Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmanın riskleri

Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmanın riskleri

Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yap... Bitcoin ve diğer kripto paralar günümüz teknolojisinde oldukça ilgi çekmeye başlayan, gelişen ve artmakta olan sanal paralardır.

Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapan insan sayısı giderek artıyor fakat bu bireylerin çoğu bitcoin ve diğer kripto paraların risklerini bilmiyor. Kripto paralar her ne kadar kazanç imkanı sunsa bile bir o kadar da yüksek riskli işlemlerdir. Peki bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmanın riskleri nelerdir?

1-ÇOK KAYBETME İHTİMALİ

Kripto para piyasasına giren çoğu kişi bu yatırım aracından yüksek kâr elde etmek amacıyla girmiştir. Fakat kripto paralar çok yüksek getiri sunmalarına rağmen bir o kadar da çok kaybetme ihtimalini de sunmaktadır. Kripto paraların bir kısmının projesi iyiyken bir çoğunun ise projesi ya çok kötüdür ya da hiç yoktur. Projesi olmayan kripto paralara yatırım yapmak çok ciddi kayıplara neden olabiliyor. Dolayısıyla kripto para piyasasına giren kişilerin kripto paraların projelerini araştırması gereklidir.

2-DOLANDIRICILIK İHTİMALİ

Kripto paralar yasalar tarafınca güvence altına alınmadığından dolayı dolandırıcılık ihtimali çok yüksektir. Kripto paraların dolandırıcı çıkma ihtimalinin yanı sıra kripto para alım satım uygulamalarının da dolandırıcı çıkma olasılığı bir hayli yüksektir. Bu duruma örnek olarak batan birçok kripto para ve Thodex adlı borsa örnek verilebilir.

3-YATIRIM TAVSİYESİ VERENLER

Kripto para piyasası çok hareketli olduğundan (bir anda hızlıca çıkabilmesi ve düşebilmesi) sektörde yatırım tavsiyesi veren kişiler oldukça fazladır. Yatırım tavsiyesi vermek her ne kadar suç olsa da bunu çoğu yatırımcının bilmemesinden faydalanan yatırım tavsiyesi veren kişiler, sizlerden kripto paraları almaya veya sizi kaybettirmeye yönlendirebilir. Dolayısıyla yalnız kripto para piyasasında değil diğer yatırım araçlarında da yatırım tavsiyesi veren kişilerden uzak durun ve onları şikayet edin.

4-PARANIZIN KAYBOLMA İHTİMALİ

Yukarıda bahsettiğimiz maddelerin yanı sıra yapılan bir hatadan kaynaklı olarak birçok kripto para yatırımcısının parası yok oluyor. Bir hesaptan başka bir hesaba para gönderirseniz gönderdiğiniz adresin doğru olduğundan emin olmalısınız asi takdirde paranız sonsuza dek yok olacaktır ve "havuz" denilen yerde duracaktır. Bu olayların yaşanmaması için her ne kadar QR kod yöntemi de kullanılabilir olsa da ne yazık ki QR kod yöntemini kullanan yatırımcı sayısı çok fazla değildir.

5-ANORMAL FİYATLAR

Bitcoin ve diğer kripto para piyasalarını sunan borsalarda çok ciddi derecede farklı fiyatlar görülebiliyor. Örneğin x kripto parasının fiyatı 10$ iken başka bir borsa paniğe kapılmanız için bu fiyatı daha yüksek veya daha düşük gösterebiliyor. Bu tarz durumlarda yapmanız gereken tek şey bunu borsa yetkililerine bildirmek ve sakin kalmak olacaktır.

6-PANİK

Bitcoin ve kripto para piyasasının çok riskli olduğu yukarıda bulunan maddelerden anlaşılıyor. Bu risklerin olduğunu bilmeyen yatırımcılar ise bazı durumlarda paniğe kapılıyor ve tüm parasını kaybedebiliyor veya çok kazanacağı durumda hiç kazanamayabiliyor. Bu tarz durumlara örnek olarak kripto paranın fiyatının çok çıkması veya çok düşmesi, hacimlerde ani değişiklikler verilebilir. Böyle durumlarda asla ve asla panik yapmamalısınız.

Bunlar ve bunlar gibi daha birçok risk barındıran kripto para piyasası tüm bunlara rağmen büyük bir ilerleme kaydediyor. Kripto para piyasasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus balinalara dikkat etmenizdir. Kripto para piyasasında "balina" terimi, elinde çok yüksek miktarda x kripto parasından bulunduran şirket, kişi, şahıs vb demektir. Bu kişilerin daha fazla alım yapması veya elindeki kripto parayı satması; kripto paranın fiyatını etkileyeceğinden ötürü panik yapmamalısınız.

"Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmanın riskleri" haberi, 09 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmanın riskleri haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmanın riskleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Geleneksel Lezzet: İçi Cevizli Yumuk Tatlısıyla Nostaljik Bir Lezzet Yolculuğu
  2. 18:13 Galatasaray'ın İleri Dörtlüsü: Şampiyonluk Yolunda Parlayan Yıldızlar!
  3. 18:09 Gizlice Evlenen Görkem Sevindik ve Kübra Siyahdemir Anlaşmalı Boşandı
  4. 18:04 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali: Dortmund ve Real Madrid Karşı Karşıya
  5. 17:38 Toz fırtınası Türkiye ye geliyor: Bu illerde yaşayanlar dikkat tarih verildi!
  6. 17:36 Bankadan para gönderecekler dikkat değişti: Tüm bankalarda yeni sistem!
  7. 16:30 İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
  8. 15:53 Arka Sokaklar Kadrosuna Bir Yıldız Oyuncu Daha!
  9. 15:31 Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
  10. 15:25 Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
  11. 15:21 41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
  12. 15:17 Nikola Jokic, Üçüncü MVP Ödülüyle NBA Tarihine İsim Yazdırdı
  13. 15:13 NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
  14. 15:08 Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
  15. 15:07 THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
  16. 15:05 Kayserispor'a FIFA'dan Transfer Yasağı: Kurallara Uyum İhlali
  17. 15:00 ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
  18. 14:54 Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
  19. 14:46 Real Madrid Bayern Münih Maçında Tartışmalı Ofsayt Kararı
  20. 14:41 İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
Yaşam Haberleri