, okullara ilişkin kararlar alması dikkat çekti. 
 

"Bilal'in TÜRGEV ile Tacizci Ensar el ele" haberi, 13 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bilal'in TÜRGEV ile Tacizci Ensar el ele haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilal'in TÜRGEV ile Tacizci Ensar el ele 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Gündem Haberleri