Binali Yıldırım: Karadeniz'de dünyanın ihtiyacının 45 katı hidrojen sülfür var, geleceğin en temiz yakıtı

Binali Yıldırım: Karadeniz'de dünyanın ihtiyacının 45 katı hidrojen sülfür var, geleceğin en temiz yakıtı

Binali Yıldırım: Karadeniz'de dünyanın ihtiy... AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Karadeniz'de hidrojen sülfür var. Bu geleceğin en temiz yakıtı. Buradaki hidrojen sülfür miktarı o kadar fazla ki dünyanın ihtiyacının 45 katı...

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk yayınana katılarak gündemi değerlendirdi.

6 muhalefet partisinin toplantısını yorumlayan Yıldırım, "Hiç şüpheniz olmasın tabii ki kazanamayacaklar. 6 partiyi önemsizleştirmiyorum. 6 parti bir araya geldi ama oradaki simalara bakalım hangi konularda müşterekliği var? Bu 6 parti birbirine ne kadar benziyor? Benzemiyorlar. Bu da baştan bir dezavantaj" dedi.  

Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki etkileri üzerine değerlendirmeler de yapah Bİnali Yıldırım özetle şunları söyledi:

HDP'Yİ NEREYE KOYACAKLAR: Milletin kafasında soru işareti var. Daha işin başında 'Kim nereye oturacak?' muhabbetiyle başladılar. Sonunda köşeli mi, yuvarlak mı? Formülü buldular. Peki bunlar, HDP'yi nereye koyacaklar. HDP'ye 'Sen ortalıkta gözükme, yanımızda dolaşma ama sen bizim ortağımızsın.' diyorlar. Bunun bir izahı olması lazım. Nitekim HDP de 'Böyle şey olmaz.' diyor. 'Ortaksam benim de masada olmam lazım. Beni neden masanın altına itiyorsunuz?' Onların işi zor.

ANKETLER BAŞKA: (Kendi aranızda rakibimiz şu isim olsa' diye konuşuyor musunuz? sorusuna karşılık) Çok samimi söylüyorum. Bizde böyle bir konuşma olmaz. Kim olursa olsun. Anketler başka, onlar her şeyi söyler. Son sözü vatandaş söyler. Bizim için fark etmez. İsterlerse beraber topu gelsin, hiç fark etmez. Kim olursa olsun. Onların tabii aralarında halletmesi gereken bir mesele. Kılıçdaroğlu varken ona (İmamoğlu) düşer mi bilmem. Biz o ittifakın adayını da belirleyecek olursak zaten seçime gerek kalmaz. Kimle gelirse gelsinler, biz hazırız.

HDP-Millet İttifakı ilişkisine bakarsak bunun da izaha muhtaç bir ilişki olduğunu görüyorum. Var mı yok mu? Ne zaman var? Sandığa gidince var. 'Görünür olalım, vatandaşın karşısına çıkalım. Biz şu, şu partiler, HDP de var. Beraber gidiyoruz.' diyebilir musunuz? Niye diyemiyorlar? 'Beraber değiliz.' diyemiyorlar.

VESAYET ÖZLEMİ: 28 Şubat'ta kamuoyuyla anayasa değişikliği projemizi paylaşacağız.' demek, bir vesayet özlemidir. En azından biçimsel olarak bu tarihin seçilmiş olması, 28 Şubat'ı yaşayan insanları bir kere daha üzmüştür. 28 Şubat lafı orada bulunan liderlerin zihninde hiçbir şey çağrıştırmadı ve 28 Şubat'ı kabul ettiler. Eğer Türkiye meselelerine de bu derinlikle bakıyorlarsa vay haline bu milletin.

SEÇİMLER ZAMANINDA: Seçimden kaçan bir parti değiliz. Takvim işliyor, Haziran 2023'te seçimler yapılacak. 

OMİCRON ŞEYİ ARTIK NEZLE GİBİ BİR ŞEY:Pandemide de artık işin sonuna geldik. Yani sulandı bu iş. Omicron şeyi artık nezle gibi bir şey. Şimdi aşılamada dünya standartlarının üzerine çıktık, aşımız var, aşı seçeneklerimiz var, ilaç da var. Amerika'nın 750 dolara yaptığı ilacı biz 11 dolara yaptık, yaptırdık.

DOĞAL GAZI BULDUK: Altyapımız var, ben inanıyorum ki, çok yakın zamanda bu korona virüsü ile ilgili tedbirler çok rahatlatılacak, normalleşme sürecine geçeceğiz. Turizm canlanacak, doğalgaz bulduk, o doğalgaz devreye girince zaten tüketimimizin üçte birini karşılayacak. Nükleer santral 2023’de birinci bölümü devreye giriyor. Bu da artık bizim tamamı devreye girdiğinde yüzde 10'unu karşılıyor.

BİLİMSEL İZAHI YOK: Ekonomide özellikle 2021'in son aylarında dolardan kaynaklı bir ritim bozukluğu yaşandı. Bu 3 ay sürdü, 20 Aralık tedbirleriyle beraber 18 liraya çıkan dolar birden bire 13’e kadar geriledi, 13 buçuk civarında park etti. Şimdi bunun bilimsel bir izahı yok ama ne oldu, şu anda güzel bir gelişme oldu. Biz vatandaşa diyoruz ki, 'Siz endişenizde haklısınız.' Fiyatlar artıyor, enflasyon artıyor, dolar kuru artıyor, ondan sonra benim tasarrufum Türk parasında olduğu için günden güne eriyor. Ben ne yapmam lazım? Ya altın alıp saklamam lazım ya da dövize yönelmem lazım. Burada kimseye niye böyle yapıyorsun deme lüksümüz yok, böyle bir hakkımız da yok. Vatandaşın malının kıymetini, tasarrufunun kıymetini bilmek devletin en temel görevi.

ONLAR DA ÇOK DOLAR BASTILAR: Şimdi diyoruz ki, ya gel biz Amerikan doları zaten onlar da pandemide kötü gidiyorlar, enflasyonu yükseldi, onlarda da çok dolar bastılar, emisyonu çok artırdılar. Biz de onlara bir destek atmayalım, kendi paramıza destek atalım, onların istikrarına katkı sağlayacağımıza şu anda bizim onlardan daha fazla ihtiyacımız var bunu yapalım dedik.

ENFLASYON DA TOPARLANMAYA BAŞLAYACAK: Bu finansal enstrümanlar 20 Aralık’tan beri peyderpey devreye sokuldu. Sorun olmadığı gibi belirsizlik kaybolmaya başladı. Enflasyon artışının sebeplerinden biri de buydu. Şimdi biz buradaki öngörülemezliği, belirsizliği ortadan kaldırınca bugünden yarına değil ama 6 aylık, 8 aylık, 10 aylık sürede enflasyon da artık toparlanmaya başlayacak. 

KARADENİZ'DE HİDROJEN SÜLFÜR VAR:Kanalistanbul projesine sonuna kadar inanıyorum. Türkiye'nin gelecekteki menfaatlerini gözeten bir projedir. Basit tartışmadan çıkalım. Karşı çıkanlar köprülere de karşı çıktılar. Bunlar hep karşı çıkar, bitince de önce onlar kullanır. Kullansınlar da biraz mahcubiyet duysunlar. Bizim yaptığımız işlerden karşı çıkılmayan olmadı. Karadeniz'in yarısı bizim. 432 bin kilometrakare alanı var, yarısı bizim. Çünkü en uzun kıyı şeridi bize ait. Karadeniz'in bizim olan kısımlarında ve karşı tarafta 150 metre aşağıda hidrojen sülfür var. Bu geleceğin en temiz yakıtı. Hidrojeni sülfürden ayırıyorsunuz. Buradaki hidrojen sülfür miktarı o kadar fazla ki şu anda teknolojisi tam gelişmedi ama bütün ülkeler bütün imkanlarıyla 2030-2040'ta... Dünyanın ihtiyacının 45 katı. Bu enerji ortaya çıkacak. Bunu nasıl son noktalara taşıyacağız? Bir kanal yetmez, bir kanal da belki gerekecek. Biz yapmazsak bunu başkaları yapacak. Bulgaristan'la Yunanistan... Kanalistanbul Türkiye'nin kalkınmasını elbette sağlayacak.

"Binali Yıldırım: Karadeniz'de dünyanın ihtiyacının 45 katı hidrojen sülfür var, geleceğin en temiz." haberi, 17 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım: Karadeniz'de dünyanın ihtiyacının 45 katı hidrojen sülfür var, geleceğin en temiz.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım: Karadeniz'de dünyanın ihtiyacının 45 katı hidrojen sülfür var, geleceğin en temiz.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  2. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  3. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  4. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  5. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  6. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  7. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  8. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  9. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  10. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  11. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  12. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  13. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  14. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  16. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  17. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  18. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  19. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  20. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
Gündem Haberleri