Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcıları belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcıları belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcılar... Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevine Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi.

Boğaziçi Üniversitesinde rektör yardımcılığı görevine Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi.

Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektör yardımcısı olarak Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nu atadı.

Peki Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu kimdir? Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu nereli?

Boğaziçi Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu
Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu kimdir? Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi EPAM Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Prof.Dr. Kumbaroğlu, doktorasını 2001 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Doktora sonrası araştırmalarını iki yıl boyunca İsviçre’de ETH Zürich ve ABD’de Lawrence Berkeley National Laboratory bünyesinde yürütmüştür. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde akademik kariyerini sürdüren Prof.Dr. Kumbaroğlu, bu esnada konuk öğretim üyesi olarak Almanya’da RWTH Aachen University, Brezilya’da University of Sao Paulo University ve Campinas University, Nijerya’da Port Harcourt University, Çin’de Chinese Academy of Sciences ve KKTC’de ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsü bünyesinde enerji dersleri vermiştir.

kumbaroglu.jpg
Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu

Prof. Dr. Kumbaroğlu 2011 yılında Enerji Piyasalarına Bilimsel Katkı dalında Türkiye’nin ilk Enerji Oscar ödülünü almıştır. Kendisi ayrıca 2012 yılında Çin Bilimler Akademisi’nce, akademinin 83 yıllık tarihinde ödüllendirilen dördüncü ve en genç kişi olarak, “Visiting Professorship for Senior International Scientists” ödülüne layık görülmüştür.

Prof.Dr. Kumbaroğlu Sustainability, Innovative Energy Policies, ve Journal of Self-Governance and Management Economics dergilerinin Yayın Kurulu üyesidir. Enerji ve çevre modellemesi, ekonomisi ve politikaları üzerine çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır.

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği IAEE’nin 2016 Dönem Başkanlığı’nı yürütmüş olan Gürkan Kumbaroğlu, IAEE Türkiye temsilciliği olan Enerji Ekonomisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmektedir.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir?

prof-dr-mehmet-naci-inci.jpg

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci

Prof. Dr. Naci İnci, lisans eğitimini 1987 yılından Marmara Üniversitesi Fizik bölümünde tamamladı. 1992’de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993–1994 yılları arasında optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yapan İnci, 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996'da ise doçent unvanını aldı.

İnci, 1998–1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya'da Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalıştı. 1999–2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı. Bu görevi sırasında üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne 2005 profesör olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu.

Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışan ve araştırmalar yürüten İnci'nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise iki uluslararası patenti bulunuyor.

 

 

"Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcıları belli oldu" haberi, 08 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcıları belli oldu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcıları belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  2. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  3. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  4. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  5. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  6. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  7. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  8. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  9. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  11. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  12. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  13. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  14. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  15. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  16. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  17. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  18. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  19. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  20. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
Eğitim Haberleri