Binali Yıldırım'dan 'imar barışı' açıklaması: 10 gün içerisinde çıkarıyoruz

Binali Yıldırım'dan 'imar barışı' açıklaması: 10 gün içerisinde çıkarıyoruz

Binali Yıldırım'dan 'imar barışı' açıklaması... Başbakan Binali Yıldırım, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı İzmir Ticaret Odası'ndaki (İZTO) özel meclis toplantısında konuştu. İmar barışı konusunda açıklama yapan Yıldırım, Türkiye'nin genelinde imar...

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı İzmir Ticaret Odası'ndaki (İZTO) özel meclis toplantısında konuştu. İmar barışı konusunda açıklama yapan Yıldırım, Türkiye'nin genelinde imar sorunu bulunduğunu belirterek, 'Bu sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz' diye konuştu. 

İzmir'deki konutlarının yüzde 62'sini ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yapacaklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin genelinde var olan mülkiyet, imar ve ruhsatla ilgili sorunların bütün vatandaşların kanayan yarası olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Türkiye'nin genelinde var olan bir sorun var. Mülkiyetle, imarla, ruhsatla ilgili bir sorun, bu bütün vatandaşlarımızın kanayan yarası. Binası var elektriği yok, binası var ruhsatı yok, binası var mülkiyeti kendisine ait değil. Bütün bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz. Bunun adı imar barışıdır. Vatandaşımızla barışıyoruz ve bundan sonra da şehirlerimizin daha güzel inşa edilmesi, imar edilmesi için de gereken titizliği gösteriyoruz. Bu bir imar affı değildir, bu imar barışıdır.  Bu Türkiye genelinde 12 milyon konutu ilgilendiriyor." dedi.

'İMAR BARIŞI'NDAN YALILARIN KAÇAK KATLARI DA YARARLANACAK
Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş tarafından yapılan açıklamada Boğaziçi’nde bulunan ve mevzuata aykırı olarak inşa edilmiş yapıların da imar barışına dahil edildiğini, barışta hiçbir istisnanın bulunmadığını, bunun nedeninin de bütün yapıların kayıt altına alınmasını ve yapı kayıtlarının tutulmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

DHA'nın haberine göre Demirtaş, Türkiye’de bulunan yapı sayısını tam olarak bilmediklerini, imar barışının amacının tüm yapıların kaydının tutulması olduğunu, hayata geçirilecek olan yeni düzenleme sayesinde Türkiye'deki yapıların sayısının da ortaya çıkacağını, İstanbul Boğazı’ndaki bazı bölgelerin haricinde yeni mahalleler kurulduğunu, Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar ilçelerinde binlerce bu durumda yapı olduğunu, bu yapıların tümünün kayıt altına alınabilmesi için imar barışına hiçbir istisna koymadıklarını, yapılacak olan başvurularda beyanın esas alınacağını, kendilerine başvuru yapıldığında olmayacak bir yere bile bir yapı inşa edildiyse onu da kayıt altına alacaklarını, fakat Yapı Kayıt Belgesi tapuya çevrilirken yeniden bakılacağını, gerekli görülmesi halinde tapu vermeyeceklerini de söyledi.

KAÇAK BİNALARA DA ŞANS VERİLECEK
Demirtaş, Hazine’ye ait olan arazilerde kaçak olarak yapılmış binalara da şans vereceklerini vurguladı. Bu binaları da kayıt altına alacaklarını söyleyen Demirtaş, Hazine’den bu araziyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis etmesini isteyerek üzerine bina inşa etmiş vatandaştan da bu yapıyı satın almasını isteyeceklerini, satın alma bedelini tahsis ettikten sonra diğer işlemlere devam edeceklerini de belirtti.

"Binali Yıldırım'dan 'imar barışı' açıklaması: 10 gün içerisinde çıkarıyoruz" haberi, 29 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım'dan 'imar barışı' açıklaması: 10 gün içerisinde çıkarıyoruz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım'dan 'imar barışı' açıklaması: 10 gün içerisinde çıkarıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Ekonomi Haberleri