Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Kadıköy’de... Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversite yerleşkesinde yaptıkları protestonun engellenmesinin ardından Kadıköy'de bir araya gelerek eylem yaptı. Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda toplanan öğrencilere vatandaşlardan da destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinden milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu Boğaziçi’ne kurum dışından rektör atamasına yönelik protestolar devam ediyor.

Protestolarını üçüncü gününde rektörlük binasının önünde toplanan öğrenciler, Melih Bulu’yu dışarı çağırırken, “Melih dışarı, öğrenciler içeri”, “Kayyım rektör istemiyoruz” sloganları attı. Gözaltındaki öğrencilerin serbest bırakılması talep edildi. “Çıplak aramaya hayır” sloganları da atıldı. Melih Bulu, istifa sloganları atmaya devam eden öğrencilere pencereden el salladı. Öğrenciler Bulu’nun el sallamasına tepki göstererek, “İstifa etmeni istiyoruz” dedi. Polisin abluka altına aldığı Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci olmayan hiç kimse içeri alınmazken, üniversitenin üzerinde polis helikopteri uçtuğu belirtildi.

KADIKÖY’E YÜRÜYÜŞ

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, güney kampüste bir süre bekledikten sonra okuldan çıkarak sahil tarafından Beşiktaş’a doğru yürüyüşe geçti. "Melih Bulu rektörümüz değildir" diyen öğrenciler, Beşiktaş’tan eyleme katılmak için Kadıköy’e geçecekler. Öğrencilerin yürüyüşü sırasında yoldan geçen sürücüler, arabalarının kornalarıyla yürüyüşe destek verdi.

RIHTIM'A ÇOK SAYIDA POLİS GELDİ

Boğaziçi öğrencilerinin 16.00’da Kadıköy Rıhtım’da gerçekleştireceği eyleme destek vermek isteyen yurttaşlar, meydanda toplanmaya başladı. Çok sayıda polis de eylem öncesi alana geldi. Meydanda toplanan yurttaşlar, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı atarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini bekliyor.

36 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Dün gerçekleştirilen operasyonlarda 22 kişi gözaltına alınmıştı. Bu sabah yapılan ev baskınında gözaltına alınan 14 öğrenciyle birlikte gözaltına alınan öğrenci sayısı 36’ya yükseldi.

BEYAZ TV ANONSU YARIDA KESTİ

Gökçek ailesine ait Beyaz TV'nin muhabiri anons çekerken Boğaziçi öğrencileri 'Arkadaşlarımızı serbest bırakın', 'Seçim istiyoruz' sloganları attı. Muhabir anons çekmeyi bıraktı.

BAHÇELİ ÖĞRENCİLERİ HEDEF GÖSTERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Boğaziçi Üniversitesi’ne yasal yollardan rektör atanmış ve konu kapanmıştır" açıklamasında bulundu. "Kanuna uygun bir atamaya terör yöntemleriyle karşı çıkmak, bu vesileyle Boğaziçi Üniversite’sinden bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya niyetlenmek başı ezilmesi gereken bir komplodur. Bir süredir Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör’le ilgili suni itiraz ve organize tepkiler gündemdedir. Kanuna uygun bir atamaya terör yöntemleriyle karşı çıkmak, bu vesileyle Boğaziçi Üniversite’sinden bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya niyetlenmek başı ezilmesi gereken bir komplodur. Boğaziçi Üniversitesi’ne meşru ve hukuken geçerli bir Rektör atamasını gerekçe olarak gösterip Türkiye’nin boğazını sıkmak isteyenler terörizmin piyonları, öğrenci kılıklı bölücülerdir" 

CHP'Lİ ÖZEL: HEPİMİZİ DÜNYAYA REZİL ETTİNİZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör olarak atanmasını eleştiren ve direnen yurttaşlara destek verdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: Bu kapı Boğaziçi Üniversitesi kapısı 1868’den beri bilime açık, akla açık, her türlü tartışmaya açık bu kapıya polis kelepçesi vurdular dün. Bu 2015’ten önce olsaydı bu kelepçeyi takan polisleri, emniyet müdürünü, içişleri bakanını hepsini FETÖ’cülükle yaftalar kendilerini bu işten temizlerlerdi. Şimdi bu kelepçeyi takanlar kimler? 2021 yılında Türkiye’den bu fotoğrafı dünyaya servis edene yazıklar olsun. İktidardan geriye kalan 3-5 fotoğraftan biri de bu. Bu kelepçe önce Tayyip Erdoğan’ın zihninde takıldı. Adamın üniversiteye bakışı, yaklaşımı bu. Her şeyi ben bilirim her şeyi ben yaparım diyorsun ya, işte bunu sen yaptın. Hepimizi dünyaya rezil ettiniz.

HDP: DİRENEN BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ

HDP tarafından yapılan açıklamada "direnen Boğaziçi öğrencilerinin yanındayız" denildi: “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenci tepkileri polis şiddetiyle bastırılmaya çalışıldı. 4 Ocak günü salgına rağmen öğrencilerin kayyım atamasını protesto etmek için üniversitede toplanması üzerine öğrencilere polis saldırdı, gözaltılar oldu. 5 Ocak sabahı İstanbul’da 13 ilçede evlere baskın yapılıp 28 öğrenci gözaltına alındı. Öğretim üyeleri Rektörlük devir teslim işlemi yapıldığı sırada cübbeleriyle Rektörlük binası önünde toplanıp, binaya sırtlarını dönerek durumu protesto ettiler, öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını talep ettiler. Üniversite biat etmiyor. Protestolar bitmedi, devam ediyor. Üniversite fikrini ve değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamaya karşı direnen Boğaziçi öğrencisi, öğretim üyesi ve tüm çalışanlarının yanındayız. Halkların Demokratik Partisi olarak bu mücadeleyi destekliyor, gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

KARAMOLLAOĞLU: BU ŞEKİLDE TAYİNLERİN DOĞRU OLMADIĞI KANATİNDEYİM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da AKP'den belediye başkan ve milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu rektör olarak atamasını eleştirdi: Belli bir makama bir kişi tayin edilirken o makamda bu millete hizmet etsin, bulunduğu müesseseyi düzgün idare etsin istiyorsanız ehliyete önem vereceksiniz. Yandaş tayininden vazgeçeceksiniz. Bundan dolayıdır ki siz belirli mevkilere sizinle siyasi bağı olanları tayin etmeyi önemserseniz çok büyük hatalar yaparsınız. Şu anda yandaş tayini bir kural haline geldi geçmişte AK Parti’de aday olduysanız, sivil hayata döndüğünüzde size itibar ediliyor. Boğaziçi gibi bir üniversiteye bu şekilde tayinlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Eskiden de bu konuda birçok kez hatalar yapıldı.

İYİ PARTİLİ ÇIRAY: GEZİYİ KİRLETEN PROVOKASYONLARA BENZİYOR

Boğaziçi öğrencileri, Metallica dinlediğini söyleyen kayyum rektör Melih Bulu'yu, ünlü grubun ‘Master of Puppets’ şarkısıyla istifaya çağırdı. Videoyu alıntılayan İYİ Parti'li Çıray, "Gezi'yi kirleten provokasyonlara benziyor" dedi. Bu sözlerinin ardından kullanıcılar Aytun Çıray'a tepki gösterdi. Tepkilerin ardından bir mesaj daha yayınlayan İYİ Parti'li Çıray, alandaki öğrencilerin ellerindeki LGBTİ bayraklarından rahatsız olduğunu belirten ifadeler kullandı. Aytun Çıray, "Hangi sebeple olursa olsun gösteri hakkı demokratiktir. Ama oradaki bayraklar neyi temsil ediyor? Gezi'de de bir süre sonra hangi bayraklarla provokasyon yapıldığını unutmayın" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ ŞAMİL TAYYAR 15 TEMMMUZ FOTOĞRAFIYLA TEHDİT ETTİ

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler, sosyal medyada 15 Temmuz'da gözaltına alınan darbecilerin fotoğraflarıyla tehdit edildi. AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, dün üniversite önünde protesto yaptıkları sırada polis müdahalesine maruz kalan öğrencilere yönelik Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Bir rektör atamasına itirazı, ‘katil polis’ sloganıyla şiddete dönüştürenler, darbe çığırtkanlığı yapanlar, ülkenin huzurunu bozarak darbe heveslilerinin değirmenine su taşımak istiyorsa, bilsinler ki akıbetleri 15 Temmuz gecesinden daha beter olur" diye yazdı.

"Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı" haberi, 06 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  2. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  3. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  4. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  5. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  6. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  7. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  8. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  9. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  10. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  11. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  12. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  13. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  14. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  15. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  16. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  17. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  18. 17:34 Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından balık fiyatları da yükseldi
  19. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  20. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
Gündem Haberleri