BofA'dan altın analizi: Yükseliş sürecek mi?

BofA'dan altın analizi: Yükseliş sürecek mi?

BofA'dan altın analizi: Yükseliş sürecek mi? Altın fiyatları, 2,700 doları aşarak rekor kırarken, Bank of America analistleri altının ons fiyatının 3,000 dolara yükselebileceğini öngörüyor. Artan borçlanma ve enflasyon endişeleriyle altın, yatırımcılar için güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor.

Altın fiyatları, 2,700 doları aşarak rekor kırmaya devam ederken, Bank of America analistleri altının ons fiyatının 3,000 dolara ulaşacağı öngörüsünü tekrarladı. Bu, altın fiyatlarında yüzde 10.2'lik bir artış anlamına geliyor.

Mevcut altın ons fiyatı 2,722 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Bank of America, altındaki yükselişin devam edeceğini öngörüyor.

Analistler, geleneksel güvenli liman varlıklarının karşılaştığı artan riskler nedeniyle altının daha cazip hale geldiğini belirtiyor. Yatırımcıların, özellikle merkez bankalarının yükselen devlet borçlanmalarından kaynaklanan enflasyon ve borç erozyonuna karşı koruma sağlamak amacıyla altına yönelmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Analistler, "Altın, son kalan güvenli liman varlığı olarak değerlendiriliyor ve bu durum yatırımcıları, özellikle merkez bankaları dahil, daha fazla yatırım yapmaları için teşvik ediyor" ifadesinde bulundu.

GELECEKTE CAZİP VARLIK OLACAK

ABD borcunun artmaya devam etmesi beklenirken, Hazine arzının risk altında olduğu ve daha yüksek faiz ödemelerinin GSYH'ye oranının artacağı ifade ediliyor. Bank of America’ya göre bu durum, altını önümüzdeki birkaç yıl içinde cazip bir varlık haline getirecek.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre, yeni harcamaların 2030 yılına kadar küresel GSYH’nin yüzde 7-8’ine ulaşabileceği kaydedildi. Analistler, piyasaların tüm borçları absorbe etmekte zorlanması ve volatilitenin artması halinde altının tercih edilen varlık olabileceğini belirtiyor. Özellikle merkez bankalarının döviz rezervlerini daha fazla çeşitlendirebileceği ifade ediliyor.

MALİ DİSİPLİN EKSİKLİĞİ VE BORÇ SORUNU

CNBC’ye göre, ABD başkanlık seçiminde adayların mali disipline öncelik vermemesi nedeniyle ulusal borcun önümüzdeki üç yıl içinde ekonomi içindeki payının rekor seviyelere ulaşacağı öngörülüyor. Analistler, bunun faiz ödemelerini GSYH’nin daha büyük bir kısmı haline getireceğini ve piyasaların yeni borcu absorbe edememesi endişeleriyle altının cazip bir varlık haline gelebileceğini söylüyor.

Bank of America stratejistleri, altının ons fiyatının 3,000 dolara ulaşacağı tahminlerini yineleyerek, bu seviyenin yüzde 10.2’lik bir artış anlamına geldiğini vurguladı. Altına yönelik bu olumlu yaklaşım, dünya genelinde artan harcama ve borçlanma endişeleriyle paralellik gösteriyor.

Merkez bankaları, toplam rezervleri içinde altının payını artırmaya devam ediyor. Bank of America analistleri, altının merkez bankası rezervlerinin yüzde 10’unu oluşturduğunu ve bunun on yıl önce sadece yüzde 3 seviyelerinde olduğunu belirtti.

"BofA'dan altın analizi: Yükseliş sürecek mi?" haberi, 20 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan BofA'dan altın analizi: Yükseliş sürecek mi? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BofA'dan altın analizi: Yükseliş sürecek mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 21 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 Türkiye'nin en büyüğü iflas tehlikesiyle karşı karşıya
  2. 01:30 Demirel: "Fenerbahçeliler mutsuz ve umutsuz"
  3. 01:27 Yeni Baro Başkanı Kaboğlu'ndan dikkat çeken çıkış: 'İlk dört maddeye olumlu anlamda dokunulabilir'
  4. 01:24 Thomas Reis: 'Geri gelmesini bilen bir takımız'
  5. 01:19 AKP'li Efkan Ala: 'Normalleşmeyi artıralım, DEM Parti de PKK'yla arasına mesafe koysun'
  6. 01:16 Mansur Yavaş'tan İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Kaboğlu'na Anayasa tepkisi!
  7. 01:12 NATO Genel Sekreteri Rutte: 'Kiev'e gönderilen silahlara kısıtlama getirmemek daha iyi olur'
  8. 01:07 Teoman: 'İlk banka hesabımı açtım, artık parayla ilgileniyorum'
  9. 01:03 Mourinho'dan hakem tepkisi: Biz böyle bir gol atınca faul mü verilecek, gol mü verilecek, göreceğiz
  10. 01:00 AKP'li Metin Külünk'ten Dilan Polat'a tepki: 'Devlete meydan okuyup milletle dalga geçiyorlar'
  11. 00:56 Noterliklere yönelik yeni düzenlemeler geliyor: 22 Ekim'de Adalet Komisyonu'nda görüşülecek
  12. 00:56 Citroen 2025 yılına hazırlanıyor
  13. 00:55 Mourinho'dan açıklamna: "Bu ligi biliyoruz, bazı takımlar daha kolay maç kazanıyorlar”
  14. 00:55 Fenerbahçe için talihsiz durum: Oosterwolde karşılaşmaya devam edemedi
  15. 00:55 Luka Modric, La Liga tarihine adını yazdırdı
  16. 00:55 Nihat Kahveci dayanamayarak "Aklım almıyor" diyerek durumu açıkladı
  17. 00:54 Trump: Hindiyi (Turkey) bu kadar çok seven bir veganla hiç karşılaşmamıştım
  18. 00:48 AKP Sözcüsü Çelik: 'Sağlık, Adalet ve İçişleri bakanlıklarımız meselenin üstüne gitmekte'
  19. 00:44 Fatih Altaylı'dan, "yenidoğan çetesi" hakkında Memişoğlu'na: 'İhmali büyük'
  20. 00:41 Türkiye Savcı Yavuz Engin’i Konuşuyor: Tutuklananları Böyle İzledi!
Ekonomi Haberleri