Bodrumda su borusu patladı, Otelleri su bastı! Doğal afet gibi su baskını...

Bodrumda su borusu patladı, Otelleri su bastı! Doğal afet gibi su baskını...

Bodrumda su borusu patladı, Otelleri su bast... Bodrum'un Torba mahallesinde su borusu patladı. Patlama sonucu civarda büyük panik yaşarken yaklaşık 45 dakika boyunca tsunami gibi görüntüler ortaya çıktı.Bodrum'un Torba Mahallesi'nde patlayan su hattı paniğe ve zarara yol açtı....

Bodrum'un Torba mahallesinde su borusu patladı. Patlama sonucu civarda büyük panik yaşarken yaklaşık 45 dakika boyunca tsunami gibi görüntüler ortaya çıktı.

Bodrum'un Torba Mahallesi'nde patlayan su hattı paniğe ve zarara yol açtı. Torba, Rıza Anter Caddesi'ndeki patlama sonrası yol ikiye bölündü. Binlerce ton su otelleri, işyerlerini ve konutları bastı. Otellerde kalan turistler büyük panik yaşadı. Caddenin ortasında 3 metre derinliğinde 4 metre çapında çukur oluştu. Hattan fışkıran su 120 Alman, Holandalı ve Belçikalı turistin konakladığı Zeytin Ada Otel duvarlarını yıkarak çamurlaşmış halde odaları bastı. Zeytinada Otel’de turistlerin büyük şok yaşadığı ve odaları boşalttığı görüldü.

Otelin genel müdürü Alişir Şahin “Böyle bir olay görmedim resmen doğal felaketi yaşadık ama bu insan ve kurum ihmalinden olan bir doğal felaket. Kendi kendimizi öldürmeye niyetliyiz.

Otelin tenis kortu, yüzme havuzu, odaları alt yapısı üst yapısı tamamen bitti. Sezona başlamadan kapattık. Turistleri başka otellere gönderiyoruz . Avukatımız ve noter aracılığı ile tespit yaptırıp maddi ve manevi tazminat için hukuki yollara başvuracağız, belediyeden yardım istedik, Bu felaketin boyutu gerçekten çok büyük” dedi. Turizm işletmecisi Osman Akkuş ise; "Bakanlık, 'Bu yıl turizm patlayacak' diyordu. Hepimiz gördük nasıl patladığını. Dünyanın gözünün önünde patlayan başka bir şey oldu. Rezil olduk. Bir an önce bu ayıp temizlenmeli. Ama bazı tesislerin şimdiden sezonu kapatmış olmaları gerçekten üzücü oldu" görüşüne yer verdi.

DSİ'NİN BODRUM İLE DANSI...

DSİ'nin Geyik Barajı'ndan, Bodrum'a uzanan isale hattının ihalesi büyük tartışma yaratmıştı. Yapım sürecinde 3 müteahhit değiştiren proje Bodrum kamuoyunda sürekli şaibelerle gündem işgal etmişti. DSİ 2011'den bu yana isale hattını Muğla Büyük Şehir Belediyesi'ne devretmeye çalışıyor. Ancak MUSKİ (Muğla Su Ve Kanalizasyon İşletme Genel Genel Müdürlüğü) kullanılan malzeme ve yapılan iş standartlara uygun olmadığından dolayı isale hattının devrini almadı. Bu konu adliyeye de yansımış vaziyette.

Patlama sonrası ise Muğla Büyük Şehir Belediyesi: " Bodrum İlçesi Torba Mahallesinde bulunan ve Bodrum’un içme suyunu karşılayan Devlet Su İşleri (DSİ) ana isale hattında patlak meydana geldi. 2011 yılında DSİ tarafından yapımı tamamlanan hatta yanlış tipte boru kullanıldığı tespit edilmiş ve bu nedenle devreye alındığı günden bu yana hatta 1200’ün üzerinde patlak meydana gelmiştir.

Bu hatların şartnameye uygun malzeme kullanılmadan yapılması nedeniyle MUSKİ tarafından devri kabul edilmemiş ancak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için işletilmeye ve meydana gelen arızaların tamiratı ekiplerimizce yapılmaya devam edilmektedir. 800’lük CTP hatta meydana gelen patlak nedeniyle bölgede bulunan ev ve iş yerlerinde maddi hasar meydana gelmiştir.

Ev ve iş yerlerinde oluşan su baskınlarına Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, İtfaiye ekipleri ve Bodrum Belediyesi müdahale ederken yarın hasar tespit çalışmalarına başlanacaktır. Hatta meydana gelen patlak nedeniyle MUSKİ ekiplerimiz kısa sürede tamirat çalışmalarını başlatmış ve arızanın giderilmesi için yoğun çaba sarf etmektedir" açıklamasında bulundu.

BAKANIN OTELİNİ DE SU BASTI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a ait Voyage Otel'de isale hattının patlamasından yoğun bir şekilde etkilendi. Pek çok odası sular altında kalan tesisin personeli suları tahliye ederken, oldukça zor anlar yaşadı. Konuyla ilgili olarak Bodrumlu mimar Nazan Yılmaz: "Ülkenin Kültür ve Turizm Bakanı'nın oteli şaibeli ve yanlış devlet yatırımı nedeniyle sular altında kalıyor. Bundan daha büyük ironi olabilir mi? Bunun örneğine dünyanın kaç ülkesinde rastlanır" dedi. Suzan Kavcar ise: "İşin acı bir boyutu söz konusu. Elbette bu yarayı hep birlikte saracağız. Ama Torbalılar'ın önemli bir bölümü 'Bakanın otelini de suyun basması iyi oldu. Böylelikle devlet acil müdahale eder. Bir an önce Torba'yı turizme hazır hale getirir' şeklinde düşünüyor" ifadesini kullandı. E

koloji Ve Kent Kimliği Grup Sözcüsü Çiğdem Erko ise: "Bodrum'a sorulmadan Ankara'dan yapılan her proje şu an yaşadığımız örnekte olduğu gibi patlamaya hazır. Orada patlayan sadece isale hattı değildir. Emektir, alınteridir, geleceğimizdir. Sadece bu patlamada vatandaşlarımızın milyonlarca liralık zararı vardır. Artık yeter. 1200 patlama yetmedi mi? DSİ hattı standartlara getirmek için can kayıpları mı bekliyor? Belediye hat standartlara uygun hale gelene dek devir almamalıdır. Bir de bu proje eski DSİ Genel Müdürü ve dönemin Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Bodrum'a adeta bir lütufmuş, su sorununa mucizevi bir çözümmüş gibi sunulmuştu" dedi.

TSUNAMİ OLUYOR SANDILAR...

Üç gün önce gelen ve yüzme havuzunda yüzerken aniden çamurlu ve taşlı suların içinde kaldığını belirten evli ve bir çocuk babası 45 yaşındaki Vanhegan Duierse “Yukarıdna birden sel suları gelmeye başladı, havada yağmur yoktu, ilk aklıma gelen tsunami oldu ama bu kezde deniz ters taraftaydı olamaz diye düşündük, hiç aklımızdan su hattının patlayabileceği geçmedi, çok şaşkınız ve üzgünüz. Tabiiki ençok otel yöneticileri için üzüldük” dedi. Yaklaşık 45 dakika akan şiddetli suyun yarattığı felaket doğal afetleri aratmadı.

Torba’da yaşayan Mevlüt Demir ise“Ben böyle bir şey görmedim eğer bugün ana caddenin ortasında bomba düşmüş gibi açılan çukurda ve sel sularının bastığı otellerde 5-6 kişi ölmediyse bu büyük bir tesadüf eseridir, bu hat her hafta patlamaya başladı, çare bulmak için illede birilerinin ölmesinimi bekliyorlar, iki gün önce 500 metre ileride bu hat ana caddeyi ikiye böldü, oteldeki felaketin boyutunu düşünemiyorum” dedi. Bodrum ve Muğla Büyük Şehir Belediyesi ekiplerinin vatandaşların mağdur olmaması için yürüttüğü çalışmalar sürerken konuyla ilgili svil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerinin acil durum ilan ederek sorunun çözümü için gerekli adımları atacakları bildirildi.

 

"Bodrumda su borusu patladı, Otelleri su bastı! Doğal afet gibi su baskını..." haberi, 23 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bodrumda su borusu patladı, Otelleri su bastı! Doğal afet gibi su baskını... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bodrumda su borusu patladı, Otelleri su bastı! Doğal afet gibi su baskını... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  2. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  3. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  4. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  5. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  6. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  7. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  8. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  9. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  10. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  11. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  12. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  13. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  14. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  15. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  16. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  17. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  18. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  19. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  20. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
Haberleri