Bitcoin'de Büyük Artış: Son Gelişmeler Kripto Para Pazarını Hareketlendirdi

Bitcoin'de Büyük Artış: Son Gelişmeler Kripto Para Pazarını Hareketlendirdi

Bitcoin'de Büyük Artış: Son Gelişmeler Kript... Küresel piyasalarda dikkatle takip edilen Jackson Hole Sempozyumu, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla büyük bir etki yarattı. Powell, Eylül ayında faiz indirimi olasılığına dair sinyaller vererek yatırımcılara güvercin bir mesaj sundu.

JACKSON HOLE SEMPOZYUMU'NUN ARDINDAN BITCOIN VE KRIPTO PAZARINDA HIZLI YÜKSELIŞ

Geçtiğimiz cuma günü ABD’nin Wyoming eyaletinde düzenlenen Jackson Hole Sempozyumu, küresel piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasında faiz indirimleriyle ilgili verdiği güvercin mesajlar, yatırımcıların dikkatini çekti. Powell, Eylül ayında faiz indirimi yapılacağı ve parasal gevşeme sürecinin başlayacağına dair sinyaller verdi. Bu açıklamaların ardından Bitcoin, 60 bin dolar direncini aşarak 61 bin dolara tırmandı. Ayrıca, spot Bitcoin ETF’leri dahil Bitcoin tabanlı yatırım ürünleri, 543 milyon dolarlık para girişiyle 5 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

GATE.TR CEO’SU SÖNMEZ’DEN AÇIKLAMALAR

Piyasalardaki son gelişmeleri değerlendiren Gate.TR CEO’su Kafkas Sönmez, "Yatırımcıların uzun zamandır beklediği güven verici mesajların etkisi, sadece hisse piyasalarında değil, kripto tabanlı yatırım ürünlerinde de görüldü. Jackson Hole Sempozyumu’nun geride kalmasıyla piyasaların dinamikleri değişti" dedi.

RFK JR.'IN ADAYLIKTAN ÇEKILMESI VE BITCOIN'IN YÜKSELIŞI

ABD'deki Kasım 2024 seçim sürecinde yaşanan bir diğer önemli gelişme, bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr.'ın seçim yarışından çekilerek Donald Trump'ı destekleyeceğini açıklaması oldu. Bu gelişme, Bitcoin'in 64 bin dolara kadar yükselmesine neden oldu. Sönmez, "Pazartesi günü kâr satışlarıyla 64 bin doların altına gerilese de, RFK Jr.'ın seçim yarışından çekilmesi Bitcoin'in yeniden yükselmesini sağladı" şeklinde konuştu.

BITCOIN RUNES VE PAZAR İSTIKRARI

Sönmez, "Nisan ayında piyasaya sürülen Bitcoin Runes protokolü, dört ayda 15,6 milyon işlemden 162 milyon dolar işlem ücreti elde etti" diyerek, Bitcoin’e dair birçok göstergenin istikrar sinyali verdiğini belirtti. Bitcoin Runes'ın başarısının, Bitcoin’in sağlamlığını ve istikrarını vurguladığını ekledi.

ÇEKIRDEK PCE VE NVIDIA'NIN BILANÇOSU BEKLENIYOR

Jerome Powell'ın faiz indirimi zamanlamasının verilere göre belirleneceğini hatırlatan Sönmez, piyasalarda gözlerin ağustos ayının son haftasında Fed’in çekirdek kişisel tüketim harcamaları verilerine odaklandığını belirtti. Ayrıca, teknoloji hisselerinin listelendiği Nasdaq endeksi ile Bitcoin arasında kurulan korelasyonun 2 yılın en yüksek seviyesine çıktığını ifade eden Sönmez, Nvidia'nın çarşamba günü açıklayacağı bilançonun, Bitcoin ve diğer kripto varlıklar üzerinde etkili olabileceğini söyledi. Nvidia'nın beklenen finansal sonuçlarının Bitcoin için yeni yükselişleri beraberinde getirebileceğini vurgulayan Sönmez, "Ayrıca Artificial Superintelligence Alliance’ın (FET) ve Bittensor gibi yapay zeka odaklı kripto varlıklar da Nvidia’dan gelecek olumlu haberlerle yükselme potansiyeline sahip" dedi. Yatırımcıların kararlarını almadan önce kendi araştırmalarını yapmalarını tavsiye etti.

 

"Bitcoin'de Büyük Artış: Son Gelişmeler Kripto Para Pazarını Hareketlendirdi" haberi, 27 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bitcoin'de Büyük Artış: Son Gelişmeler Kripto Para Pazarını Hareketlendirdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bitcoin'de Büyük Artış: Son Gelişmeler Kripto Para Pazarını Hareketlendirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:15 Eskişehir'de Yemek Borusu Genişleyen Yavru Kediden Tavuk Sesi Çıkıyor
  2. 23:10 Almanya'daki yangında hayatını kaybeden Emine ve Umut Can Çoban'ın cenaze namazı kılındı
  3. 23:07 Bahçeli'den gazeteci'nin narin sorusuna sert tepki: ''Sapık ve yanlış sorular''
  4. 23:04 Şenol Güneş'ten öz eleştiri geldi: "Bu sonuçlar ne bana ne de takıma yakışmaz"
  5. 23:03 Türkiye’de Teröre Ağır Darbe! Bakan Yerlikaya Rakamları Tek Tek Açıkladı
  6. 23:01 Evde leziz tepsi mantısı yapmanın sırrı: Tepsi mantısı tarifi ve püf noktaları!
  7. 22:59 Büyük MEB skandalı! Mülakat sonuçları yayınlandıktan sonra birden kaldırdılar!
  8. 22:54 Rus basınından flaş iddia: ''Türk bankaları çekiliyor''
  9. 22:52 İzmirliler yazdan kalma bir günün keyfini çıkaracak! 20 Eylül 2024 İzmir hava tahminleri
  10. 22:52 İstanbul 20 Eylül Cuma günü hava durumu: Gök gürültülü sağanak yağışlar olacak!
  11. 22:52 Ankara’da sonbahar rüzgarları: Yarın hava nasıl? İşte 20 Eylül 2024 Ankara hava tahminleri
  12. 22:48 Bölgedeki Tansiyon Artıyor: İsrail, Hizbullah Mevzilerini Yerle Bir Etti!
  13. 22:48 CHP'den adaylık açıklaması: "Cumhurbaşkanı Adayımız Zamanla Belirlenecek"
  14. 22:47 TFF Galatasaray'a onay çıkarttı!
  15. 22:47 Ole Saeter'den İsrail'e flaş transfer reddi: "Kanlı parayı asla kabul etmem"
  16. 22:47 Trabzonspor-Kayserispor maçı ardından ortalık çok karıştı: Burak Yılmaz taraftarın üzerine yürüdü!
  17. 22:41 Narin'in nasıl öldüğü belli oldu! Canlı yayında açıklandı
  18. 22:39 Ancelotti'nin yeni planı: Real Madrid'de sistem değişecek!
  19. 22:37 Trabzonspor - Kayserispor maçının kırılma anı anlatıldı!
  20. 22:35 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazileri ağırladı
Ekonomi Haberleri