Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçan Eşref Gani'den ilk açıklama

Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçan Eşref Gani'den ilk açıklama

Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçan Eşref Gan... Taliban'ın Afganistan'ın çoğunluğu ele geçirmesiyle ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Birleşik Arap Emirlikleri'nde açıklamalarda bulundu. Eşref Gani, 169 milyon dolar kaçırdığı iddialarına da cevap verdi.

Taliban'ın başkent Kabil'e girmesi ve Afganistan'ın büyük bir kısımını ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin, ülkesinden ayrıldığı ortaya çıkmıştı .Gani'nin ülkeden kaçarken 169 milyon dolar kaçırdığı iddia edilmişti.

Gani'nin Tacikistan'a gittiği iddia edilmiş, Tacik tarafı ise Gani'nin uçağının Tacikistan hava sahasına girmediği ve ülke topraklarına inmediğini belirtmişti.

Son olarak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby de "Eşref Gani'nin nerede olduğu hakkında konuşamam." ifadesini kullanırken, açıklama Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) geldi.

BAE Dışişleri Bakanlığı, "Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesi, insani gerekçelerle ülkemize kabul edildi." dedi. Gani'nin, BAE'nin hangi bölgesinde olduğuna dair bilgi paylaşılmadı.

Abu Dabi'de hastaneye kaldırıldığı iddiası

Taliban'ın başkent Kabil'e girmesiyle ülkesini terk eden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Eşref Gani’den ilk açıklama: Afganistan'a döneceğim

Tüm gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Gani, Birleşik Arap Emirlikleri'nde kameraların karşısına geçti. Sosyal medya hesabından video yayınlayan Gani, Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğunu ve yakın bir zamanda Afganistan’a döneceğini açıkladı.

Para götürdüğü iddialarını yalanladı

“Kan döküldüğü için Afganistan’dan ayrıldım ve hiç param yok” ifadesini kullanan Gani, bir çift ayakkabı ve birkaç parça eşyadan başka bir şey yanına almadığını belirtti. Kan dökülmesinin önüne geçmek ve büyük bir felaketi önlemek için ülkeden ayrılmak zorunda kaldığını yineleyen Gani, beraberinde para götürdüğü yolunda iddialara ilişkin de "tamamen temelsiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Gizli belgeleri Afganistan'da bıraktım"

Eşref Gani, "Afganlar için adalet yolundaki çabalarını devam ettirebilmek" adına Afganistan'a dönene kadar diğerleriyle istişare halinde olduğunu belirtti.

Ayrıca Gani, "güvenlik ekibi tarafından ülkeden ayrılmaya zorlandığını" iddia ederek, varlıklarını ve "gizli belgeleri" Afganistan'da bıraktığını söyledi.

Gani'nin açıklamaları şöyle:

"Ülkeden ayrıldım çünkü güvenlik güçleri bana, Afgan dillerinden başka bir dil konuşan Taliban savaşçılarının Cumhurbaşkanlığı Sarayında olduğunu ve oda oda beni aradıklarını söyledi. Hemen ayrılmam söylendi. Ölmekten korkmuyorum. Ancak kalsaydım dünya bir başka Afgan cumhurbaşkanının daha meydanda asıldığını görecekti ve utanç verici bir trajedi tekrarlanmış olacaktı. Uluslararası kamuoyuyla Afganistan'ı terk etme konusunda herhangi bir görüşme yapmadım. Tahliye edildim. Yanımda para götürdüğüm iddiaları temelsiz. Ayakkabılarımı değiştirmek için bile yeterince zamanım olmadı. Kişisel bilgisayarımı, günlüğümü ve diğer tüm gizli dosyalarımı arkada bıraktım."

(HABER GLOBAL)

"Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçan Eşref Gani'den ilk açıklama" haberi, 18 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçan Eşref Gani'den ilk açıklama haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçan Eşref Gani'den ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  2. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  3. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  4. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  5. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  6. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  7. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  8. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  9. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  10. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  11. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  12. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  13. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
  14. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  15. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  16. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  17. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
  18. 01:08 Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
  19. 00:59 23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
  20. 00:57 EuroLeague'den Fenerbahçe Beko'ya ve Monaco'ya ceza yağdı
Gündem Haberleri