‘Birkaç şehidimiz var’ diyen Erdoğan itiraf etti: Libya’da iki şehidimiz var

‘Birkaç şehidimiz var’ diyen Erdoğan itiraf etti: Libya’da iki şehidimiz var

‘Birkaç şehidimiz var’ diyen Erdoğan itiraf ... Azerbeycan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da iki şehidimiz var" dedi. Erdoğan, İdlib krizinin görüşülmesi

Azerbeycan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da iki şehidimiz var" dedi. Erdoğan, İdlib krizinin görüşülmesi için yarın Rusya'dan bir heyet geleceğini de açıkladı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbeycan'a giden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. FOX TV'nin "Libya’da şehitlerimizin olduğunu biliyoruz, muhalefet ‘şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor’ diye soruyor. ‘Birkaç şehit’ ifadesine muhalefetten tepkiler var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?" sorusuna yanıt veren Erdoğan önce muhalefeti hedef aldı daha sonra "Libya'da iki şehidimiz var" itirafında bulundu. Erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu:

FOT TV MUHABİRİNİ AZARLADI, ŞEHİTLERİ İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALDI

"Bakın FOX önce gazete olsun, önce ciddi bir medya mensubu olsun, bunu bir defa öğrenmeniz lazım, yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefet önce kendini yargılasın. ne diyor muhalefet, ‘Gidip Esed ile görüşeceksiniz’ diyor, bu nasıl muhalefet ya? Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor Bay Kemal bunun hesabı sormuyor, kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı sen kendine sakla. Bizim kendimize ait 2 tane orada Libya’da şehidimiz var, şimdi bu rakamı ben açıkladım, Bay Kemal ne yapacak bunu? Bay Kemal şunu da sorsun, ‘Wagner’in orada ne işi var? Sudan’dan gelenlerin orada ne işi var?’ desin. Şu anda Suriye’de bizimle beraber olan Suriye Milli Ordusu’ndaki kardeşlerimiz orada da bizimle beraber olmayı kendilerine şeref sayıyorlar.”

Erdoğan, İdlib'de devam eden krizin Libya ayağı da olduğunu belirterek şöyle söyledi:

"Yol haritasıyla ifademiz şu anda malum Türkiye-Rusya arasında gerek İdlib'de gerek Libya'da yaşanan bir süreç var. Öncelikle İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor. Bunu en üst düzeyde Sayın Putin'le ben görüşüyorum, aynı zamanda bakan arkadaşlarımız da görüşüyor. Bu işin bir de Libya ayağı var. Libya ayağında da Rusya ile görüşmemiz var. Orada Hafter denilen gayrimeşru bir kişilik var. Bunun yanında Abu Abi yönetimi yer alıyor. Bunun yanında da Wagner denilen Rusya bağlantılı bir grup var. Bunun parasal kaynağının Abu Dabi olduğunu biz biliyoruz."

'DEĞERLENDİRMEYİ RUSYA İLE YÜRÜTÜYORUZ'

"Bütün bunların değerlendirmesini Türkiye olarak biz Rusya ile yürütüyoruz. Sayın Putin'le en üst düzeyde görüşmeler yaparak yol haritamıza devam ediyoruz. Bakıyorsunuz Rusya rejime en üst düzeyde destek veriyor. Bunun tespitleri elimizde. Bizim burada 911 km sınırımız varken, biz bu mücadelenin içerisinde olmayacağız onlar mı olacak? Bütün bu tacizler, sınırımıza oplan yüklenmeler bunu neyle izah edeceğiz? Buna eli bağlı mı duracağız? Şu anda 3.5-4 milyon Suriyeli bizim ülkemizde. Biz insanı, vicdani her türlü değer yargılarını göz önüne alıyoruz."

5 MART'TA PUTİN İLE GÖRÜŞME

Rusya'dan heyet yarın ülkemize gelecek. Fakat bu haftasonu yapılan görüşmelerle ilgili, Sayın Macron ve Merkel ile Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Ancak biz en kötü ihtimalle Sayın Putin'le 5 Mart'ta bir araya gelmemiz mümkün olabilir.

Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ile yaptığı çalışmalar neticesinde en uygun olan neyse biz bu adımı atmak zorundayız. İran'la ilgili aldığımız karar da bunun neticesidir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık. Çin'de gelenleri 14 gün karantinada tuttuk. Bundan sonraki süreçte de bu hassasiyeti korumak zorundayız. Bu Irak olur, İtalya olur. Neresi olursa olsun, tedbirleri almak zorundayız. Burada tereddüt göstermeye hakkımız yok.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya limanındaki Türk gemisine saldırı iddialarını doğrulamış ancak, ‘İsabetsiz, taciz atışı’ demişti. Erdoğan İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada, Libya’da bir kaç şehidin olduğunu söylemişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından, Albay Okan Altınay’ın Trablus Limanı’ndaki saldırıda hayatını kaybettiği, naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiği iddia edilmişti. Albay Altınay’ın devre arkadaşları baş sağlığı mesajı yayımlamış, sldırıda iki MİT mensubunun da yaşamını yitirdiği de iddialar arasında yer almıştı. İddiaları yazan Yeniçağ yazarlarının hesapları ele geçirilmişti.

"‘Birkaç şehidimiz var’ diyen Erdoğan itiraf etti: Libya’da iki şehidimiz var" haberi, 25 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan ‘Birkaç şehidimiz var’ diyen Erdoğan itiraf etti: Libya’da iki şehidimiz var haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Birkaç şehidimiz var’ diyen Erdoğan itiraf etti: Libya’da iki şehidimiz var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Haberleri