Bir zamanlar milli kahramandı, seçimlerde sadece 8 oy aldı

Bir zamanlar milli kahramandı, seçimlerde sadece 8 oy aldı

Bir zamanlar milli kahramandı, seçimlerde sa... Ukrayna milli kahramanı Nadedja Savçenko, pazar günü yapılan erken parlamento seçimlerinde 8 oy aldı. Seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceğini belirten Savçenko, seçimlerin "kirli ve iğrenç" olduğunu söyledi. Sayçenko Rusya'da...

Ukrayna milli kahramanı Nadedja Savçenko, pazar günü yapılan erken parlamento seçimlerinde 8 oy aldı. Seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceğini belirten Savçenko, seçimlerin "kirli ve iğrenç" olduğunu söyledi. Sayçenko Rusya'da iki yıl cezaevinde kaldıktan sonra Ukrayna yönetimi ve Uluslararası örgütlerin çabası sonucu serbest bırakılmıştı.

Askeri pilot olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılında Ukrayna’nın doğusunda Rus yanlısı silahlı gruplarla çatışmaların başlaması üzerine gönüllü olarak çatışma bölgesine giden Nadejda Savçenko, burada ayrılıkçılar tarafından ele geçirildikten sonra Rus makamlarına teslim edilmiş ve Rusya’da çıkartıldığı mahkemede, ‘çatışma bölgesindeki Rus gazetecilerin öldürülmesine yardımcı olmak’ ve ‘Rusya sınırını yasadışı şekilde geçmekle’ suçlanmıştı. Cezaevinde açlık grevine başlayan Savçenko’nun serbest bırakılması için Ukrayna yönetimi, uluslararası alanda yoğun mücadeleye girişmiş ve Savçenko, henüz Rusya’da tutuklu olduğu dönemde yapılan 2014 Ukrayna parlamento seçimlerinde, eski başbakanlardan Yuliya Timoşenko’nun Anavatan Partisi’nin milletvekili aday listesinde birinci sırada gösterilerek milletvekili seçilmişti. Ukrayna’nın girişimleri 2016 yılında sonuç vermiş ve dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun iki Rus vatandaşını affetmesine karşılık Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Savçenko’yu affetmesi üzerine Savçenko serbest bırakılmış ve Ukrayna’ya gelmişti.

‘UKRAYNA MİLLİ KAHRAMANI’ NİŞANI ALMIŞTI

Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko tarafından ‘Ukrayna milli kahramanı’ nişanı verilen ve Ukrayna’daki milliyetçi çevrelerin kahraman ilan ettiği Savçenko, Ukrayna’ya vardıktan kısa bir süre sonra, amacının cumhurbaşkanı olmak olduğunu söylemiş ve Ukrayna’daki silahlı çatışmaları çözmenin yolunun Rus yanlısı ayrılıkçılarla doğrudan müzakerelere girişmek olduğunu ifade ederek, milliyetçi çevrelerin sert tepkisini çekmişti. Savçenko’nun Ukrayna Hükümeti’nden izin almadan Belarus’un başkenti Minsk’e giderek ayrılıkçı liderlerle görüşmesi Ukrayna yönetiminin tepkisine neden olmuş ve Savçenko, önce partisinden ihraç edilmiş, 2018 yılındaysa, ‘silahlı darbe girişiminde bulunma’ suçlamasıyla önce milletvekilliği düşürülerek tutuklanmış, ardından da şartlı tahliye edilmişti.

SADECE 8 OY ALDI

Savçenko, kısa süre önce kurduğu 'Nadejda Savçenko’nun Toplumsal-Siyasi Platformu' adlı partiyle, seçimlere yedi bağımsız aday göstermişti. Ancak, kendi aday olduğu Donetsk ilinin 51 numaralı seçim bölgesinde, dünkü seçimlerde sadece 8 kişi Savçenko’ya oy verdi.

"Bir zamanlar milli kahramandı, seçimlerde sadece 8 oy aldı" haberi, 22 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Bir zamanlar milli kahramandı, seçimlerde sadece 8 oy aldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bir zamanlar milli kahramandı, seçimlerde sadece 8 oy aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  4. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  5. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  6. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  7. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  8. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  9. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  10. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  11. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  12. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  13. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  14. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  15. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  16. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  17. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  18. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  19. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  20. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
Dünya Haberleri