BMW: Büyük ekranlar dikkat dağıtıyor, işte yenilikçi çözümümüz

BMW: Büyük ekranlar dikkat dağıtıyor, işte yenilikçi çözümümüz

Son yıllarda birçok otomobil üreticisi, modellerine büyük ekranlar ekleyerek dijital göstergeler ve bilgi-eğlence sistemlerini tek bir ünitede birleştirdi. BMW de bu trende "kavisli ekranıyla" katılmıştı.

Son yıllarda birçok otomobil üreticisi, modellerine büyük ekranlar ekleyerek dijital göstergeler ve bilgi-eğlence sistemlerini tek bir ünitede birleştirdi. BMW de bu trende "kavisli ekranıyla" katılmıştı. Ancak marka, gelecekte CES'te tanıttığı Panoramik iDrive sistemine geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Yeni Panoramik iDrive sistemi, geleneksel bilgi-eğlence ekranlarının yerini alıyor. Ön camın altına yerleştirilen ve alışılmış dikdörtgen tasarımdan farklı olarak elmas şeklinde bir ekran sunan bu sistem, arkasında yapılandırılabilir dijital göstergeler içeren geniş bir panoramik ekran barındırıyor.

BMW'nin geliştirme sorumlusu Frank Weber, daha büyük ekranların sürücünün dikkatini dağıtabileceğini belirterek, büyük ekranların her zaman en iyi çözüm olmadığını ifade etti. Weber, bu sistemi tanıttığı bir yuvarlak masa toplantısında, BMW'nin sürücüyü direksiyon ve yol arasında bir bağ kurarak odaklanmasını sağlama yaklaşımına vurgu yaptı.

Yeni sistem, kullanıcı etkileşimi konusunda da farklılıklar sunuyor. BMW, iDrive kontrol ünitesini orta konsolda tutmaya devam edecek. Ayrıca, fiziksel bir ses seviyesi kontrolü olacağı ve bilgi-eğlence ekranının dokunmatik desteğe sahip olacağı doğrulandı. Birçok kontrol ise direksiyon simidine taşındı.

Panoramik ekran, altı büyük widget alanı ve 22'den fazla widget seçeneğiyle yüksek özelleştirme imkanı sunuyor. Minimalist bir tasarım tercih eden sürücüler, ekranın yolcu tarafındaki segmentlerini kapatabiliyor.

Bu yeni sistem, BMW'nin gelecekteki tüm modellerine entegre edilecek. Panoramik iDrive'ın ilk kez ikinci nesil iX3 modeliyle piyasaya çıkması planlanıyor. Frank Weber, ekran boyutlarının araçtan araca değişiklik göstereceğini de ekledi.

"BMW: Büyük ekranlar dikkat dağıtıyor, işte yenilikçi çözümümüz" haberi, 29 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan BMW: Büyük ekranlar dikkat dağıtıyor, işte yenilikçi çözümümüz haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BMW: Büyük ekranlar dikkat dağıtıyor, işte yenilikçi çözümümüz 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 17 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:13 Çelik'ten Özel'in Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki!
  2. 18:13 Depremden sonra Prof. Dr. Pampal’dan uyarı: Ankara tehlike sınırları içinde yer almaktadır!
  3. 18:12 Bunları diyen bir ‘hoca’: Adile Naşit ve Kemal Sunal’a ağır hakaretler
  4. 18:02 AKP Sözcüsü Ömer Çelik: 'CHP'de farklı hiziplerin yarışını görüyoruz'
  5. 18:00 Mert Hakan Yandaş'tan Galatasaray derbisi öncesi gönderme; Kırmızı kalp kullanmıyoruz
  6. 17:57 Tusk: "Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz"
  7. 17:57 Ünlü müzisyen Özcan Deniz kalp krizi geçirdi!
  8. 17:56 İPA Başkanı Gökce’den ekonomik tabloya tepki
  9. 17:44 Ramazan öncesi ayçiçek yağına zam yapılacak mı?
  10. 17:44 Ankara’daki Deprem Neden Şiddetli Hissedildi? Bölgede Diri Fay Var mı?
  11. 17:19 Vatikan'dan açıklama geldi! Papa Franciscus'un sağlık durumu nasıl?
  12. 17:19 Süre dolmadan seçebilenler tam bir dahi! farklı şekeri 6 saniyede bulabilmek için 130 IQ gerekiyor
  13. 17:17 Biri Taraftarını Kaybediyor Diğeri Kazanıyor! İşte Türkiye'de En Fazla Taraftarı Olan Takım
  14. 17:14 Meteoroloji'den İstanbul'a yağış uyarısı: 5 gün etkili olacak!
  15. 17:14 İnce, Özdağ'ı ziyaret etmişti |Özdağ: "Can güvenliğim yok, Abdullah Öcalan için rehinim"
  16. 17:02 Mesut Özil neden Türk Milli Takımı'nı seçmedi? Bilinmeyenleri açıkladı
  17. 17:00 Soğuk hava ve kar yolda!
  18. 17:00 Pezeşkiyan Türkçe şiir okudu, yetkililerden uyarı geldi!
  19. 16:58 Meral Akşener, uzun zaman sonra ilk kez görüntülendi
  20. 16:55 Arda Güler'e PSG'den teklif var! Real Madrid sıcak bakmıyor