Bitcoin nedir? Nasıl popüler olmuştur?

Bitcoin nedir? Nasıl popüler olmuştur?

Bitcoin nedir? Nasıl popüler olmuştur? Bitcoin (BTC), herhangi bir kişinin, grubun veya varlığın kontrolü dışında para ve bir ödeme şekli olarak hareket etmek üzere tasarlanmış sanal bir para birimi, bir kripto para birimidir.

Bu genellikle iki farklı şekilde elde edilebilmektedir. İşlemleri doğrulamak için yapılan iş için Blockchain madencilerine ödüllendirilebildiği gibi, Binance gibi bir borsa üzerinden alım-satım olanakları da yine vardır.

Bitcoin Nedir? Nasıl Popüler Olmuştur?

Bitcoin (BTC), herhangi bir kişinin, grubun veya varlığın kontrolü dışında para ve bir ödeme şekli olarak hareket etmek üzere tasarlanmış sanal bir para birimi, bir kripto para birimidir. Bu genellikle iki farklı şekilde elde edilebilmektedir. İşlemleri doğrulamak için yapılan iş için Blockchain madencilerine ödüllendirilebildiği gibi, Binance gibi bir borsa üzerinden alım-satım olanakları da yine vardır.

BTC, kripto para dünyasında adını ilk duyuran sanal para birimidir. Bu bakımdan geçmişi, madenciliğinin nasıl yapıldığı ve nasıl kullanıldığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bitcoin’in tarihinden başlanacak olursa, 2009 senesinde Satoshi Nakamoto adını kullanan anonim geliştirici ya da geliştiriciler grubunca piyasaya tanıtıldığı görülür.

Söz konusu tarihten günümüze dek, küresel çapta en bilinen kripto para birimlerinden biri olmuştur. Popülaritesi, diğer birçok kripto para biriminin gelişimine de hazırlık yapmıştır. Rakipleri ise genel anlamda “Altcoin” başlığı altında bilinmektedir. Yazımız size Bitcoin hakkında genel anlamda bilgi verme amacıyla hazırlanmış olup yatırım önerisi değildir.

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin nasıl elde ediliyor? Günümüzde BTC elde etmenin iki temel yolu vardır. Bunlardan birincisi “madencilik” yapmaktır. Madenciliği gerçekleştirmek için farklı donanım ve yazılımlar yer almaktadır. Bitcoin ilk piyasaya sürüldüğünde, kişisel bir bilgisayar da rekabetçi bir şekilde madencilik için tercih edilebilmiştir.

Ne var ki BTC daha popüler hale geldikçe ağa daha fazla madenci katılmış, böylece hash'i çözen kişi olma şansını düşürmüştür. Yeni donanım her ne kadar şansı yükseltse de yine tek başına bir hash çözme şansı çok azdır.

Bunun nedeni saniyede yaklaşık 220 kentilyon hash üreten bir madenci ağı olmasıdır. Uygulamaya Özel Tümleşik Devreler şeklinde bilinen makineler, madencilik için özellikle sunulmuştur. Yaklaşık olarak saniyede 255 trilyon hash üretebilir. Buna karşılık, en son donanıma sahip bir bilgisayar, saniyede yaklaşık 100 mega sağlama elde edebilmektedir. Ayrıca cihazlar uzun saat boyunca açık kalacağı için masrafları da yüksek olmaktadır.

Madenciliğe benzer olarak bir “Madencilik Havuzu” da yer almaktadır. Ancak burada da ödüller paylaşıldığı için önemli ölçüde azalır.

Bitcoin nasıl elde ediliyor diyorsanız, ikinci çözüm ise Binance gibi bir platform üzerinden bunu satın almaktır. Kripto varlık, bir borsa da genel olarak hesap açıldıktan sonra try,usd,euro  kullanılarak alınmaktadır. Bitcoin Grafik verileri yükseldikçe, madencilik kazancınız da doğru orantıda artacaktır.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Günümüzde kripto para dünyasına yatırım yapmayı hedefleyen pek çok kişi vardır. Bitcoin özellikle ilk çıkan olmasıyla hala en çok araştırılan birimlerden bir tanesidir. Her ne kadar madencilik yapmak mümkün olsa da bu hem masraflı hem de uğraştırıcı olabilmektedir.  Çünkü 1 Bitcoin kazmak ne kadar sürer sorusuna bakılacak olursa küçük bütçeye sahip olanların 1 BTC elde edebilmesi için bir tek Antminer S19 Pro’yu 1.200 gün boyunca, aralıksız olarak çalıştırması gerekir.

Bu bakımdan satın alma yöntemleri en çok merak edilen konulardan bir tanesi olmaktadır.  Örnek olarak Binance’de bir hesap oluşturarak ve para yatırarak Bitcoin yine alınabilmektedir. Ancak bu sizi bilgilendirme amacını taşımaktadır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin Nasıl Kullanılır?                     

Bitcoin başlangıçta eşler arası bir ödeme yöntemi olarak tasarlanmış ve piyasaya sürülmüştür. Bununla birlikte, artan değeri ve diğer blok zincirleri ve kripto para birimleri ile rekabeti nedeniyle kullanım durumları artmaktadır. Ödeme yöntemleri bunun neredeyse en başında görülür.

Bitcoin bugün küresel çapta çok sayıda firma tarafından kabul görmektedir. Microsoft, Starbucks, Tesla ve daha pek çok firma da bu ödeme sistemini bunlardan sadece bazıları olmaktadır.  Ancak gerek Bitcoin ya da farklı bir Coin kullanımı için kripto para cüzdanı gerekir. Günümüzde bu kapsamda en fazla sıcak ve soğuk cüzdanlar bulunmaktadır.

Kripto para birimlerini kabul eden gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalar genellikle "Bitcoin Burada Kabul Edildi" yazan bir işaret yer almaktadır.

2009 ve 2017 seneleri arasında, BTC alım ve satımları konusunda hizmet veren çok sayıda kripto para borsası sektörde hayatına başlamıştır. Örnek olarak bunlardan bir tanesi olan Binance 2017 yılında, Changpeng Zhao tarafından kurulmuştur.

Sponsorlu içeriktir.
Evo Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  2. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  3. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  4. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  5. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  6. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  7. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  8. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  9. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  10. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  11. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  12. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  13. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  14. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  15. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  16. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  17. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  18. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  19. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  20. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
Kripto Para Haberleri