Binali Yıldırım: Enflasyonu bilmeyen ülkeler nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyor

Binali Yıldırım: Enflasyonu bilmeyen ülkeler nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyor

Binali Yıldırım: Enflasyonu bilmeyen ülkeler... AKP Grup Başkanvekili Yıldırım: "Bütün bunlar ortadayken haksız bir şekilde iktidara, Cumhurbaşkanı'mıza ve Kabinesine yüklenmek insafsızlıktır"

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım dünya genelinde hayat pahalılığı ve enflasyonun küresel bir mesele haline geldiğini öne sürerek, "Enflasyonu bilmeyen ülkeler bugün enflasyonla nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyorlar. Bütün bunlar ortadayken haksız bir şekilde iktidara, Cumhurbaşkanı'mıza ve Kabinesine yüklenmek insafsızlıktır" diye konuştu.

AKP'li Yıldırım, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen partisinin 89. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yıldırım, son 20 yılda Türkiye genelinde büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.

İstanbul Havalimanı'nı eleştirenlerin olduğunu ve bunun tamamen bilgisizlikten kaynaklandığını dile getiren Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul Havalimanı'ndaki toprak hareketi 1 milyar 800 milyon metreküp, Kanal İstanbul 1 milyar 200 milyon metreküp. Kanal İstanbul'dan daha fazla orada toprak hareketi oldu. Ve orası tekrar kazandı, kazandırıldı, rehabilite edildi ve dünyanın en büyük havalimanı oldu. İlk etapta 6,5 milyar avro yatırım yapıldı, ikinci ve üçüncü etapta 12 milyar avroya çıkacak ve 25 yıl boyunca her yıl işletmeciler 1 milyar 50 milyon artı KDV avro kira verecek. 28,5 milyar 25 sene içerisinde devlete para verecekler ve 25 sene sonra da dünyanın en büyük havalimanını bize geri verecekler. Hangisi peşkeş, nerede peşkeş birisi göstersin bana. Pandemiden önce de garanti edilen yolcuyu aşmıştır, üstüne para almaya başlamıştır. Aşan kısmın yarısını biz alacağız, yarısını onlar alacak. İş bilmek ayrı bir şeydir, laf üretmek ayrı bir iştir. Muhalefetin hakkını teslim etmek lazım. Onlar konuşmakta uzman çünkü iş yapacak fırsatları olmadı. Millet onlara hiç iktidar vermediği için konuşmada uzman oldular biz de iş yapmada uzman olduk."

"İnşallah 2023'ü başarıyla taçlandıracağız"

Yıldırım, 2023 yılında yapılması planlanan seçimlere de işaret ederek, "Cumhuriyetin kuruluşunun temelinin atıldığı Samsun ve Samsun'da, Cumhuriyetin 100. yılını cumhurbaşkanını seçmiş olarak kutlamak çok büyük bir ayrıcalık. Ve 100. yılda yeni yüzyılın cumhurbaşkanını, yeni sistemin cumhurbaşkanını yine birlikte seçeceğiz. İnşallah 2023'ü başarıyla taçlandıracağız." diye konuştu.

"Tek güvenilir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyor"

"Önce pandemi yaşandı. Tam pandemi bitti derken kuzeyimizde savaş patladı ve bu savaşın en büyük bedelini de Türkiye ödedi. Çünkü en yakın biziz. Bugün bütün dünya Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tek güvenilir ülke olarak Türkiye'yi görüyor. Tek güvenilir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyor. Orada dini, mezhebi, rengi ne olursa olsun ölen çocuklar, siviller hepimizin yüreğini yakıyor. Biz diyoruz ki batıya, ikiyüzlülük yapmayın. Orta Doğu'da, Afrika'da, Kafkaslar'da karışıklık varken, 'Görmedim duymadım' derken burada bütün gücünüzü göstermeniz tamamen ikiyüzlülüktür.

"Asgari ücretli, memur emeklileri ve çalışanlara yönelik yeni tedbirler hayata geçmeye başlayacak"

"Enflasyonu bilmeyen ülkeler bugün enflasyonla nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyorlar. Bütün bunlar ortadayken haksız bir şekilde iktidara, Cumhurbaşkanı'mıza ve Kabinesine yüklenmek insafsızlıktır. Hükümetimizin birinci görevi enflasyona karşı vatandaşlarımızı korumaktır. Bu konuda da adımlar atılmaya başlanmıştır, bundan sonra da devamı gelecektir, bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz nice zorlukları aşa aşa bugünlere geldik. Bunlar da bir anı olarak geride kalacaktır. Gümrük kapılarında kilometrelerce tır kuyrukları var. Türkiye her şeye rağmen üretiyor, istihdam sağlıyor ve ihracatıyla ekonomisini güçlendiriyor. Tabii ki sabit gelirlilerimizin enflasyona karşı korunması da esastır. Ona yönelik çalışmalar da yapılıyor. Asgari ücretli, memur emeklileri ve çalışanlara yönelik yeni tedbirler hayata geçmeye başlayacak."  (AA)

"Binali Yıldırım: Enflasyonu bilmeyen ülkeler nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyor" haberi, 24 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım: Enflasyonu bilmeyen ülkeler nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım: Enflasyonu bilmeyen ülkeler nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Politika Haberleri