Boğaziçi arazisinde yapılaşma tehlikesi

Boğaziçi arazisinde yapılaşma tehlikesi

Boğaziçi arazisinde yapılaşma tehlikesi Üniversite mülkiyetinde bulunan taşınmazlarla ilgili işlemleri yürütmek üzere Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu kuruldu.

Rektör protestolarının sürdüğü, yakın zamanda imar planında değişiklik yapılmasıyla "yapılaşmaya mı açılıyor" endişelerinin yaşandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde bu kez de üniversiteye ait malların satılabilmesi için bir komisyon oluşturuldu. Komisyon üyelerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektör, onun yardımcıları ve eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Denetçisi Şeref Malkoç’un akrabası Nedim Malkoç oluşturuyor.

2 Ekim’de Rektörlük tarafından üniversite birimlerine gönderilen kararda, "Üniversitemiz mülkiyetinde ve tasarrufundaki taşınmazlar ile ilgili her türlü tasarrufa yönelik işlemleri karara bağlamak ve sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı’na bildirmekle görevli Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuştur" denildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; komisyonda, akademisyen ve öğrencilerin Erdoğan tarafından atama yoluyla görevlendirildiği için "ikinci kayyum" olarak nitelendirdiği Rektör Prof. Dr. Naci İnci, Melih Bulu döneminde atanan yardımcıları ve üniversiteye dışarıdan atanan Nedim Malkoç yer aldı. Malkoç’un atanması yargıya taşınmış, 12. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Malkoç’un Osmanlı Eğitim Ocakları Kocaeli Şube Başkan Vekilliği yaptığı da belirtilmişti.

"Ciddi hukuk ihlali, kararı almak için yönetmelik hazırlanmalı"

Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlilerinin avukatı Fırat Kuyurtar, komisyonun kurulmasında hukuk ihlalleri bulunduğunu ifade ederek "Üniversiteler artık kullanılamaz hale gelmiş taşınmazları Hazine’ye ya da üniversiteye gelir amaçlı satabiliyor. Ancak Boğaziçi’nde komisyon kurulma kararında ciddi hukuk ihlalleri söz konusu. Çünkü bu kararı alabilmek için öncelikle bir yönetmelik hazırlanmalı. O yönetmelik üzerinde de hangi taşınmaz satılacaksa üniversite yönetim kurulundan bir karar alınmalı. Ardından bu taşınmaz değerlendirme komisyonu kurulmalı” dedi.

Bulu dönemi öncesindeki komisyonda çok daha demokratik bir yol izlendiğini belirten avukat, “Fakültelerden belirlenecek dört akademisyenin de katılabildiği bir komisyondu bu. Şimdi ise yine bir oldubittiye getirme söz konusu. Muhtemelen birilerinin baskısıyla alınmış bir karar. Nedim Malkoç hakkında biz yürütmeyi durdurma kararı aldık ve karar üniversiteye tebliğ edildi. Bu kişi hukuken görevli değil" açıklamasında bulundu.

Yakın zamanda üniversite ve çevresini kaplayan bir imar değişikliğine gidildiğini hatırlatan Kuyurtar, "Komisyon ve imar planı birbirini tamamlıyor gibi görünüyor. Üniversitenin yoğun olarak kullanımındaki alanlardan ziyade daha çeperde kalan yerlere yönelik bir hamle geleceği kuşkusunu uyandırıyor. Biz bir karar aldık, bu kısmı kullanmıyoruz, satacağız, parayı Hazine’ye aktaracağız deyip sonra da Cumhurbaşkanı’ndan müsaade isteyebilirler" ifadelerini kullandı.

Feyzi Erçin: Tüm okulu talan etme kararı uygulanıyor

İnci’nin kararıyla derslerine son verilen öğretim görevlisi Feyzi Erçin ise kararla ilgili sosyal medya hesabından, "Bir kayyum ve iki yardımcısı, hakkında yürütmeyi durdurma kararı olan genel sekreteri dahil etmekten çekinmeden tüm okulu talan etme kararını uyguluyor. BOUN’a saldırının politik, planlı, yargı-tanımaz yanı ve okulu, birbirimizi topyekûn sessiz kalmadan korumak zorunluluğu..." diye ifade etti.

 

"Boğaziçi arazisinde yapılaşma tehlikesi" haberi, 05 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Boğaziçi arazisinde yapılaşma tehlikesi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boğaziçi arazisinde yapılaşma tehlikesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Gündem Haberleri