BM Danışmanı Mo Bleeker: "Koruma Sorumluluğu Sözleri Tutulmuyor"

BM Danışmanı Mo Bleeker:

BM Danışmanı Mo Bleeker: "Koruma Sorumluluğu... BM Genel Sekreteri'nin Koruma Sorumluluğu Özel Danışmanı Mo Bleeker, BM üyelerinin soykırım ve insanlığa karşı suçları durdurma sözlerini tutmadığını belirtti.

BM Genel Sekreteri'nin Koruma Sorumluluğu Özel Danışmanı Mo Bleeker, BM'nin "Koruma Sorumluluğu" oturumunda, 2005 Dünya Zirvesi'nden sonra tüm ülkelerin soykırım, savaş suçu, etnik temizlik ve insanlığa karşı suçlardan koruma taahhüdünde bulunduğunu hatırlatarak, bu sözlerin yerine getirilmediğini ve uluslararası hukukun açıkça ihlal edildiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Koruma Sorumluluğu Özel Danışmanı Mo Bleeker, "Koruma Sorumluluğu" oturumunda, 2005 Dünya Zirvesi'nin ardından tüm ülkelerin "koruma sorumluluğu" ilkesini kabul etmelerinin önemini vurguladı.

Bleeker, BM Genel Kurulunda 2005 Dünya Zirvesi'nin ardından tüm ülkelerin "koruma sorumluluğu" ilkesini kabul ettiklerini ve bunun büyük ümitlere yol açtığını hatırlattı. Bu çerçevede, BM üyelerinin toplumları soykırım, savaş suçu, etnik temizlik ve insanlığa karşı suçlardan koruma sözü verdiklerini belirten Bleeker, "Vahşet suçlarını durdurma konusunda verilen sözler tutulmuyor." dedi.

"Koruma sorumluluğu, dünyanın her yerinde herkes için geçerli" ifadesini kullanan Bleeker, vahşet suçlarına ilişkin risklerle ilgili uyarılara ya tepkisiz kalındığını ya da bu uyarıların inkar edildiğini söyledi. "Vahşet suçlarını durdurmak için ya zamanında adım atmıyoruz ya da adım atamayacak kadar şok oluyoruz." diye konuştu.

Bleeker, halihazırda uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası insan hakları hukukunun devletler ve devlet dışı aktörler tarafından açık bir şekilde ihlal edildiğini belirtti. BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin fikir birliği sağlayamadıkları için uluslararası barış ve güvenlik görevini yerine getiremediğini vurgulayan Bleeker, bu nedenle uluslararası sisteme olan güvenin azaldığını dile getirdi.

Bleeker, "Koruma Sorumluluğu"nun toplu olarak herkesin yükümlülüğü olduğunu ve bunun dünyanın her yerinde herkes için geçerli olduğunu belirtti.

"BM Danışmanı Mo Bleeker: "Koruma Sorumluluğu Sözleri Tutulmuyor"" haberi, 01 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan BM Danışmanı Mo Bleeker: "Koruma Sorumluluğu Sözleri Tutulmuyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BM Danışmanı Mo Bleeker: "Koruma Sorumluluğu Sözleri Tutulmuyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 03 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:46 2 Banka Devine El Konuldu: Müşteriler Panikte!
  2. 20:52 Biden Yerine Harris Aday!
  3. 20:02 Sosyal Medya Kazası: Müstehcen Görüntülerini Sevgilisi Diye Annesine Gönderdi!
  4. 19:34 Fenerbahçe'den Ansu Fati Hamlesi: Babası Transferi Durdurdu
  5. 19:32 Elazığ’da ormanlık alanlara artık girilemeyecek!
  6. 19:29 Biden’ın Trump’la Tartışması Sonrası Çekilme İddiaları Gündemde
  7. 19:25 YouTube, Yapay Zeka İçeriklerinde Gizlilik İhlali Raporlama Sürecini Başlattı
  8. 19:20 Yoshinori Moriwaki’den Deprem Riski Uyarısı
  9. 19:19 Hande Baladın yine yaktı!
  10. 19:13 Sadece 3 Malzeme ile Yapabileceğiniz Pratik Kurabiye Tarifi!
  11. 19:08 Mahfi Eğilmez'den şok eden Armağan Çağlayan yorumu!
  12. 19:08 4 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 18:32 Galatasaray transferi ile resmen liderim dedi!
  14. 18:23 Milli takım maçında kadınlar giremeyecek!
  15. 18:11 Kahramanmaraş alevlere teslim oldu! Bir şehir kayıyor!
  16. 18:02 La Casa de Papel'in yıldızı Luka Peros Türkiye'ye dizi çekmeye geliyor!
  17. 17:54 Çayelispor'da neler oluyor? Transfer gündeminde son dakika!
  18. 17:50 Enflasyon Sonrası Belli Oldu! Bedelli Askerliğe Yeniden Zam!
  19. 17:44 Akaryakıt, Sigara ve Alkollü İçkilere Yeni Zam Geldi!
  20. 17:38 Dikkat! Kredi Kartından Para Çeken Uygulamalar Tespit Edildi: Hemen Silin!
Dünya Haberleri