Binali Yıldırım, Hulusi Akar ve Gökçek hakkında suç duyurusu!

Binali Yıldırım, Hulusi Akar ve Gökçek hakkında suç duyurusu!

Binali Yıldırım, Hulusi Akar ve Gökçek hakkı... Tilbe Yapıcı/ ABC Haber MerkeziHalkın Kurtuluş Partisi avukatları Anıtkabir'de yapılaşmanının önünü açacak teklifin ardından , Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında kanuna muhalefet edildiğini öne sürerek Ankara Cumhuriyet...

Tilbe Yapıcı/ ABC Haber Merkezi

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları Anıtkabir'de yapılaşmanının önünü açacak teklifin ardından , Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında kanuna muhalefet edildiğini öne sürerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptı. 

YAPILAŞMA RİSKİ!

Şikayet dilekçesinde "Anıtkabir Tarihi SİT Alanı’nda park alanı olarak gösterilen bölgeler askeri alan olarak belirlenerek yapılaşma riskine açık hale getirildi" denildi. 

Suç duyurusu şu şekilde; 

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
SUÇ DUYURUSUNDA
BULUNAN
……………...: Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı
Karanfil Sokak No:24/15 Kızılay/ANKARA
V E K İ L L E R İ……….: Av. Orhan ÖZER, Av. Metin BAYYAR, Av. F.Ayhan ERKAN,
Av. Ali Serdar ÇINGI, Av. Tacettin ÇOLAK, Av. Sait KIRAN, Av. Azime Ayça OKUR, Av. Halil AĞIRGÖL, Av. Pınar AKBİNA, Av. Doğan ERKAN, Av. Ferit CÖHCE
Ortak adres:Sezenler Cad. No: 4/15 Sıhhıye ANKARA
ŞÜPHELİLER…………...:       
Binali Yıldırım- Başbakan
Bekir Bozdağ- Adalet Bakanı
Fikri Işık -Milli Savunma Bakanı,
Hulusi Akar- Genelkurmay Başkanı
İ. Melih Gökçek- Ankara Büyükşehir Belediye başkanı
SUÇ………………….…..: Görevi Kötüye Kullanma (TCK Madde 257),

                                          2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin

                                          Kanuna muhalefet, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen

                                          Suçlar Hakkındaki Kanuna Muhalefet

SUÇ TARİHİ....................: 07 Temmuz 2017  sonrası
AÇIKLAMALAR………:
Birkaç gündür basında, yazılı ve görsel medya da yer alan Anıtkabir çevresine imar izni haberleri toplumda infial yaratmıştır.

http://www.gazetevatan.com/anitkabir-cevresine-imar-izni-tartismasi-1085581-gundem/
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/782948/Anitkabir_de_kirli_oyun..._Skandal_imar_plani_ortaya_cikti.html
http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/tmmob-mimarlar-odasi-ankara-subesi-anitkabir-cevresindeki-bu-plan-hareketliligi-kusku-uyandiriyor-1247796/
http://www.hurriyet.com.tr/anitkabir-imara-aciliyor-iddiasina-gokcekten-yanit-geldi-40523103
http://odatv.com/gozlerini-anitkabire-diktiler-1707171200.html
http://www.diken.com.tr/konut-yapilacak-iddiasi-anitkabir-icin-tartismali-imar-plani-degisikligi/
http://www.birgun.net/haber-detay/yeni-hedef-anitkabir-konut-izni-verildi-170203.html

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 11 Mayıs 2016’da aldığı kararla, “Anıtkabir Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı''nda değişikliğe gitmiş değişiklik 7 Haziran 2017 tarihinde Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onaylanarak geçmiştir.
7 Temmuz 2017’de de askıya çıkmıştır.
Anıtkabir’in bulunduğu alanda, ''askeri alan’ adıyla 12 bin metrekarelik yeni yapılaşma planlanmış, bölgede Anıtkabir ile birleştirilmesine ilişkin kamulaştırma şartını öngören hükümde kaldırılmıştır. Böylece yeni planlarda Anıtkabir’e dahil edilmesi gereken yaklaşık 8 parsellik bu bölgenin konut alanı olarak kullanılması kararlaştırılmıştır. Anıtkabir Tarihi SİT Alanı’nda park alanı olarak gösterilen bazı bölgeler askeri alan olarak belirlenerek yapılaşma riskine açık hale getirilmiş, askeri spor tesisi olarak kullanılan bölgede otopark yapılması da planlarda yer almıştır.
Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada park alanı olarak gözüken bölgede askeri lojmanlar olduğu kabul edilerek “Alınan Meclis kararı, Anıtkabir’de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümde bulunan mevcut askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığı’nın talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle ''resmileştirilmesi’dir savunması karşısında resmi ağızdan Anıtkabir Sit Alanının plan değişiklikleri ve imara açılması kabul edilmiştir.
http://www.hurriyet.com.tr/anitkabir-imara-aciliyor-iddiasina-gokcekten-yanit-geldi-40523103
Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ tarafından yapılan 05.06.2017 tarihli Hürriyet Gazetesindeki

“ TÜM HIRSIZLIKLAR İMARDAN GELİYOR'' :
 “ En büyük Hırsızlıklar, Kötülükler, belalar imardan geliyor'' açıklaması ile
birleştirilince tüm dünyaya mal olmuş tarihi sit alanı olan Anıtkabir sahasının imara açılarak daraltılmasının ve böylelikle Emperyalizme karşı zafere ulaşan ilk mücadelenin bayrağını açan Mustafa Kemal Atatürk’ü itibarsızlaştırma adımları atılması, Mustafa kemal Atatürk konusunda toplumda oluşan eşsiz güven ve saygı duygusunu zayıflatma çabaları ile toplumda büyük bir infial yaratılmıştır. Kamu barışı zora sokulmuştur.
Anayasanın başlangıç kısmı ; “…bu Anayasa Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği (..) inkılap ve ilkeleri doğrultusunda (…) FİKİR,İNANÇ VE KARARIYLA anlaşılmak sözüne ve ruhuna bu yönde saygı ve mutlak sadakatle yorumlanıp uygulanmak üzere (..) tevdi olunur “ demektedir. Anayasanın madde 176/1 da başlangıç kısmını anayasanın asıl metni gibi kabul etmektedir. Bu nedenle başlangıç kısmında yer alan bu ilkeler anayasaya dahil olup devletin işleyişinde ortak değer olarak yer almaktadır. Kamu görevlileri görevlerini yerine getirirken anayasaya uygun hareket etmek zorundadırlar. Anayasaya aykırı hareket TCK madde 257 kapsamında görevi kötüye kullanmak suçunun neticelerini doğurur.
5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna muhalefet edilmiş olup bu kanunu yürütme görevi ve sorumluluğunda olan Adalet Bakanı da ( madde 5) suça ortak olmuştur.
2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun ile Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz hatırasının sorumluluğu Genel Kurmay Başkanlığına verilmiş olup (madde 1) kanunun yürütülmesinden Bakanlar Kurulu (madde 6) sorumludur.
SONUÇ VE İSTEM....: Sunulan ve Soruşturma aşamasında re’sen görülecek diğer nedenlerle; başta belirttiğimiz şüpheliler olmak üzere ayrıca soruşturma sonucunda elde edilecek bilgilere göre belirlenen şüpheliler hakkında atılı suçlardan cezalandırılmalarının sağlanması için soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını ve sonuçtan da tarafımıza bilgi verilmesini müvekkil parti adına arz ve talep ederiz. 18/07/2017

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı
Vekilleri
Av. Metin BAYYAR                         Av. Sait KIRAN

HKP tarafından yapılan açıklama da şunlar söylendi; 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan 11 Mayıs 2016 tarihli kararla Anıtkabir Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nda değişiklik yapılmıştı. Bu karar bir yıl sonra,  7 Haziran 2017 tarihinde Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geçirilmiş ve 7 Temmuz 2017 tarihinde de askıya çıkarılmıştı.

Bu değişiklik sonucunda Anıtkabir Tarihi SİT Alanı’nda park alanı olarak gösterilen bazı bölgeler askeri alan olarak belirlenerek yapılaşmaya açık hale getirilmiş, askeri spor tesisi olarak kullanılan bölgede otopark yapılması da planlarda yer almıştı.

Tüm toplumun ortak bir değerine saldırı niteliği taşıyan ve büyük bir tepkiye neden olan bu değişiklikle ilgili Halkın Kurtuluş Partisi 18/07/2017 tarihinde Ankara Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HKP tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Kemal’e ve Birinci Kurtuluş Savaşı’mızın her kazanımına karşı amansızca saldırmayı bir görev bilen AKP’giller’in bu girişimi  ulusal ortak bir değer olan Anıtkabir’i yok etme hamlelerinden biri olarak değerlendirildiği ve bu nedenle bir suç işlendiği belirtildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin daha önce basına yansıyan “En büyük Hırsızlıklar, Kötülükler, belalar imardan geliyor'' sözlerine yer veren HKP’li hukukçular; tüm dünyaya mal olmuş tarihi sit alanı olan Anıtkabir sahasının imara açılarak daraltılmasının emperyalizme karşı zaferle sonuçlanmış ilk mücadele bayrağını açan Atatürk’ü itibarsızlaştırmanın adımları olarak değerlendirdiler. Suç duyurusu dilekçesinde; söz konusu imar plan değişikliğiyle Atatürk konusunda toplumda oluşan eşsiz güven ve saygı duygusunun zayıflatılmaya çalışıldığı ve bu nedenle toplumda büyük bir infial oluştuğu da ayrıca belirtildi.

Suç duyurusunda Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun ile Atatürk’ün eşsiz hatırasının sorumluluğunun Genel Kurmay Başkanlığına verildiği ve  Kanunun yürütülmesinden Bakanlar Kurulunun  sorumlu olduğu vurgulanırken Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna muhalefet edilmesine rağmen bu kanunu yürütme görevi olan Adalet Bakanının da görevini yapmadığı ifade edildi.

Bu nedenlerle söz konusu plan değişikliğini yürüten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gölçek, Başbakan Binali Yıldırım,  Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık hakkında Görevi Kötüye Kullanma suçundan ve  Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin   Kanun ile  Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna muhalefetten soruşturma başlatılması istendi. 18 Temmuz 2017

Halkçı Hukukçular 

"Binali Yıldırım, Hulusi Akar ve Gökçek hakkında suç duyurusu!" haberi, 19 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım, Hulusi Akar ve Gökçek hakkında suç duyurusu! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım, Hulusi Akar ve Gökçek hakkında suç duyurusu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  2. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  3. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  4. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  5. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  6. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  7. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  8. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  9. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  10. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  11. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  12. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  13. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  14. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  15. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  16. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  17. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  18. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  19. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  20. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
Gündem Haberleri