"Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız" diyen Kılıçdaroğlu'na Özel'den yanıt!

"Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kal... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki resepsiyonda Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Erdoğan'ı ayakta karşılama” tepkisine yanıt vermekten kaçındı. Özel, parti terbiyesi gereği yanıtın yeri olmadığını söyledi ve "Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM’de yeni yasama yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis'e gelişi sırasında CHP'li vekillerin ayağa kalkmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamalar kendisine soruldu. Kılıçdaroğlu'nun, "Biz CHP’liler yalnızca halk için ayağa kalkarız" şeklindeki sözlerine yönelik tepkisini değerlendiren Özel, bu sorunun yanıtının parti terbiyesine uygun olmayacağını ifade etti. Özel, "Bahsettiğiniz tweet'in yanıt verilmesi gereken kısmına burada yanıt vermem parti terbiyeme uymaz. Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz" şeklinde konuştu.

Özel, açıklamasında ayrıca Kılıçdaroğlu'nun bazı görüşlerine katıldığını dile getirdi. Özellikle CHP’nin halk için mücadele ettiğini vurgulayan Özel, "CHP gerçekten yalnızca halk için ayağa kalkar. Yerel seçim zaferinden sonra ilk miting ne zaman yapılmış diye bakıldığında, biz emekliler için Ankara’da, emekçiler için Gebze’de, tarımın sorunları için Rize, Gaziantep, Hayrabolu, Giresun ve Manisa gibi yerlerde ayağa kalktık. Atanmayan öğretmenler için de mücadele ettik. Halk için hiç oturmadık" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin çizgisinde bir sapma olmadığını vurgulayarak, "5 Kasım sürecine doğru giderken de çizgimizde bir milim sapma yok. Dün söylediklerimizi bugün değiştirmiyoruz. Güçlü dış ilişkiler sözü verdim, 10 ayda 11 dış temas gerçekleştirdik. Sonuçlarını görüyorsunuz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirten Özel, "Normalleşme kelimesi bana ait. Birileri yumuşama diyordu, ama artık yumuşama diyen var mı? Sayın Bahçeli’nin DEM Parti ile normalleşmesini gördünüz mü? Türkiye’nin buna ihtiyacı var mı yok mu? Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz. Millet de bunu takdir etti, 47 yıl sonra CHP'yi birinci parti yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 22 yıllık sürecinde ilk kez önüne geçtik. Türkiye nüfusunun yüzde 65’ini, ekonomisinin yüzde 80’ini temsil eden alanlarda CHP’li belediye başkanları var. Bu yüzden içim rahat" dedi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt vermeyi ertelerken, konuşmasının sonunda, "Bahsettiğiniz tweet'in yanıt verilmesi gereken kısmına benim burada yanıt vermem parti terbiyeme uymaz. O yüzden o sonraya kalsın" ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

""Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız" diyen Kılıçdaroğlu'na Özel'den yanıt!" haberi, 01 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan "Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız" diyen Kılıçdaroğlu'na Özel'den yanıt! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız" diyen Kılıçdaroğlu'na Özel'den yanıt! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 Altın ve petrol fiyatları İran'ın balistik füzeli saldırısıyla yükselişe geçti
  2. 01:27 İran'ın İsrail'e saldırılarının ardından ABD Başkanı Biden'dan açıklama
  3. 01:22 Trump'tan Biden yönetimine İran Tepkisi: Orta doğu'yu paramparça ediyorlar
  4. 01:15 Beşiktaş'ta karaborsa bilet depremi!
  5. 01:12 Bahçeli'den DEM Parti'yle tokalaşma yanıtı: "Yeni bir döneme giriyoruz"
  6. 01:09 Her türlü tehdidi yapan Bahçeli Özgür Özel'e 'Bunları siyaseten söyledim' dedi
  7. 01:03 TFF'nin Okan Buruk kararı belli oldu!
  8. 01:00 Deva ve Gelecek Partileri arasında 'birleşme' krizi!
  9. 00:52 TİP TBMM açılış törenine katılmadı: "Bu bir Maskeli balodur"
  10. 00:48 Edirne’de, sokak hayvanlarını korumak için 2 bin 327 imza TBMM'ye gönderildi!
  11. 00:45 İtalyan şirketten İstanbul'a milyarlık proje!
  12. 00:31 Lübnan'dan Korkutan Sayı: 240 Bin Kişi Suriye'ye Geçti!
  13. 00:24 İran'ın İsrail'e Füzeli Yanıtı: KKTC'den Görüntülendi!
  14. 00:16 Kızılyıldız'a Korku Salan Gol: Hakan Çalhanoğlu Tarihe Geçti!
  15. 00:08 Türkiye'nin tarım devi iflas etti: 1 milyar TL borç!
  16. 00:06 Bursa'da 20 milyonluk dev fabrika konkordato başvurusunda bulundu! Mühlet tanındı!
  17. 00:05 Celtic'e Yıkım: Borussia Dortmund'un Şampiyonlar Ligi Şovuna Hazır Olun!
  18. 00:04 Ünlü indirim markası iflas etti! Tüm mağazalarda büyük indirimler başlıyor!
  19. 00:01 Konya'nın Ünlü Firması İflas Etti! Alacaklı 57 Kişinin İsimleri Duyuruldu!
  20. 00:00 Rahmi Koç iflas etmiş olan 4 yatırımını açıkladı!
Politika Haberleri