Biontech: Omicron'a karşı koruma için hatırlatma dozu gerekiyor

Biontech: Omicron'a karşı koruma için hatırlatma dozu gerekiyor

Biontech: Omicron'a karşı koruma için hatırl... Biontech ve Pfizer'in araştırması, Omicron varyantına karşı koruma için hatırlatma dozunun gerekli olduğunu gösterdi. Buna göre, hatırlatma dozu, antikor derecesini 25 kat artırıyor.

Biontech ve Pfizer'in araştırması, Omicron varyantına karşı koruma için hatırlatma dozunun gerekli olduğunu gösterdi.

Buna göre, hatırlatma dozu, antikor derecesini 25 kat artırıyor.

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman Biontech, Covid-19'a karşı ürettikleri mRNA bazlı aşının üçüncü dozdan itibaren yeni koronavirüs varyantı Omicron'a karşı koruma sağladığını açıkladı. İki şirket tarafından yapılan ortak açıklamada, araştırmalara göre ikinci dozdan sonra ise aşının etkisinin düşük olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, laboratuvarda yapılan geçici araştırmalar aşının iki dozunun Omicron'a karşı nötralizasyon derecesinin düşük olduğunu gösterdi. Ancak iki doz aşının bile hastalığın ağır seyretmesini engelleyeceği tahmin ediliyor. Araştırmalar, üç doz aşının ise varyantı nötralize edebildiğini ortaya koydu.

"Mart ayında yeni koruma hazır"

Araştırmalar ayrıca, iki doz aşıya kıyasla hatırlatma dozunun hastalığa karşı bağışıklığa işaret eden antikor derecesini 25 kat artırdığını gösterdi. Açıklamada, Biontech ve Pfizer'in Omicron varyantına karşı aşı çalışmalarına başladığı, bu varyanta karşı aşının daha yüksek ve uzun süreli koruma gerektirmesi halinde, aşının Mart ayı sonuna kadar hazır olabileceği bildirildi.

Uğur Şahin: Hatırlatma dozuyla kışı atlatabiliriz

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Biontech CEO'su Uğur Şahin, "İlk veriler hatırlatma aşısının Omicron varyantının yol açabileceği ağır hastalığa karşı hâlâ yeterli koruma sağladığını gösteriyor" dedi. Şahin, "Dünya genelinde geniş kapsamlı aşı ve hatırlatma dozu kampanyaları ile dünya çapında insanları daha iyi koruyabilir ve kışı atlatabiliriz" ifadesini de sözlerine ekledi.  Uğur Şahin, geçen hafta yaptığı açıklamada da aşı olanların Omicron varyantının yol açabileceği ağır hastalığa karşı muhtemelen korunduğunu belirtmiş, üçüncü hatırlatma dozu sonrasında korumanın artacağına dikkat çekmişti. Şahin, belirli bir süre sonra varyantlara karşı yeni bir aşı gerekeceğini ifade etmişti. Varyanta ilişkin endişeler İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen Omicron varyantı, dünya genelinde endişeye yol açıyor. Hızla yayılan yeni varyant şimdiye kadar altı kıtada, yaklaşık 52 ülkede görüldü.

Berlin Charite Hastanesi'nde viroloji uzmanı olan ve Alman hükümetine danışmanlık yapan Christian Drosten, Güney Afrika ve İngiltere'de her iki ile üç gün içinde vaka sayısının katlandığına dikkat çekiyor. Omicron varyantının diken (spike) proteininde çok sayıda mutasyonun tespit edildiğini ifade eden bilim insanları, hızla yayılmasının yanı sıra varyanta karşı aşıların yeterli koruma sağlamayabileceğinden kaygı duyuyor. Varyantın Covid-19'un seyrini nasıl değiştirdiğine dair henüz temsiliyet gücü olan çalışmalar bulunmuyor. Güney Afrika'daki doktorlar, Omicron'un ağır hastalığa yol açmadığını bildirirken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) şimdiye kadar bu varyant nedeniyle hayatını kaybeden olmadığını açıklamıştı.

© Deutsche Welle Türkçe

"Biontech: Omicron'a karşı koruma için hatırlatma dozu gerekiyor" haberi, 08 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Biontech: Omicron'a karşı koruma için hatırlatma dozu gerekiyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Biontech: Omicron'a karşı koruma için hatırlatma dozu gerekiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Sağlık Haberleri