Binali Yıldırım: 2023’te Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokacağız

Binali Yıldırım: 2023’te Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokacağız

Binali Yıldırım: 2023’te Türkiye’yi dünyanın... Yıldırım, Erzurum’da Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Lafla peynir gemisi yürümüyor. Biz ne dedik az laf çok iş, bir arpa boyu kadar konuşacağız, dağlar kadar iş yapacağız. Bu iş tecrübe ister, tecrübeyle gençliğin heyecanını, enerjisini birleştirerek 2023 hedeflerimize en kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz. 2023’te Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokacağız” dedi.

“Şehir Hastaneleri’ne laf edenlerin, rant sağladınız, yandaşlara iş çıkardınız diyenlerin bugünlerde sesi çıkmıyor”

AKP iktidarının en fazla konuşulan iki alanı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Birisi ulaşım, birisi sağlıktır. O sağlığın mimarı Recep Akdağ’dır, lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnsan hafızası unutmaya meyillidir. Onun için kısa kısa hatırlatmakta yarar var. Bu ülkede en temel hak yaşam hakkı olan sağlık hizmetlerine erişimde problem vardır. İnsanlar sağlık hizmetine erişemediği gibi gittiğinde de imkanı yoksa hastanede rehin kalıyor. Ama bugün herkese ister sosyal güvencesi olsun, ister olmasın sağlık hizmeti veriliyor. Bu durum Amerika'da nasıl? Amerika'da paran yoksa ölürsün. Hiç kimse yüzüne bakmaz. Sadece Amerikalılar derler ki ‘Yerde ölmüş birini görürseniz aman üzerine basmayın, çok nezaketsiz bir iştir.’ Böyle bir anlayışla bizim anlayışımız arasındaki fark insanı yücelt ki devlet yüceltsin şiarından gelmektedir. Yola giderken, yol başlarken biz bunu ilke kabul ettik. Çünkü 600 yıllık Osmanlı'yı ayakta tutan en büyük umde, en büyük hedef budur. 65. Hükümet'i Cumhurbaşkanımızın onayıyla kurduk. Yine o hükümette de Recep Bey'le önce Sağlık Bakanı, sonra Başbakan Yardımcısı olarak kabinede beraberdik. Önceki hükümetlerde bakan olarak birlikte çalıştık. 20 yıllık sürede çok güzel işler yaptık. Bu Şehir hastanelerine laf edenler rant sağladınız, yandaşlara iş çıkardınız diyenlerin bugünlerde sesi çıkıyor mu? Çıkamıyor. Çünkü mahcup oldular” diye konuştu.

“156 ülkeye yardım eli uzatan bir Türkiye var”

Şehir hastanelerinin pandemide hayat kurtardığını belirten Yıldırım, “Eğer biz bu şehir hastanelerini yapmamış olsaydık, hazırlıksız yakalansaydık ne olurdu halimize. Sadece kendi vatandaşımıza değil, ihtiyacı olan dünyanın çok çeşitli yerlerinde ki 156 ülkeye de yardım eli uzatan bir Türkiye var. en zengin, teknolojisi gelişmiş ülkeler bu korona salgını dolayısıyla sınıfta kaldılar, perişan oldular, hastalarına sahip çıkamadılar. Ama Türkiye bu süreci alnının akıyla, en az zayiatla başaran, yöneten bir ülke olmayı sağladı. Bunun sebebi geçmişte yapılan gerek insana, gerekse hastane fiziksel altyapısına olan yatırımdır. Sadece Erzurum’da 400 bin metrekare sağlıkla ilgili alan var, 2 binden fazla doktor, 3 binden fazla sağlık çalışanı var. Bu rakamlar 2000’li yılların başında 10’da 1’i kadardı. Ambulans sayıları parmakla gösteriliyordu, say say bitmez. Ulaşımda yolları böldük, hayatı, milleti, ülkeyi birleştirdik. Uzakları yakınlaştırdık. Bir şeyi çok önemsedik başından beri dedik ki; yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Terörle mücadelede destanlar yazdık. Selami Altınok bir kahramandır. İçişlerinde yaptığı hizmetler, Mecliste yaptığı hizmetler bizim gururumuzdur. Mehmet Sekmen’i İstanbul’dan biliriz. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak biliriz” dedi.

“Türkiye’de solun hizmet ve ihracat yapma diye bir kabiliyeti yok”

Binali Yıldırım, “Cumhuriyetten bu yana kurulan hükümetlerin ömrü sadece 1,5 yıl. Bu zaman ne yapabilirsiniz? Hangi projeyi yapabilirsiniz, Sansa Deresi'ne 50 tane köprü yapabilir misiniz? Hava yolunu halkın yolu yapacağız dedik yaptık. İnternet sizin yol arkadaşınız, size hiçbir palavra sökmez. Akıllı saat, telefonla dünya avucunuzun içinde, her şeyin doğrusunu anında görebiliyorsunuz. Sosyal medyada kim yalan söylüyor, kim iftira ediyor, neler oluyor sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada. Bakın eğer bu pandemi bizim 445 bin kilometre fiber hattımız olmasaydı biz nasıl işe, alışverişe gitmeden, hayatımızı, işlerimizi nasıl yapacaktık? İflas edecektik. Hayatı durdurmadık, elektronik ticaretle, e-Devlet marifetiyle sistem tıkır tıkır işledi. Bu vizyondur, öngörüdür. Türkiye’de solun hizmet ve ihracat yapma diye bir kabiliyeti yok. Çünkü onlar hiç millet desteğiyle iktidar olamadılar. İktidar olamayınca da nasıl hizmet yapacaksın” ifadelerini kullandı.

“Muhalefetin uzmanlaştığı alan konuşmak lakin lafla peynir gemisi yürümüyor”

Muhalefetin uzmanlık alanının konuşmak olduğunu söyleyen Yıldırım, “Onların hakkını yemeyelim, uzmanlaştıkları bir alan var, konuşmak. Konuşa konuşa konuşmakta uzman oldular. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Biz ne dedik az laf çok iş, bir arpa boyu kadar konuşacağız, dağlar kadar iş yapacağız. Bu iş tecrübe ister, tecrübeyle gençliğin heyecanını, enerjisini birleştirerek 2023 hedeflerimize en kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz. 2023’de Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeler arasına sokacağız. Bütün seçimlerde bizim kahramanlarımız AK kadınlar” şeklinde konuştu.

 

"Binali Yıldırım: 2023’te Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokacağız" haberi, 11 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım: 2023’te Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokacağız haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım: 2023’te Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  2. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  3. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  4. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  5. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  6. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  7. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  8. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  9. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  10. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  11. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  12. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  13. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  14. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  15. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  16. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  17. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  18. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  19. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  20. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
Politika Haberleri