Boğaziçi'nde Mezunlar Günü'ne engel

Boğaziçi'nde Mezunlar Günü'ne engel

Boğaziçi'nde Mezunlar Günü'ne engel Boğaziçi Üniversitesi Yönetimi, her sene geleneksel olarak Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) tarafından düzenlenen "Mezunlar Günü" etkinliğine izin vermedi.

Yaşanan gelişmenin ardından BÜMED Yönetim Kurulu üyeleri Güney Kampüs’te buluşup okula sembolik bir kilit bıraktı ve mezunlarla Akatlar Sanatçılar Parkı'nda bir araya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Yönetimi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen, bu yıl da 9 Ekim 2022 tarihine planlanan Mezunlar Günü etkinliğine, etkinlik alanında ve çevresinde olan altyapı çalışmaları sebep gösterilerek izin vermedi. Boğaziçi Yönetimi’nin 31 Ağustos’ta yapılan başvuruyu, 30 Eylül’de yanlış birime hitaben yazıldığı ve genel yazışma kurallarına uymadığı gerekçesiyle geri çevirdiği, derneğin 30 Eylül’de yaptığı başvurunun ise “Güney Meydan ve çevresinde yürütülen çalışmaların tamamlanmamış olması sebebiyle” Rektörlük tarafından uygun görülmediği kaydedildi. Etkinlik günü sabah saatlerinde Güney Kampüs’te buluşan BÜMED Yönetim Kurulu, üniversite yönetiminin mezunların buluşmasına izin vermemesine tepki göstererek orta bahçedeki sütunun üzerine sembolik bir kilit bıraktı.

Kısa bir açıklama yapan BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, üniversite yönetiminin okulda devam eden çalışmaları gerekçe göstererek Mezunlar Günü’ne izin vermediğini belirtirken, söz konusu alanı incelediklerinde etkinliğe engel oluşturacak herhangi bir çalışmaya rastlamadıklarını söyledi. Yapılan açıklamada 9 Ekim Mezunlar Günü için başvuruyu reddeden üniversite yönetiminin, 10 Ekim’de Güney Kampüs’te orta meydanda yapılacak başka bir etkinliğe izin verdiği belirtildi. 

Cesur, “Bu kilit son birkaç senedir canımızı en çok acıtan görüntülerin başında geliyor. Kampüsümüzün kapısına vurulan kilidi hepimiz hatırlıyoruz. Bugün fiziki bir kilitle karşılaşmadık belki lakin burada Güney Kampüs’te Mezunlar Günü’nde buluşmamızın önüne kilit vuruldu. Hepinizin bildiği gibi, Güney Kampüs’te, şimdiye kadar her nedense göremediğimiz çalışmalar gerekçe gösterilerek, Mezunlar Günü’müze izin verilmedi. Diğer taraftan yarın burada geniş katılımlı olabilecek bir etkinliğine izin verildiğini de biliyoruz. Bize izin verilmemesinin yorumunu sizlerin takdirine bırakıyoruz. Bizler BÜMED YK üyeleri olarak bu kilidi, anahtarı bizde kalmak kaydıyla buraya bırakıyoruz. Yapacağımız ilk Mezunlar Günü’nün kilit açma töreni ile başlayacağını da buradan herkese duyuruyoruz.” dedi.

BÜMED Yönetim Kurulu, Boğaziçi mezunlarına ilettiği mesajda “okulumuzla kurduğumuz bağımız, anılarımız ve sevgimiz ne izne muhtaçtır ne de imzaya” diyerek mezunları “Boğaziçi Mezunları Buluşuyor” adı altında Akatlar Sanatçılar Parkı’nda buluşmaya davet etti. Yönetim Kurulu üyeleri bunun bir buluşma olduğunu, Geleneksel Mezunlar Günü’nü Güney Kampüs’te yapma ısrarlarından vazgeçmediklerini vurguladı. BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, Güney Kampüs’te yaptığı açıklamada BÜ Yönetimi’ne Geleneksel Mezunlar Günü için tekrar başvuruda bulunduklarını söyledi.

2000 kişinin üzerinde katılım olan, Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu buluşmaya, mezunlar dışında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de katıldı. Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, pandemi sebebiyle uzun süredir yüz yüze bir araya gelemeyen mezunlar, akademisyenler ve öğrenciler ile birlikte üniversitede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiler.

"Boğaziçi'nde Mezunlar Günü'ne engel" haberi, 10 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Boğaziçi'nde Mezunlar Günü'ne engel haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boğaziçi'nde Mezunlar Günü'ne engel 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  2. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  3. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  4. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  5. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  6. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  7. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  8. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  9. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  10. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  11. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  12. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  13. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  14. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  15. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  16. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  17. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  18. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  19. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  20. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
Yerel Gündem Haberleri